Amerika – exotická dovolenka

Pýcha Ameriky aj pre naše vrecká: Toto je TOP 7 najzaujímavejších pamiatok v Kalifornii

Hotel The Saguaro, Kalifornia,
2016-06-28 00:00:01

Slnečné dni, pláže s horúcim pieskom, ale aj centrum filmového biznisu. Kalifornia je najjagavejším klenotom Ameriky, ktorý každému snaživcovi ponúka možnosť splniť si jeho veľký sen. Vy si môžete splniť aspoň ten cestovateľský, keď si pozriete tie najzaujímavejšie destinácie tohto regiónu. Pri troche šťastia a šikovnosti zoženiete spiatočnú letenku už za 400 eur. viac »

Za tri roky 3700 ton zlata: Spoznajte miesta spojené s prvou vlnou zlatej horúčky

Spoznajte miesta spojené s
2016-06-19 00:00:01

Hoci trvala len o niečo dlhšie ako tri roky, navždy zmenila západ USA. Kalifornská zlatá horúčka v sedemdesiatych rokoch 19. storočia zo štátika s niekoľkými tisícmi obyvateľov urobila stotisícovú krajinu. Čo vďaka zlatému šialenstvu môžeme dnes obdivovať v oblasti medzi brehmi Pacifiku a úchvatným Yosemitským národným parkom? viac »

Rio de Janeiro – samba pod piatimi kruhmi

Rio de Janeiro –
2016-06-16 00:00:01

Mesiac august sa pomaly blíži a s ním aj XXXI. Letné olympijské hry v Brazílii. Pozrite sa s nami na tohtoročného hostiteľa a spoznajte veľkomesto, kam sa už čoskoro uprú oči miliónov športových fanúšikov z celého sveta. viac »

Šialenci v sudoch a pršiplášte: Vitajte pri Niagarských vodopádoch

Vitajte pri Niagarských vodopádoch
2016-06-11 00:00:01

Ľudia v pláštenkách plaviaci sa na lodi do bezprostrednej blízkosti padajúcej vody. Zľava, sprava i spredu ich bombardujú kvapky odlietavajúce z ohromujúcej masy prúdov Niagary. Toto prežijete málokde. Niektorí si to ešte vylepšujú bláznivými kúskami pri jazde po vodopádoch na všetkom možnom. viac »

La Paz: Spoznajte najvyššie položené hlavné mesto s trhoviskom čarodejníkov

La Paz - najvyššie
2016-06-06 00:00:01

Pristanete na letisku v malom mestečku El Alto a vydáte sa do hojne navštevovanej metropoly Bolívie – do La Paz. Nebolo by na tom nič zvláštneho, keby ste nemierili do najvyššie položeného hlavného mesta na svete a nepohybovali sa vo výške okolo 3700 metrov nad morom, a pritom boli nohami na zemi. Čo sa dá v La Paz vidieť a zažiť a akú chorobu vám mesto „bleskovo” dopraje? viac »

Big Sur: Prázdne pláže, na ktoré utekajú rojkovia, beatnici a romantici

Big Sur: Prázdne pláže,
2016-05-30 12:00:00

Preč od ľudí, pekne tam, kde je more, nádherné pobrežie a pôsobivá príroda. Do takých miest utekali spisovatelia s romantickými dušami z veľkých miest najľudnatejšieho štátu USA – Kalifornie. Obľúbili si pobrežie Big Sur, pozdĺž ktorého býva len veľmi málo ľudí. Tamojšie pláže obklopujú ostro rezané kopce a more s pozoruhodne tvarovanými skaliskami. viac »

NAJ rekordy USA a ich tajomstvá: Bitka o horu aj miznutie megavodopádu

Fantastické rekordy USA
2016-05-26 12:00:00

Hlúčik turistov stojí pod najvyššou budovou západnej pologule a pozerá sa hore smerom k 105. podlažiu. Pri ceste po najkrajších miestach USA nemohli newyorský mrakodrap minúť. I my sa pozrieme na niekoľko rekordov tretej najväčšej krajiny sveta, na ktorej území s rozlohou 9,5 miliónov štvorcových kilometrov nájdeme všetko od ľadových polí Aljašky po vyhriate pláže na Havaji. viac »

VIDEO ako dôkaz: Niekedy sú ciele vašej cesty bližšie, než dúfate

Levice pri stane sú
2016-05-25 14:00:00

Mohlo to byť ich posledné ráno, napokon sa z toho vykľul zážitok na celý život. Hoci sa na africké safari väčšina turistov vydáva v očakávaní veľkolepých zážitkov, to, čo zažila a nafilmovala turistka v Botswane, by nečakal nikto. viac »

Pôvabná i tajuplná cesta po Južnej Amerike: Cvičisko NASA i chodiace sochy

unesco road
2016-05-19 12:00:00

Od severu z prístavu Caracas na juh ku „koncu sveta” v Ushuaie je to vzdušnou čiarou vyše 7260 kilometrov. Prejsť aspoň časť tohto farebného kontinentu, to je veľká výzva. Ale naozaj sa to vyplatí. Veď v Andách majú vyše sto šesťtisícových vrcholov, obďaleč nájdeme púšť, soľnú pláň, na východe svetoznáme pláže a na juhu úchvatné ľadovce. Všetko sa stihnúť nedá, ale existujú preverené trasy, na ktorých toho uvidíme dosť. Poďme si prejsť takzvanú „UNESCO Road”. viac »

Kubánska Guardalavaca – prímorské letovisko komorného rázu

Kuba
2016-05-12 12:00:00

Keď sa turisti vydávajú na Kubu a chcú si dopriať aspoň niekoľko krásnych dní na nádherných plážach so svetlunkým pieskom a vo vlnách Karibiku, spravidla si pre to vyberú letovisko Varadero, ktoré každý rok pohltí až 75 % všetkých návštevníkov Kuby. A pritom nie je jediné, ktoré má čo ponúknuť. Jeho konkurenciou, i keď komornejšou, je Guardalavaca, mesto v provincii Holguín vo východnej časti Kuby. viac »


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa