Doprava a cestovanie

Smutné výročie: Pred 18 rokmi havarovalo lietadlo so slovenskými vojakmi

Smutné výročie: Pred 18
2024-01-19 12:00:00

Havária slovenského vojenského lietadla pri maďarskej obci Hejce, ktorá si vyžiadala 42 obetí, bola najväčším leteckým nešťastím v dejinách samostatného Slovenska. Lietadlo AN-24 viezlo príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR, ktorí sa vracali z misie KFOR v Kosove. Nehodu prežil iba jeden z vojakov, npor. Martin Farkaš. viac »

Problémy japonských lietadiel: Dve sa zrazili a jedno vrátilo, keď pasažier uhryzol letušku

Problémy japonských lietadiel: Dve
2024-01-17 08:30:00

Japonská letecká doprava zaznamenala v týchto dňoch hneď dva vážne incidenty. Na letisku na ostrove Hokkaidó do seba narazili lietadlá a len o pár hodín neskôr sa stroj mieriaci cez Tichomorie musel vrátiť do Tokia. viac »

V Rusku pribúdajú letecké incidenty: V decembri bez nich prakticky neminul deň

V Rusku pribúdajú letecké
2024-01-17 08:15:00

V Rusku sú v poslednej dobe na dennom poriadku nehody dopravných lietadiel, všímajú si médiá. Nedávne incidenty síce neskončili smrťou pasažierov, svedčia ale o vzrastajúcom nebezpečenstve cestovania lietadlom v Rusku, napísal americký denník The Washington Post (WP). Do Ruska, ktoré kvôli invázii na Ukrajinu už takmer dva roky čelí západným sankciám, sa s ťažkosťami dostávajú náhradné diely. viac »

Nová éra leteckej dopravy: NASA predstavila tiché nadzvukové lietadlo X-59

Nová éra leteckej dopravy:
2024-01-16 00:00:00

V americkom Palmdale cez víkend verejnosti prvýkrát slávnostne predstavili experimentálne nadzvukové lietadlo X-59 QueSST, na ktorého vývoji a výrobe spolupracoval americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) a spoločnosť Lockheed Martin. Stroj má podľa nich byť začiatkom novej éry leteckej dopravy, v ktorej sa majú na nebo vrátiť komerčné nadzvukové lety. viac »

Letecké spoločnosti kontrolovali svoje Boeingy 737 MAX 9, odhalili viaceré nedostatky

Letecké spoločnosti kontrolovali svoje
2024-01-09 14:00:00

Letecké spoločnosti United Airlines a Alaska Airlines odhalili počas servisných prehliadok lietadiel Boeing 737 MAX 9 nedostatky a uvoľnené súčiastky. Vyplýva to z pondelkového vyhlásenia oboch spoločností. TASR informuje na základe správ agentúry AFP. viac »


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa