Amerika – exotická dovolenka

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

2024-03-15 15:30:00 |

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov.

Viac článkov

Los Cabos: Mexický koniec sveta leží len kúsok od nádherných pláží a luxusných stredísk

Los Cabos leží na
2015-10-04 07:00:00

Stretávajú sa tu pokojné vody Cortézovho mora s divokými vlnami Tichého oceánu. Vyprahnutá púšť tu priamo prechádza do zafírovej hladiny a bežní turisti sa tu stretávajú so svetovými celebritami. Mexické Los Cabos je plné protikladov. Už len tým, že nádhernú oblasť, ktorá sa považuje za jednu z najluxusnejších a vôbec najbezpečnejších na svete, Slováci takmer nepoznajú. viac »

Kultúrny šok alebo Ako si pri cestovaní po Južnej Amerike nenarobiť vrásky na čele

Machu Picchu, Peru
2015-09-30 12:00:00

Kufre zbalené, lístky a ubytovanie zabookované, peniaze zamenené, presné informácie o cenách a výletoch na internete vyzistené... Alebo aj nie. Vo väčšine krajín Južnej Ameriky môžete o európskych štandardoch len snívať. Vyzbrojte sa spontánnosťou a chuťou deliť sa o informácie s domácimi a spolucestujúcimi a vaše dobrodružstvo môže začať. viac »

Tu leží filmový Divoký západ: Údolie monumentov ohromuje pustou púštnou gotikou

Červenkastú farbu spôsobujú oxidy
2015-09-06 07:00:00

Nekonečná pustá krajina, červenkasté skalné útvary a cesta, ktorá sa tiahne až za obzor. Tak nejako si vďaka westernovým filmom predstavuje väčšina z nás Divoký západ. A ten skutočne existuje – na hranici Utahu a Arizony leží legendárne Údolie monumentov, pustá krajina nikoho, kde vznikli tie najslávnejšie westerny a kde sa po nekonečnej ceste preháňa len piesok… a turisti. viac »

Malý sprievodca po Kube – Raji pod slnkom

Kuba
2015-09-04 12:00:00

Keď sa povie Kuba, každého spontánne napadne asi toto: rum, cigary, kubánska hudba, Fidel Castro. Vďaka tropickému podnebiu je tento najväčší karibský ostrov celoročnou dovolenkovou destináciou. Top sezónou sú suchšie mesiace v období od novembra do apríla. Teplota mora dosahuje cca 21-23°C v zimných mesiacoch a 25-27°C v jarných mesiacoch. viac »

Steaky, futbal, víno, tango, ľadovce ... Argentína vám dá všetko po čom zatúžite

Argentína
2015-08-09 07:00:00

Argentína je krajina steakov, vína a v neposlednom rade aj neuveriteľne krásnych žien. Príjemná juhoamerická exotika s európskym nádychom a latinským šarmom, ktorá dostane nielen náročného cestovateľa. Až tu ochutnáte svoj nielen najlepší steak na svete, ale aj to najlahodnejšie červené víno. Neveríte? viac »

Bryce Canyon: Národný park, kde je najkrajšia hviezdna obloha na svete

Tu je Thorovo kladivo
2015-07-31 08:00:00

Vyzerá ako čierny zamat pokrytý trblietavými diamantmi. A podľa odhadov odborníkov je týchto diamantov asi 7500. Práve toľko hviezd človek uvidí voľným okom na nočnej oblohe v národnom parku Bryce Canyon. Krajšiu nočnú oblohu na planéte nenájdete. A nie je to jediný ťahák tohto do istej miery prehliadaného národného parku. Dni tu patria takzvaným „hoodoos“, skalným útvarom, o ktorých indiáni hovoria ako o skamenených ľuďoch… viac »

Barbados – Karibik v tom najlepšom svete

Bathsheba, Barbados, Karibik
2015-07-24 12:00:00

Pre Európanov nepatrí Barbados medzi vyhľadávané destinácie. Američania by vám však vedeli o tomto ostrove povedať svoje. Podľa nich je najkrajším v Karibiku, ponúka vynikajúce služby, najlepšiu gastronómiu a navyše má veľmi priateľskú a rodinnú atmosféru. Pre nich je preto stále jednou z najčastejších volieb pre dovolenku. Skúste sa preto vybrať po ich stopách a pozrieť si aj túto nádhernú oblasť. viac »

Vystúpite z lietadla a bude vám zle: La Paz je jedným z najvyššie položených miest planéty

La Paz, Bolívia
2015-07-18 07:00:00

Vystúpite z lietadla a už po pár minútach sa môžete cítiť ako po údere ťažkou dubovou palicou. Vysokohorská choroba. V La Paz, respektíve na neďalekom letisku El Alto, vás pokojne môže postihnúť. Bolívijské La Paz je totiž najvyššie položeným hlavným mestom sveta. Od morskej hladiny vás tu delí asi 3700 výškových metrov a pokiaľ sa vám nezamotá hlava z vysokohorskej choroby, tak určite z pohľadu na divoké Andy, ktoré sa v okolí týčia. viac »

Najslávnejší most sveta: Viete, prečo je Golden Gate oranžový?

Golden Gate Bridge, San
2015-07-15 08:00:00

Ak budete nedočkaví, a k slávnemu mostu Golden Gate vyrazíte už skoro ráno, možno vôbec nič z jeho krásy neuvidíte. Hmla, ktorá čas od času skoro ráno sadne na úžinu, je taká hustá, že by sa dala krájať. Aj jej však vďačíme za ikonickú oranžovú farbu mosta. Na druhej strane staviteľom v 30.rokoch 20. Storočia hmla spolu so silnými morskými prúdmi a silným vetrom robili poriadne hlboké vrásky. viac »

Chystáte sa do New Yorku? Máme pre vás sedmičku miest, ktoré nesmiete vynechať!

Námestie Times Square žije
2015-07-04 07:00:00

Až 5600 mrakodrapov, 170 jazykov a 40 miliónov turistov. To je New York v číslach. Ozajstný New York však do čísel nevmestíte. New York sa musí zažiť. Panorámu mrakodrapov na Manhattane je vidieť už z letiska JFK a mnohým sa pri pohľade naň rozbúcha srdce. Tiež sa chystáte v budúcnosti vyraziť do mesta, ktoré nikdy nespí? Máme pre vás tipy na sedem miest, ktoré nesmiete vynechať. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa