Amerika – exotická dovolenka

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

2024-03-15 15:30:00 |

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov.

Viac článkov

Lány plné kopčekov a údolí – Obzrite si Palouse

Palouse, USA
2014-10-20 17:30:32

Pohľad na dokonale symetrickú prírodu v nás prebúdza pokoj. Jemné línie, či ostré hrany majú blahodarné účinky na dušu aj telo. Takéto prostredie zvykneme vyhľadávať pri našich výletoch do prírody. V mnohých prípadoch nás chytia za srdce aj poľnohospodárske oblasti, kde na nekonečných lánoch rastú nás živiace plodiny. Podobne je na tom aj oblasť Palouse. viac »

Kanadskou divočinou – Rieka ktorá sa zarezala do „ocele“

Rieka Athabasca, Kanada
2014-10-10 17:30:00

Každá krajina má svoje prednosti a keď hovoríme o Kanade, tak hovoríme o prírode. O neskrotnej, majestátnej a neporaziteľnej prírode, ktorá vládne väčšine kanadského územia. Extrémy sú tu bežné a to, čo by inde bolo zázrakom prírody, je v Kanade bežné. Hoci si príroda vzala časť územia, stále ho poskytuje návštevníkom a turistom, ktorí sa neboja vyraziť do prírody a obzrieť si čo sa ponúka. viac »

Mayské kúpaliská – Kde sa v Mexiku ovlažiť

Mayské cenoty (zatopené závrty),
2014-09-25 17:30:29

Mexiko – krajina miliónov obyvateľov, drogových dílerov aj nespočetných prírodných úkazov, ktoré berú dych už stovky či tisícky rokov. Príroda tejto krajina dala ozaj veľa. Od vyprahnutých púští, až po životom prekypujúce dažďové lesy. Unikátov je tu nespočet. Medzi ne radíme aj „cenotes.“ Úkazy, ktoré objavili už dávni Mayovia. viac »

10 dôvodov prečo navštíviť Belize, karibský raj

Belize
2014-09-05 08:00:00

Dôvodov pre cestovanie do oblasti Stednej Ameriky prípadne Karibiku je hneď niekoľko. More, pláže, kultúra... Prečo ale navštíviť práve Belize sa vám pokúsime vysvetliť. Krajina doteraz nie veľmi poznaná v našich oblastiach sa vám otvorí a ukáže len to najlepšie. viac »

96 mŕtvych ročne – To je El Camino de Yungas, Cesta smrti

Cesta smrti, Bolívia
2014-08-25 18:00:09

Ako sa klasifikuje ozaj nebezpečná cesta? Koľko zákrut, nebezpečných zrázov, alebo nebodaj mŕtvych musí mať? Ak by sme to rátali podľa týchto parametrov isto by sme medzi najnebezpečnejšie zaradili aj El Camino de Yungas – Chodník Yungas, alebo inak nazývaný aj El Camino de muerte – Chodník smrti. viac »

Kolumbijský symbol ovládli duchovia

Hotel del Salto, Columbia
2014-07-28 19:00:48

Je tomu tak už dlhé roky, že niektoré opustené miesta sa stávajú centrom povier a zdrojom rôznych strašidelných legiend. Zlému menu sa nevyhol ani kolumbijský hotel Casa del Salto del Tequendama, ktorý počas svojej slávy patril medzi skvosty celej krajiny. viac »

Tajomná planina Nazca: To nie sú len obrovské obrazce, ale i hororové pohrebiská

Kondor, Planina Nazca, Peru
2014-07-28 09:00:00

Keď sa povie Nazca… Väčšina z nás si predstaví tajomné obrazce, ktoré spisovateľ Erich von Däniken označil za pristávacie dráhy pre UFO. V tieni týchto obrazcov však stoja ďalšie zaujímavé a mnohokrát tajomné miesta. Zachovalé pohrebisko staré stovky rokov, zvyky a rituály nazkánskej kultúry i slávna indiánska pálenka. Poodhaľte viac z tajomstva planiny Nazca! viac »

Brazília je majster sveta v niečom inom. Silu a krásu jej prírody nič neprekoná

Ostrov Fernando de Noronha,
2014-07-11 18:00:00

Už je to isté, Brazília sa futbalovým majstrom sveta nestane. Má však viacero iných prvenstiev. Hovoríme o prírode. Nachádzajú sa tu najrozľahlejšie dažďové pralesy, nazývané aj „pľúca Zeme,“ najvodnatejšia rieka sveta Amazonka, azda najkrajší vodopád sveta Iguazu a mnohé iné. Futbalový titul si môže vybojovať ktorákoľvek krajina, ale tieto prvenstvá Brazílii už nikto nevezme. viac »

Keď v Brazílii odpískajú posledný zápas, kam sa vyberiete? Po futbale zájdite na najznámejšie miesta

Pláž vo Fortaleze, Brazília
2014-07-09 09:00:00

Tisíce fanúšikov smerujú toto leto do Južnej Ameriky. Brazília ich pritiahla na najväčší futbalový sviatok. Určite by však bolo veľkou škodou, ak by tento pobyt zredukovali len na cestu z hotela na štadión. V tejto krajine sa nachádza veľa krásnych miest a atrakcií, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. Prinášame vám preto zoznam tých najzaujímavejších, ktoré nájdete v blízkosti futbalových svätýň. viac »

Las Vegas nie je len o hazarde

Las Vegas, USA
2014-05-14 14:00:00

SPOJENÉ ŠTÁTY - Keď sa povie Las Vegas, hádam každý z nás si predstaví nekonečný počet herní, kasín, výherných automatov a zaujímavé, ale gýčovité prejavy typickej architektúry. No keby sme toto mesto v Nevade mali zredukovať iba na tieto aspekty, doslova by sme mu krivdili. Dokáže totiž toho ponúknuť oveľa viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. viac »


Sobota, 1. jún. 2024. Meniny má Žaneta.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa