Amerika – exotická dovolenka

Na ktorej dovolenke objavíte pôvod vanilky, telenoviel a stupňových pyramíd?

Mexiko
2015-06-16 12:00:00

Keď sa prví európski dobyvatelia doplavili v 16. storočí do Mexického zálivu a udivene stáli zoči-voči nielen absolútne novým kultúram, novým tváram, ale aj novému jazyku a výsada gramotnosti v tom období nebola samozrejmosťou, tak sa stalo, že keď sa kmene „mekšikas“ prvýkrát predstavovali španielskemu pisárovi, ten, okrem toho, že nepoznal písmeno „kš“, tak ho jednoducho nahradil neznámou „x“ a názov Mexiko bol na svete. viac »

Perly z náhrdelníka s menom Stredná Amerika. Čo všetko sa tu núka?

Guatemala
2015-06-15 12:00:32

Čo všetko v sebe ukrýva Stredná Amerika? Jej krajiny si ako perly náhrdelníka, ktoré môžete jednu po druhej odhaľovať. viac »

Miesto, kde logika zlyháva: Bolívijské Pumapunku

Brána Slnka – najznámejšie
2015-06-04 16:00:00

Ruiny bolívijského mesta Tiwanaku objavili prví Európania už v 16. storočí. Po ďalších päťsto rokoch však toho o tomto kúsku zeme nevieme oveľa viac. Skôr naopak. Ako sa sem dostali obrovské skalné bloky, prečo je stavba taká presná? A naozaj vzniklo celé mesto za jedinú noc? Otázniky sa množia, nejasností pribúda a pribúda aj turistov, ktorých tajomná aura celého miesta nesmierne láka. viac »

Aké to je bývať pri Amazonke? Manaus je pralesná metropola, ktorá pripomína Paríž

Teatro Amazonas, Manaus, Brazília
2015-06-02 12:00:00

Elektrinu tu mali zavedenú skôr než v mnohých európskych mestách. Manaus totiž na začiatku 20. storočia patril k najbohatším mestám sveta. Kaučukoví baróni si tu dokonca nechali vystavať pompéznu operu v európskom štýle. Príliš ich netrápilo, že sa do prostredia Amazonského pralesa práve dvakrát nehodila… Minulý rok zažila táto „pralesná metropola“ veľký boom – bola jedným z miest, kde prebehli futbalové majstrovstvá sveta. viac »

5 najkrajších národných parkov USA: Od stromových katedrál po medveďa Yogiho

Národný park Bryce Canyon,
2015-05-28 12:00:00

Modré ľadovce, mohutné gejzíry tryskajúce tisíce rokov, stromoví velikáni, vedľa ktorých človek vyzerá ako trpaslík. Miesta, kde sa točili slávne kriminálky, i oblasti, kde človek prírodu ešte zďaleka neovládol. Vydajte sa s nami do najkrajších národných parkov Spojených štátov. Od apríla do konca prázdnin je najlepšie obdobie na ich návštevu. viac »

TOP 8 najzaujímavejších atrakcií v Mexiku. Spoznajte prírodné a kultúrne perly

Ostrov Contoy, Mexiko
2015-05-23 07:00:00

Latinská Amerika ponúka mnoho zaujímavých miest, ktoré stoja za vašu návštevu. Veľmi atraktívnou destináciou je nepochybne aj Mexiko. Rozmanitá a pestrá krajina ponúka rôzne možnosti k tomu, aby ste tam strávili nádhernú dovolenku. Týchto osem mexických atrakcií ukazuje len zlomok tých úžasných lokalít, ktoré môžete navštíviť v tomto štáte. viac »

Preskúmajte s nami tropickú Kubu a zistite ako chutí život na ostrove cigár a rumu

Kuba
2015-05-07 08:00:00

Ostrov slobody je známy svojim zakonzervovaným spôsobom života. Tradičnou všadeprítomnou hudbou, najlepšími cigarami na svete, vynikajúcim rumom, krásnymi temperamentnými dievčatami, vynikajúcimi boxermi, nádhernými plážami a geniálne zachovanými starými americkými autami. Fidel, Che Guevara, Hemingway, Bacardi, to sú mená, ktoré sú s Kubou v jednote. viac »

Vzdialené a exotické Peru: 5 dôvodov prečo v Južnej Amerike neobísť mestečko Arequipa

Kaňon Colca, Arequipa, Peru
2015-05-03 09:00:00

Nespravte tú istú chybu ako niektorí iní cestovatelia s obmedzeným rozpočtom a nabitým programom a zastavte sa cestou z Cusca (500km) alebo Puna (300km) v jednom z najkrajších a najbezpečnejších miest Peru - v Arequipe. Očarí vás nie len jednou z najdlhších katedrál v Južnej Amerike, ale aj večne slnečným počasím a výhľadom na tri sopky. viac »

Najkrajšie pláže sveta? Nájdete ich na 2 ostrovoch v tropickom raji

Ostrovy Turks a Caicos
2015-04-09 16:30:00

Svetovo známa stránka World Travel Awards každoročne zostavuje zoznam tých najžiadanejších miest na svete. Rozdelené sú do obrovského množstva kategórií, ktoré mysleli snáď na všetko. Teraz sa pozrieme na kategóriu najlepšej plážovej destinácie. Teda na miesto, ktoré má tie najkrajšie pláže na celom svete. Uhádnete, čo sa stalo takýmto bodom? Kde je more najmodrejším, piesok najbelším a pláž najčistejšou? viac »

Arenal: Sopka, ktorú takmer nevidieť

Kostarika je krajinou sopiek
2015-04-07 12:00:00

Je celebritou, na ktorú sa prichádzajú pozrieť turisti z celej Kostariky, je však i sopečným „dieťatkom“, pretože vznikla len pred siedmimi tisícmi rokov. A navyše je ešte poriadne náladová. Zoznámte sa so sopkou Arenal, vulkánom, o ktorom si ľudia z jeho okolia 400 rokov mysleli, že je obyčajným kopcom. Nebol… a sopka ich o tom presvedčila jedného júlového rána v roku 1968. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa