Doprava a cestovanie

Nová éra leteckej dopravy: NASA predstavila tiché nadzvukové lietadlo X-59

Nová éra leteckej dopravy:
2024-01-16 00:00:00

V americkom Palmdale cez víkend verejnosti prvýkrát slávnostne predstavili experimentálne nadzvukové lietadlo X-59 QueSST, na ktorého vývoji a výrobe spolupracoval americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) a spoločnosť Lockheed Martin. Stroj má podľa nich byť začiatkom novej éry leteckej dopravy, v ktorej sa majú na nebo vrátiť komerčné nadzvukové lety. viac »

Letecké spoločnosti kontrolovali svoje Boeingy 737 MAX 9, odhalili viaceré nedostatky

Letecké spoločnosti kontrolovali svoje
2024-01-09 14:00:00

Letecké spoločnosti United Airlines a Alaska Airlines odhalili počas servisných prehliadok lietadiel Boeing 737 MAX 9 nedostatky a uvoľnené súčiastky. Vyplýva to z pondelkového vyhlásenia oboch spoločností. TASR informuje na základe správ agentúry AFP. viac »

Alaska Airlines mali obavy ohľadom boeingu už pred incidentom, nemal lietať na dlhé cesty

Alaska Airlines mali obavy
2024-01-08 10:00:00

Americká letecká spoločnosť Alaska Airlines mala obavy ohľadom konkrétneho boeingu, ktorému sa v piatok za letu odtrhla časť trupu, už niekoľko dní pred incidentom. Stroj nemal lietať na dlhé cesty cez oceán. Informuje o tom web stanice BBC s odvolaním sa na šéfku amerického Národného úradu pre bezpečnosť v doprave (NTSB) Jennifer Homendyovú. viac »

Lietadlu vo vzduchu odpadlo okno, aerolinky kvôli tomu sťahujú svoje boeingy

Lietadlu vo vzduchu odpadlo
2024-01-06 15:00:00

Dramatické chvíle zažili v piatok pasažieri letu z amerického Portlandu po tom, čo lietadlu krátko po štarte odpadlo okno a malá časť trupu. Stroj Boeing 737-9 sa po asi 20 minútach bezpečne vrátil na letisko, nikomu zo 174 cestujúcich a šiestich členov posádky sa nič nestalo, napísala agentúra AP. Letecká spoločnosť Alaska Airlines v reakcii na incident oznámila, že dočasne sťahuje z prevádzky všetkých svojich 65 lietadiel rovnakého typu a podrobí ich servisným prehliadkam. viac »

Na dráhe letiska v Tokiu horeli lietadlá, zomrelo päť ľudí

Na dráhe letiska v
2024-01-02 10:30:00

Lietadlo spoločnosti Japan Airlines zachvátil dnes na letisku Haneda v japonskej metropole Tokiu požiar, keď sa po pristátí zrazilo s lietadlom pobrežnej stráže. Na palube bolo 379 ľudí; všetkých sa podarilo evakuovať. Päť zo šiestich členov posádky lietadla pobrežnej stráže ale zahynulo. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa