Doprava a cestovanie

V talianskej Bologni znížili rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu, taxikári protestujú

Bologna, Taliansko
2024-01-21 09:00:00

Bologna je od vlaňajška prvým talianskym mestom, na území ktorého smú vodiči jazdiť maximálnou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu. Teraz polícia začala nové nariadenie vymáhať a za prekročenie rýchlosti pokutovať. Cieľom radnice je, aby vďaka zníženiu rýchlostného limitu pri nehodách už neumierali žiadni ľudia, nové pravidlo ale má aj svojich odporcov. viac »

Predbiehači vs.večne poslední: Psychológovia vysvetlili správanie cestujúcich pri odletovej bráne

Predbiehači vs.večne poslední: Psychológovia
2024-01-20 12:00:00

Všetci poznáme takých cestujúcich, ktorí sa radia do radu ešte predtým, než je zvolaná ich nástupná skupina. Napriek tomu, že pracovníci pri odletovej bráne dávajú jasné pokyny, stále existuje silný kontingent ľudí, ktorí sa buď postavia k nástupu do lietadla skôr, ako sú vyzvaní, alebo čakajú na svojich miestach, aby boli na palube ako poslední. viac »

Smutné výročie: Pred 18 rokmi havarovalo lietadlo so slovenskými vojakmi

Smutné výročie: Pred 18
2024-01-19 12:00:00

Havária slovenského vojenského lietadla pri maďarskej obci Hejce, ktorá si vyžiadala 42 obetí, bola najväčším leteckým nešťastím v dejinách samostatného Slovenska. Lietadlo AN-24 viezlo príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR, ktorí sa vracali z misie KFOR v Kosove. Nehodu prežil iba jeden z vojakov, npor. Martin Farkaš. viac »

Problémy japonských lietadiel: Dve sa zrazili a jedno vrátilo, keď pasažier uhryzol letušku

Problémy japonských lietadiel: Dve
2024-01-17 08:30:00

Japonská letecká doprava zaznamenala v týchto dňoch hneď dva vážne incidenty. Na letisku na ostrove Hokkaidó do seba narazili lietadlá a len o pár hodín neskôr sa stroj mieriaci cez Tichomorie musel vrátiť do Tokia. viac »

V Rusku pribúdajú letecké incidenty: V decembri bez nich prakticky neminul deň

V Rusku pribúdajú letecké
2024-01-17 08:15:00

V Rusku sú v poslednej dobe na dennom poriadku nehody dopravných lietadiel, všímajú si médiá. Nedávne incidenty síce neskončili smrťou pasažierov, svedčia ale o vzrastajúcom nebezpečenstve cestovania lietadlom v Rusku, napísal americký denník The Washington Post (WP). Do Ruska, ktoré kvôli invázii na Ukrajinu už takmer dva roky čelí západným sankciám, sa s ťažkosťami dostávajú náhradné diely. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa