Turistické a cestovateľské informácie

Amsterdam zníži počet výletných lodí a obmedzí výstavbu hotelov

Amsterdamské kanály
2024-04-16 14:30:00

Vedenie Amsterdamu chce do piatich rokov znížiť počet výletných lodí na riečnych kanáloch v meste na polovicu. Od roku 2028 bude môcť v prístave kotviť maximálne 1150 lodí. Okrem toho mesto kvôli nadmernému turizmu nebude povoľovať výstavbu nových hotelov. Radnica holandskej metropoly si od opatrení sľubuje obmedzenie počtu turistov a zlepšenie kvality života miestnych obyvateľov, uviedla v tlačových vyhláseniach. viac »

Trauma na celý život: Turistky na letisku podrobili gynekologickej prehliadke

Trauma na celý život:
2024-04-16 12:30:00

Päť Austrálčaniek, ktoré boli spoločne s ďalšími ženami v roku 2020 na letisku v katarskej metropole Dauha podrobené traumatizujúcim intímnym prehliadkam, neuspelo na austrálskom súde so žalobou proti leteckej spoločnosti Qatar Airways. viac »

AKTUALIZOVANÉ: V Kodani horí jedna z najznámejších pamiatok, priečelie sa zrejme nepodarí zachrániť

AKTUALIZOVANÉ: V Kodani horí
2024-04-16 11:49:00

Historickú budovu burzy, ktorá patrí k najznámejším pamiatkam dánskej metropoly Kodane, dnes zachvátil rozsiahly požiar. Veža už spadla a kodanskí hasiči nemôžu zaručiť, že sa podarí zachrániť aspoň priečelie. viac »

V tureckom letovisku sa zrútil stĺp lanovky: Jeden človek zahynul, na mieste pomáhajú stovky záchranárov

V tureckom letovisku sa
2024-04-13 12:30:00

V tureckom letovisku Antalya v piatok večer z neznámych príčin spadol stĺp turistickej lanovky. Jedna kabínka sa zrútila na skalu, jeden človek v nej zomrel a desať ľudí sa zranilo. Stovky záchranárov celú noc pokračovali v snahe vyslobodiť ľudí z ostatných kabínok. Nad priepasťou ich dnes ráno ešte stále viselo 43 v ôsmich kabínkach, uviedla turecká stanica Haber. viac »

Strašná smrť v dovolenkovom raji: Českého turistu spláchla obrovská vlna!

Strašná smrť v dovolenkovom
2024-04-13 10:00:00

Kanárske ostrovy čelili cez týždeň mimoriadne zlému počasiu. Pobrežie pri meste Puerto de la Cruz zasiahli 12-metrové vlny, ktoré si dokonca vyžiadali život turistu. Pri fotografovaní rozbúreného mora spadol do vody muž z Českej republiky, ktorého sa napriek zásahu zdravotníkov nepodarilo zachrániť. viac »

Smrteľná choroba, vojny, teroristi: Úrady varujú pred cestou do viacerých obľúbených krajín

Smrteľná choroba, vojny, teroristi:
2024-04-13 09:00:00

V Peru sa tento rok viac ako strojnásobil počet úmrtí na horúčku dengue. Infekčnú chorobu prenášajú komáre, ktorých je v tejto latinskoamerickej krajine v dôsledku zmeny klímy stále viac. Informovala o tom agentúra Reuters s odkazom na údaje peruánskej vlády, ktorá sa snaží potlačiť epidémiu, ktorá najviac zasiahla chudobné oblasti. viac »

Grécko ponúka kompenzáciu turistom, ktorí boli vlani evakuovaní z Rodosu

Grécko ponúka kompenzáciu turistom,
2024-04-12 20:00:00

Grécka vláda ponúka finančnú kompenzáciu na ubytovanie pre turistov, ktorí museli byť vlani v júli evakuovaní z ostrova Rodos. Oznámilo to vo štvrtok grécke ministerstvo cestovného ruchu, informuje TASR podľa správy agentúry AFP. viac »

Namiesto vysnívanej dovolenky slovné útoky: V obľúbenej destinácii rozpútali vojnu proti turistom!

Namiesto vysnívanej dovolenky slovné
2024-04-12 12:00:00

Plagáty s nápismi "Táto krajina je naša" alebo "Turisti, bežte domov", agresívne pôsobiace graffiti a nadávky. Tak to aktuálne vyzerá na viacerých miestach v Španielsku. Miestni obyvatelia dokonca plánujú demonštrácie, protestnú hladovku a naplánovaný je aj štrajk upratovačov na letiskách. viac »

Záhadné foto z Chorvátska: Ľudia sú presvedčení, že videli útok žraloka

Záhadné foto z Chorvátska:
2024-04-12 10:00:00

Fotografie, z ktorých tuhne krv v žilách. V utorok pri chorvátskom ostrove Brijuni zachytili žraloka a hoci to zo záberov nie je celkom jasné, podľa domácich by mohli zachytávať útok na tuniaka. viac »

Ďalšie nešťastie v Rakúsku: Traja ľudia prišli v horách o život

Ďalšie nešťastie v Rakúsku:
2024-04-11 12:30:00

V rakúskom Ötztale sa dnes zrútila lavína, pod ktorou zomreli traja ľudia z Holandska. Oznámila to rakúska záchranná služba agentúre APA. Záchranári vyslobodili jedného skialpinistu, ktorý bol so zraneniami letecky prepravený do nemocnice v Zamse. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa