Amerika – exotická dovolenka

Tajomné mexické pyramídy: Ktorá je najväčšia a prečo si s nimi vedci nevedia poradiť?

Len „pár“ schodov smerom
2016-01-06 07:00:00

Egypt nie je jedinou krajinou, na ktorej území stoja pyramídy. Nemenej zaujímavé príbehy a tajomstvá sa totiž ukrývajú i v tých mexických. Čím sa od egyptských líšia a v čom tkvie ich doposiaľ neodhalené tajomstvo? Dokáže niekto odpovedať na otázku, prečo pred stovkami rokov ľudia opustili svoje monumentálne výtvory a rozprávkovú krajinu okolo pyramíd? viac »

Rebríček 10 najobľúbenejších miest Karibiku

Najobľúbenejšou krajinou Karibiku je
2015-12-30 12:00:48

Ročne sa do Karibiku vydá asi 25 miliónov turistov a nie je ťažké uhádnuť, za čím tam mieria. Pláže s bielym pieskom, kokosové palmy, tyrkysové more, exotická atmosféra… to všetko robí z Karibiku destináciu snov. Asi 30 štátov roztrúsených na stovkách ostrovov a ostrovčekov však súperí o pozornosť. Pozrite sa, kto v tomto tesnom závode vyhráva. viac »

Fotky z raja: Pozrite sa na najväčší z Havajských ostrovov a sopku, ktorá má 10 kilometrov

Vulkanický národný park Havajské
2015-12-13 07:00:00

Zima prichádza, ale vy napriek tomu idete v krátkych nohaviciach po piesčitom pobreží, pozorujete surfistov a tešíte sa, že si v plážovom bare objednáte kokteil s dáždnikom. Na Havaji nič nemožné. Pozrime sa na najväčší z ostrovov päťdesiateho štátu USA. Pobrežie ostrova je spolu dlhé 428 kilometrov a celý rok tam svieti slnko. Navyše tam majú sopky, dokonca jednu 10 kilometrov vysokú. viac »

Vianoce s prasiatkom a kokosom. Vyskúšajte si sviatky na kubánskej pláži

Klasický výjav z pláže
2015-12-08 12:00:00

Vykúpete sa v mori, v plavkách prídete k štedrovečernej tabuli pod palmami a zakrojíte nožom do vianočného prasiatka. Nie je to lákavá predstava? Tráviť koniec roka v exotických krajinách je stále populárnejšie. Na Kube vďaka svetlým pieskom pláže Varadero majú turisti biele Vianoce. Čo vlastne možno od Vianoc na Kube očakávať? viac »

Praktické rady na výlet do Peru: Spoznajte túto krajinu a nenechajte sa ošklbať

Pisaq
2015-12-07 12:00:00

Peru, to nie je len jeden zo siedmich divov sveta, Machu Picchu, ale aj jeden z najhlbších kaňonov sveta pri meste Arequipa, plávajúce ostrovy na jazere Titica či oáza Huacachina. Takisto si môžete zaplávať s obrovskými korytnačkami z Galapágov, ktoré migrujú na pláže v Mancore alebo navštíviť rezerváciu s krokodílmi v Tumbes. Informácie o tom, ako naplánovať dobrodružnú dovolenku v Peru, letenkách, vízach, potrebnom čase a financiách nájdete práve v tomto článku. viac »

Preskúmajte neobjavený poklad Severnej Ameriky: Novú zem - Newfoundland

Newfoundland, Kanada
2015-11-25 08:00:00

Viete ktorý je 15. najväčší ostrov na svete? S najväčšou pravdepodobnosťou odpoviete že nie, avšak po prečítaní tohto článku si to zaručene budete pamätať. Pätnásta priečka z hľadiska veľkosti patrí ostrovu menom Newfoundland, nachádzajúcemu sa vo severozápadnej časti Atlantického oceánu. viac »

Najkurióznejšie miesta Karibiku: Na ktorom z nich budete mať vysokú pravdepodobnosť počatia?

Karibik - to nie
2015-11-13 12:00:00

V Karibiku je v tomto ročnom období krásne. Na tom sa asi zhodneme všetci. Nekonečné pláže, na nich bary, kde vám namiešajú skvelý kokteil z miestneho rumu, tieň paliem… Čo ďalšie však viete o miestach, kam na dovolenku vyráža stále viac Čechov a Slovákov? Tušíte, kde majú najextrémnejšie letisko? Kde leží hotel „s hviezdičkou“? A kde majú najkrajšiu pláž? viac »

Najslávnejšie ulice Ameriky: Poznáte tajomstvo luxusnej 5. Avenue alebo Wall Street?

Námestie Times Square žije
2015-11-08 07:00:00

I cesta môže byť cieľom. Toto tvrdenie jednoznačne platí pre najslávnejšie ulice sveta. Veď už len prechádzka po nich – od jednej atrakcie k druhej - je zážitok. Pokiaľ sa teda nerozhodnete pre prechádzku po slávnej divadelnej ulici, ktorá meria 53 kilometrov. Viete, ktorá to je? Poďte sa s nami prejsť po najslávnejších uliciach Spojených štátov. viac »

Belize - 7 miest, ktoré pri návšteve exotickej krajiny nevynechajte

Belize
2015-10-25 07:00:00

Keď sa povie Belize pravdepodobne vám napadne „daňový raj“ alebo „útočisko recidivistov“. Ale tento štát je známy aj svojimi top destináciami a prekrásnou prírodou. viac »

TOP 8 najzaujímavejších miest v Peru: Spoznajte krajinu jedinečnej prírody

Machu Picchu, Peru
2015-10-09 08:00:00

Peru je ďalším dôkazom toho, že sa vám oplatí opustiť brehy Európy a vydať sa aj do vzdialených krajín. Dostanete sa tam do kontaktu s úplne inou kultúrou, naučíte sa nové zvyklosti a uvidíte úplne iné pamiatky, na aké ste zvyknutí v Európe. Peru navyše ukrýva aj jednu z najnavštevovanejších a najtajuplnejších pamiatok na svete. viac »


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa