Amerika – exotická dovolenka

Aljaška a Yukon: Kráľovstvá ľadu a zlata dnes udivujú hlavne prírodnou romantikou

Aljaška a Yukon: Kráľovstvá
2016-05-11 00:00:01

Stovky kilometrov bez väčšieho mesta, len sneh, ľad a neúprosná príroda. Sem-tam zavyje vodca vlčej svorky, mihne sa medveď, z bystriny vyskočí ryba. To je pravá prírodná romantika pre cestovateľských dobrodruhov. Turistika možno niekde ohrozuje prírodné skvosty, tu sa to však vôbec tak nejaví. Aljaška a susedný kanadský Yukon vyzerajú stále nádherne. viac »

Argentína a to, čo by ste v nej nemali prepásť. Objavte čaro krajiny plnej temperamentu

Vodopád Iguazu, Argentína, Brazília
2016-03-30 08:00:00

Rodná krajina famózneho futbalistu Lionela Messiho, domov vzrušujúceho tanga a neprebádanej úžasnej prírody. Toto je len zlomok toho, čo svetu dala Argentína. Úžasný štát, ktorý síce nepatrí medzi top turistické destinácie, no napriek tomu má čo ponúknuť a smelo konkuruje i okolitým susedom. Stačí sa nechať inšpirovať. viac »

Najvyššie mrakodrapy USA: Budova s bytom za 85 miliónov i megahotel Donalda Trumpa

Empire State Building je
2016-03-25 07:00:00

Po celom svete sa neustále stavajú vyššie a vyššie budovy. Ani v Amerike to nie je inak. Empire State Building bývala najvyššou na planéte dlhých 41 rokov. One World Trade Center, ktoré vyrástlo na mieste „padlých“ dvojičiek Svetového obchodného centra, sa dnes pýši titulom najvyššej budovy na západnej pologuli. Tie najväčšie americké mrakodrapy majú i svoje príbehy. Poďme si ich porozprávať. viac »

Ďalší raj na Zemi – Kostarika je ako stvorená pre milovníkov prírody

Kostarika je krajinou sopiek
2016-03-19 07:00:00

Táto severoamerická krajina má v sebe akúsi zvláštnu auru. Ako keby ostrov žil životom úplne odstrihnutým od okolitého konzumného sveta. Domácim obyvateľom netreba k životu veľa, žijú skromne a predsa patria k tým najšťastnejším na svete. A to všetko preto, lebo dokážu vnímať najmä to krásne, čo im každý deň prináša, ich vzájomné vzťahy sú úprimné a úsmev nie je nikdy predstieraný. Takto sa im funguje podstatne lepšie ako nám a keď vstúpite na tento vzácny kúsok zeme, zrazu budete vnímať svet okolo seba inými očami i vy. viac »

Tajné miesta Vietnamu – Nedotknutá krása ryžových polí

Mu Cang Chai
2016-02-29 08:00:00

Počuli ste už niekedy o Mu Cang Chai? Ide sa o jedny z najkrajších a najnavštevovanejších ryžových terás vo Vietname. viac »

Na Mayskej Riviére sa ľudia opaľujú pod pyramídami a potápajú s obrovskými korytnačkami

Takto sa vyhrievajú jaštery
2016-02-28 07:00:00

Tajomná postava sa blíži k pyramíde nad plážou. Je šero, slnko zapadá, a tak nie je vidieť, čo presne robí. Je to niekto, kto tu chce vykonať nejaký rituál ako starí Mayovia? Možno áno, zdvíha akýsi predmet nad hlavu a… cvak, fotí si západ slnka. Fotoaparát je v okolí najrozšírenejšou zbraňou. Čo všetko tu naň turisti zachytávajú? viac »

Exotická aj nebezpečná Venezuela – Aké unikáty ukrýva?

Anjelský vodopád
2016-02-27 07:00:00

Exotické krajiny nám obvykle ponúkajú nádhernú, často nedotknutú prírodu a pohľad na to, ako to mohlo vyzerať na Zemi kedysi. Potom sa však môže začať skúsený cestovateľ trošku nudiť, pretože ponuka možností ako tráviť voľný čas sa rýchlo minie. Venezuela je v tomto trochu iná. Tešiť sa môžete na nádherné pláže i exotické rastliny. No popri tom vám ponúknu aj zaujímavú kultúru, adrenalínové zábavky a kus histórie. viac »

Jazero Titicaca z dvoch strán. Poradíme vám, ktorá krajina ponúka viac

Jazero Titicaca
2016-02-17 08:00:00

Z juhu na sever alebo zo severu na juh, hraniciam medzi Peru a Bolíviou sa pri cestovaní Južnou Amerikou vyhnete len ťažko. Obrovským lákadlom v tejto oblasti je totiž jazero Titicaca a jeho plávajúce ako aj prírodné ostrovy Taquile a Amantani na peruánskej strane a Isla del Sol či Isla de Luna na bolívijskej strane. viac »

Poďte ku Hemingwayovi a Che Guevarovi. Budete sa tu cítiť doma tak ako oni

Varedero, Kuba
2016-01-12 08:00:00

Exotická krása, ktorá ako by sa nachádzala v inom svete. Na Kube platia stále iné pravidlá, ktoré ju uchovávajú tak prosto nádhernú, ako pred desiatkami rokov. Príjemní obyvatelia, slnečné dni a jedinečná atmosféra, po ktorú si však musíte zájsť mimo hotelových rezortov. I keď istotne nebudete mať také pohodlie ako v týchto luxusných hoteloch, zažijete na vlastnej koži toľko skvelých zážitkov, ktoré vám to nepochybne vynahradia. viac »

Kanada a body, ktoré by ste v nej pri prvej návšteve určite nemali vynechať

Národný park Yoho, Kanada
2016-01-09 07:00:00

Kanada jednoznačne nepatrí medzi žiadne nudné krajiny. I z cestovateľského hľadiska ponúka množstvo lokalít, z ktorých sa vám nebude chcieť len tak ľahko odísť. Prioritu v tomto prípade hrá istotne príroda. No i v tomto kúte sveta nájdete zopár historických zaujímavostí, ktoré by ste nemali vynechať pri vašej ďalšej návšteve. Náš zoznam najzaujímavejších lokalít vám preto pomôže zostaviť si vašu kanadskú dovolenku snov. viac »


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa