Ázia – exotická dovolenka

Filipínsky Tádž Mahal: K najkrajším stavbám súostrovia patrí pamiatka na zosnulú ženu

2024-04-27 00:00:00 |

Láska hýbe svetom. Viedli sa kvôli nej vojny, inšpirovala obrovské množstvo umeleckých diel a svoju stopu zanechala aj na podobe miest či dedín. Najznámejším chrámom lásky je indický Tádž Mahal, unikátnu stavbu s nesmierne romantickým príbehom však nájdeme aj na Filipínach.

Viac článkov

Emirát Ras Al Khaimah investuje milióny do cestovného ruchu: Turistov láka na tieto projekty

Spojené arabské emiráty investujú
2021-06-07 11:50:00

Ras Al Khaimah (Rás al-Chajmá) patrí k menej známym členom Spojených arabských emirátov. Má bohatú námornú históriu, populáciu asi 263 tisíc obyvateľov a turistom rozhodne má čo ponúknuť. viac »

Kašgar – perla Hodvábnej cesty s najväčšou mešitou v Číne

Tashkurgan
2021-05-30 00:00:00

V Číne nájdete mnoho historických miest, ktoré majú lákavé pamiatky a zaujímavú architektúru. Jedným z nich je Kašgar, ktorý sa nachádza neďaleko hraníc s Kirgizskom. V minulosti sa preslávilo ako dôležitá zastávka na Hodvábnej ceste, dnes je známe vďaka pútavej histórii, túram v blízkom pohorí a najväčšej mešite v krajine. viac »

Bali splní váš sen o raji na Zemi: Toto sú jeho najzaujímavejšie miesta

Ubudu na Bali
2021-05-28 08:01:00

Bali sa stalo prvým z veľkých hitov exotického cestovania. Nadšenie turistov na chvíľku zabrzdilo veľké tsunami, ktoré zničilo aj časť obľúbených dovolenkových miest popri pobreží. No nakoniec to prinieslo i jednu výhodu. Keď sa tam po čase začali dovolenkári opäť vracať, chceli viac spoznávať vnútrozemie, kde objavili nové veľmi atraktívne miesta. viac »

Meenakshi Amman - jeden z najkrajších chrámov sveta

Madurai Meenakshi
2021-04-28 08:01:00

Hinduistický chrám v meste Maduraj patrí k najkrajším architektonickým dielam v Indii. Tento komplex pozostáva z niekoľkých budov a námestia. Každý jeden detail je dôkladne premyslený a prináša nielen duchovný, ale aj silný umelecký zážitok. Meenakshi Amman vďaka tomu označujú za jednu z najkrajších sakrálnych pamiatok na svete. viac »

Moderné mestá, starobylé pamiatky aj nádherná príroda: Vitajte v Kazachstane!

Moderné mestá, starobylé pamiatky
2021-04-17 00:00:00

Cestovanie v Ázii si skôr spájame s krajinami ako Japonsko, Thajsko alebo aktuálne populárny Vietnam. No v týchto končinách nájdete aj iné štáty, ktoré prinášajú zaujímavú kultúru a pútavú históriu. Medzi nimi vyniká aj Kazachstan, ktorý ponúka ako bonus navyše nádhernú divokú prírodu. viac »

Wow, to je krása: Najkrajšie chrámy Indie vyzerajú ako z exotickej rozprávky

Virupaksha, Hampi
2021-03-25 08:01:00

Pri vstupe do novej krajiny vždy zažijete dobre známe vzrušenie, no ak sa ocitnete v pre nás exotickej kultúre, je tento pocit ešte intenzívnejší. Presne ako v Indii, ktorá hýri pestrými farbami a vôňami. Keď sa navyše vyberiete na prehliadky do chrámov, budete sa cítiť ako uprostred nádhernej rozprávky. Občas totiž pripomínajú skôr luxusné paláce, viac »

Top prírodné atrakcie v Japonsku: Z tej krásy sa vám zatočí hlava

Top prírodné atrakcie v
2021-03-13 00:01:00

Na cestovaní je najvzrušujúcejšie spoznávanie iných kultúr. Vďaka tomu sa stále učíme a posúva nás to niekde ďalej. Z tohto hľadiska je veľmi lákavé Japonsko. Okrem pútavej histórie a zaujímavých zvyklostí majú pre turistov ďalší bonus navyše – ich nádhernú prírodu. V obklopení týchto atrakcií zažijete nádherný pokoj a harmóniu. viac »

Ostrovy Komodo – domov malých drakov

Komodský drak
2021-03-10 12:00:00

Na svete máme niekoľko miest, kde ešte stále žijú rôzne exotické zvieratá, vyzerajúce akoby prichádzali z dávnej minulosti. Najmä Galapágy sú známe vďaka ich obrovským korytnačkám, ale rovnako veľké dobrodružstvo zažijete na ostrovoch Komodo, ktoré sa nachádzajú v Indonézii. Tam sa môžete tešiť na malé draky, ktoré tam našli skvelé podmienky pre život. viac »

Čarovný Taiwan - skvelá kombinácia panenskej prírody a zaujímavej kultúry

Čarovný Taiwan - skvelá
2021-03-07 00:00:00

Taiwan sa rozprestiera na jednom hlavnom a niekoľkých susedných menších ostrovoch. Do dnešného dňa nevyhlásil svoju samostatnosť, preto oficiálne patrí pod správu Číny. Na jeho povrchu prevažujú kopce pohoria Tchaj-wan-šan. Turistom tak ostrov ponúka skvelú kombináciu turistiky a zaujímavej kultúry. viac »

Čína nie je len veľký múr a pandy: 7 menej známych atrakcií, ktoré stojí za to vidieť

Zhouzhuang
2021-02-08 12:00:00

Čínsky múr, Zakázané mesto a špeciálna ZOO pre pandy v Čcheng-tu patria medzi najžiadanejšie atrakcie v Číne. Lenže počas dovolenky v tejto krajine by ste si nemali nechať ujsť ani návštevu ďalších zaujímavostí. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa