Amerika – exotická dovolenka

Adrenalín na dunách. Sandboarding v oáze Huacachina

Oáza Huacachina, Peru
2015-04-06 09:00:00

Na ceste z Cusca do Limy po južnej trase sa žalúdok každého cestujúceho roztrasie už v prvej zákrute stovky serpentínových cestičiek, ktorými si brázdia prechod autobusy, motorky či nákladné autá, ktoré majú prívesy naložené ďalšími desiatkami vozidiel značky Toyota. Ruksaky, vrecia i škatule naložené do plna lietajú z prednej časti autobusu dozadu a naspäť, ich obsah je už po pol hodine premiešaný a pasažieri si nepretržite vymieňajú svoje poklady. viac »

Vyhnite sa New Yorku, Los Angeles a Washingtonu a objavte čaro amerických mestečiek

Camden, Maine, USA
2015-03-28 09:00:00

New York, Los Angeles, Washington. Pri predstave dovolenky v Amerike väčšina turistov vymenuje tieto veľké mestá, ktoré sú magnetom a najčastejšou súčasťou dovolenkových plánov. Veľa cestovateľov však robí chybu práve v tom, že v Amerike nevykročia mimo ruchu týchto veľkých miest a podceňujú skutočnú krásu tejto krajiny. Očarujúcejšie ako tieto známe destinácie sú menšie lokality, ktoré istotne stoja za vašu návštevu. viac »

Marihuana, káva a banány. Čo všetko viete o Jamajke?

Na Jamajke je slnečno
2015-03-23 12:00:00

Čo si predstavíte, keď sa povie slovo Jamajka? Vybavia sa vám filmy, ako Kokosy na snehu, potom možno Usain Bolt a atletické súťaže a samozrejme reggae, marihuana a Bob Marley. Možno vám v hlave zabliká kontrolka „raj, Karibik, more“ a to je asi tak všetko. O Jamajke toho vieme naozaj málo. Máme len zopár predstáv a aj to možno klamlivých. Pozrime sa preto na niekoľko faktov, ktoré nám Jamajku priblížia. viac »

Whittier - mesto na Aljaške, ktorého všetci obyvatelia bývajú pod jednou strechou

Prístav Whittier, Aljaška, USA
2015-03-20 08:00:00

Mestečko Whittier, nachádzajúce sa medzi malebnými aljašskými horami, je pomerne neprístupné. Dá sa doň dostať iba po mori alebo cez horský tunel, ktorý býva v noci uzavretý. Výnimočné je však najmä tým, že všetkých jeho 200 obyvateľov býva v 14-poschodovom obytnom komplexe, ktorý pripomína hotel. Ak náhodou do mesta zablúdite, verte, že ubytovať sa vo Whittieri, nebude problém! viac »

Dovolenka v Belize bude splnením vašich tajných snov

Ambergris Caye, Belize
2015-03-14 09:00:00

Belize je jedným zo zástupcov karibských štátov, ktoré sa stali akoby druhým domovom bohatých Američanov. I keď je známe skôr ako finančný raj, pre dovolenkárov predstavuje tiež splnenie ich tajných cestovateľských snov. Nádherná príroda s úžasnými plážami je presne tým, čo hľadajú pre svoj oddych. A keby ich začalo leňošenie na pláži nudiť, stále sa môžu vybrať preskúmavať množstvo zaujímavých atrakcií. viac »

Bolívia- Soľ nad zlato

Salar de Uyuni ,
2015-03-01 09:00:00

Bolívia. Prečo strácať čas návštevou Bolívie, keď cestujete po Južnej Amerike? Chudoba, drogy, zlodeji prezliekajúci sa za policajtov, falošné taxíky, staré autobusy a neopatrní šoféri. Bolívia má však mnoho tvárí, jednou z nich je aj neopísateľná prírodná krása a ako vám mnohí cestovatelia potvrdia- to najkrajšie, čo Južná Amerika ponúka. viac »

Najvyššia lanovka planéty: Nasadnite do kabíny a vydajte sa na púť pol kilometra nad zemou

Najvyššia lanovka sveta
2015-02-28 09:00:00

Trpíte závratom z výšok? V tom prípade nastúpte, zavrite oči a ďalších jedenásť minút ich neotvárajte! Presne taká rada by mohla visieť pri vstupe na lanovku Peak2Peak Gondola v kanadskom Whistleri. Kabínky sa tu totiž v niektorých miestach pohybujú až 436 metrov nad zemským povrchom. Vďaka tomu drží tento technický zázrak svetový rekord. Vyššia lanovka na planéte nie je. viac »

Priehrada Itaipú: Technický zázrak napustili za 14 dní a ukrýva obrovskú hydroelektráreň

Výkon juhoamerickej hydroelektrárne zodpovedá
2015-02-22 09:00:00

Spievajúci kameň. Taký je v preklade názov obrovskej priehradnej nádrže Itaipú. Voda valiaca sa tu cez priepad však nespieva. Reve. A bodajby nie, keď pri maximálnom vyťažení sa jej priepadmi valí 40-krát viac vody než neďalekými vodopádmi Iguaçu. V útrobách sedem a pol kilometrov dlhej hrádze sa ukrýva hydroelektráreň, ktorá drží svetový rekord v množstve vyrobenej elektriny. Titul jedného z technických divov sveta preto právom patrí tomuto vodnému dielu vo vnútrozemí Južnej Ameriky. viac »

Najväčšia hora sveta je na ostrove Havaj (Big Island)

Big Island, Havaj
2015-02-17 08:00:00

Snažiť sa opísať Havaj bez použitia slovíčka „raj“ je takmer nemožné. V tomto mieste nevýslovnej krásy, to slovo nie je klišé, ale fakt, dokonca je aj prislabé. Stačí sa pozrieť na úžasné pláže, koralové útesy či vulkány vábiace dobrodružné povahy. Vodné športy, pozorovanie vtákov, turistika, plávanie či len leňošenie na pláži – nielen to sú Havajské ostrovy. viac »

Karneval v Riu už tento víkend. Najväčšia prehliadka samby sa čoskoro začína

Karneval v Riu de
2015-02-13 08:00:00

Ak náhodou neviete čo sa práve deje vo svete cestovania, tak je to ten najväčší a aj najznámejší karneval sveta. Tento víkend bude vrcholiť karneval v Rio de Janeiro. Napriek tomu, že celá krajina sa oddáva rytmu vášnivej hudby, práve Rio si získalo popredné miesto vo svete. Horúce počasie, minikostýmy, nespútaná hudba a milióny zabávajúcich sa ľudí. Tak to je karneval v Riu. S ničím iným sa pomýliť nedá. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa