Amerika – exotická dovolenka

Plavba na Kubu: Najzaujímavejšie prístavné mestá a na čo sa v nich zamerať

Kuba
2018-02-08 12:00:00

Kuba je – len s troškou zveličenia – naozajstným rajom na zemi. Len si predstavte nádherné pláže s jemným pieskom, vlnky oceánu, palmy nad hlavou, drink v ruke alebo intenzívne poznávanie prírody a miest s typickou koloniálnou architektúrou. Viete, čo rozhodne musíte pri návšteve „ostrova slobody“ vidieť? viac »

Na návšteve v meste jazzu: Top 7 atrakcií New Orleans

New Orleans, USA
2018-01-30 12:00:00

Amerika s francúzskym šarmom, také je mesto New Orleans, ktoré sa preslávilo ako kolíska jazzu. Pokiaľ ste fanúšikom tohto hudobného štýlu, budete sa tam cítiť ako doma. Atmosféra tejto hudby akoby pozitívne vplývala aj na obyvateľov. Tí sa nikam neponáhľajú, užívajú si život a hľadia najmä na jeho krajšie stránky. A to sa prenáša aj na návštevníkov mesta. viac »

Zima v Karibiku: Dominikánska republika má začiatkom roka ideálne podmienky

Dominikánska republika
2017-12-22 00:00:01

Zima je v plnom prúde a pred nami je ešte niekoľko chladných mesiacov. Spríjemniť si ich môžeme napríklad v Dominikánskej republike. Práve teraz sú v tejto karibskej oblasti ideálne podmienky na pozorovanie veľrýb, na zdolávanie trojtisícovej hory Pico Duarte (najvyššej hory Karibiku) alebo je možné sa zapojiť do dobrovoľníckych programov. viac »

Malý zázrak prírody: V Brazílii sa okúpete uprostred púšte

Lencóis Maranhenses, Brazília
2017-09-21 00:00:01

Príroda nás nikdy neprestane fascinovať svojou silou a umením. Dokáže vytvoriť oveľa väčšie zázraky ako my ľudia. Práve vďaka nej sa potom môžeme potešiť aj takými unikátnosťami, ako je napríklad kúpanie uprostred púšte. A v Brazílii k tomu ani netreba ani oázu. viac »

Perla Mikronézie či peklo na Zemi: Na Marshallových ostrovoch testovali jadrové zbrane

Marshallove ostrovy
2017-09-11 12:00:00

Súostrovie Marshallove ostrovy nájdete v Tichom oceáne. I keď sú samostatnou krajinou, stále im patrí titul pridruženého štátu USA. Práve toto spojenie pre nich znamenalo neľahkú skúšku v dejinách. Počas studenej vojny bola táto oblasť územím, kde sa robievali jadrové skúšky s oveľa vyššou intenzitou, ako bol výbuch v Hirošime. viac »

Dokonalý oddych v exotike: 7 najkrajších pláží Južnej Ameriky

Los Roques, Venezuela
2017-08-07 00:00:01

Cestovatelia si obvykle plánujú dovolenky na takých miestach, kde sa dá vidieť čo najviac zaujímavostí a prírodných krás. Po niekoľkých takýchto cestách však príde obrat a väčšina ocení, keď si môže pár dní iba oddýchnuť na pláži a navštíviť maximálne najbližšie mesto či dedinku. Na takéto leňošenie je najlepšie hľadať destinácie v Južnej Amerike, kde si za rozumnú cenu môžete užiť tie najkrajšie pláže. viac »

Destinácia mesiaca: Národné parky USA

Destinácia mesiaca: Národné parky
2017-07-21 00:00:01

Uvažovali ste niekedy o menej tradičnej dovolenke, než klasické slnenie sa pri mori, návšteva európskych metropol alebo turistika v okolitých horách? Stačí sa zahľadieť o niečo ďalej a môžete sa vybrať na dobrodružnú cestu „za veľkú mláku“. Čo takto národné parky USA, ktoré vám ukážu úplne odlišnú prírodu a pomôžu zregenerovať sa na začiatku leta? viac »

Súostrovie Galapágy: Raj korytnačiek a jašterov

Galapágy sú posledným rajom
2017-06-10 00:00:00

Súostrovie Galapágy vo východnej časti Tichého oceánu preslávila najmä Darwinova evolučná teória. Okrem množstva jedinečných živočíchov ponúkajú návštevníkom aj rajský pokoj a jedinečnú atmosféru. viac »

Vodopády Havasupai: Rajská záhrada uprostred pustatiny

Vodopády Havasupai, USA
2017-06-01 00:00:01

V slávnom Veľkom kaňone vytvorila príroda množstvo nádherných miest, k tým najpôsobivejším patria vodopády Havasupai. Nie nadarmo ich prezývajú aj „rajskou záhradou uprostred púšte“. Ich tyrkysová voda v obklopení červenkastých skál totiž naozaj pôsobí ako malý zázrak. viac »

Päť najúžasnejších miest USA, ktoré musíte vidieť: Obrovská arizonská „podkova” a ďalšie lahôdky

Päť najúžasnejších miest USA,
2017-01-21 22:00:01

Spojené štáty sú rozsiahle a nabité rozprávkovo nádhernými miestami, ktorá len čakajú, kým ich objavíte. Čarovné krajiny ako vystrihnuté z iných svetov sa pohrávajú snáď so všetkými živlami a to spôsobom, ktorý ľahko prekonáva i tie najsmelšie produkty fantázie. Pozrite sa na 5 najúžasnejších miest, ktoré nesmiete pri ceste po USA minúť. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa