Ázia – exotická dovolenka

Filipínsky Tádž Mahal: K najkrajším stavbám súostrovia patrí pamiatka na zosnulú ženu

2024-04-27 00:00:00 |

Láska hýbe svetom. Viedli sa kvôli nej vojny, inšpirovala obrovské množstvo umeleckých diel a svoju stopu zanechala aj na podobe miest či dedín. Najznámejším chrámom lásky je indický Tádž Mahal, unikátnu stavbu s nesmierne romantickým príbehom však nájdeme aj na Filipínach.

Viac článkov

V hlavnom meste Kataru otvorili nové národné múzeum, je pastvou pre oči

Katarské národné múzeum
2019-04-06 12:00:00

Po takmer desaťročí výstavby a investovaní zhruba 434 miliónov dolárov otvorili pre verejnosť vo štvrtok v meste Dauha Katarské národné múzeum (NMQ). Budova múzea, ktorú navrhol francúzsky architekt Jean Nouvel, pripomína skalný útvar známy ako púštna ruža, informuje spravodajská stanica France 24. viac »

Kráľovský chrám v Kambodži: Vzácne miesto, kde príroda víťazí nad človekom

Chrám Ta Prohm v
2019-04-05 00:00:01

Kambodžská archeologická oblasť Angkór skrýva ešte mnoho neodhalených krás. Turisti sa väčšinou vyberajú k chrámu Angkór Vat, ktorý je najzachovalejší a je opradený tajomnými historkami. V jeho blízkosti sa však nachádza aj rovnako zaujímavý Ta Prohm, ktorý môže byť dôverne známy fanúšikom filmu Tom Raider, v ktorom vystupovala Angelina Jolie. Práve tam totiž kedysi nakrúcali viaceré scény a jeho ruiny využili ako zaujímavé kulisy. viac »

Mjanmarsko - Thajsko budúceho tisícročia

Mjanmarsko
2019-03-28 00:00:01

Barma, Mjana, Mjanmarsko alebo oficiálne Zväzová republika Mjanmarsko je jedným zo štátov juhovýchodnej Ázie. Susedí s Bangladéšom, Indiou, Čínou, Laosom a Thajskom. A práve Thajsko je miestom, ktoré každý rok navštívia milióny turistov z celého sveta. Toto obrovské množstvo totiž nemá ani najmenšie poňatie o tom, že v Mjanmarsku je rovnako pekne a omnoho pokojnejšie. Čím si vás Barma získa? viac »

Taiwan - nádherný ostrov vysokých štítov

Taiwan
2019-02-20 00:00:01

Keď Portugalci pre Európu objavili Taiwan, nazvali ho Ilha Formosa, čo znamená nádherný ostrov. Tento názov si zaručene zaslúžil. Málokto vie, že Taiwan má hornatý reliéf, pričom až 272 z jeho štítov presahuje výšku 3000 metrov nad morom. Okrem vysokých hôr sa Taiwan môže pýšiť aj pozoruhodným množstvom komplexných geologických útvarov, teda rôznych žľabov, planín, nádrží, roklín, ale aj nádherným pobrežím a podmorskými koralovými útesmi. viac »

Indický chrám Kailasa: Zázrak z jediného kusu skaly

Indický chrám Kailasa
2019-01-28 00:00:01

Hinduistický chrám Kailasa sa nachádza v indickom štáte Maháráštra. Je súčasťou archeologického náleziska Éllóra a dodnes sa pokladá za jeden z veľkých zázrakov architektúry. Najlepšie spojenie je cez mesto Bombaj, ktoré je odtiaľ vzdialené 340 kilometrov. Využiť tiež môžete vnútroštátne letecké linky, ktoré vás dopravia na malé letisko Aurangabad, ktoré sídli len 40 kilometrov od tejto pamiatky. viac »

Raj v krvavom poli - Kašmír, India (FOTOEPORTÁŽ)

Kašmír
2019-01-13 00:00:01

Prichádzame do nádherného kraja na severe Indie, provincie Džammú a Kašmír. V Kašmírskom údolí kvitnúce ovocné sady a obrovské stromy orecha striedajú zelené terasovité políčka s ryžou. Popri ceste sa sušia vŕbové a topoľové kláty, z ktorých kašmírski majstri vyrezávajú kriketové pálky na vývoz do celého sveta. Zdvíham zrak a vidím majestátne Himaláje. Vrcholky vysokých strmých brál sú koncom mája ešte stále pokryté snehom. Jasnozelené listnaté stromy spolu s tmavými smrekmi, snehom a modrou oblohou tvoria krásny na oko pohľadný kontrast. Je tu však aj obraz, od ktorého odvraciam zrak. Všade je vojsko. viac »

Flores - indonézsky ostrov s obrovským srdcom (FOTOREPORTÁŽ)

Ostrov Flores, Indonézia
2019-01-03 00:00:01

Ostrov Flores je vulkanického pôvodu, z čoho vyplýva jeho hornatá topografia. Ostré hrebene pohorí a hlboké údolia spolu vytvárajú dramatickú scenériu. Život na Flores sa točí v okolí cesty. Od kúpania, prania cez predaj čerstvého ovocia a zeleniny až po chov domáceho dobytka. Autostráda prechádza okolo sopečných pohorí, zelených ryžových polí i cez dedinky v údoliach. My by sme polovicu z jej 700 kilometrov chceli prejsť. viac »

Mesto, kde sa narodil Ježiš: 8 zaujímavostí o Betleheme

Betlehem, Palestína
2018-12-23 00:00:01

O titul vianočného mesta súperia viaceré svetové metropoly. Američania by si ho radi ukradli vďaka ich bohatej výzdobe, severské štáty chcú tento titul kvôli domovu Santa Clausa, nemecké mestá by ho zas chceli vďaka ich slávnym vianočným trhom. No skutočne prvým vianočným mestom bol Betlehem, kde sa údajne narodil malý Ježiško. viac »

Biela volavka Himedži - najnavštevovanejší hrad v Japonsku

Hrad Himedži, Japonsko
2018-12-14 12:00:00

Cestovatelia hľadajú v Japonsku dva najväčšie kontrasty – moderný svet, ktorý je o krok vpred pred inými krajinami a starú históriu, ktorá prináša pokoj a mnoho neodhalených tajomstiev. Mesto Himedži vám ponúka práve pohľad na bohaté dejiny tejto krajiny. Jeho hrad Himedži totiž patrí medzi najnavštevovanejšie japonské atrakcie. viac »

Prekvapia svojou krásou: 7 miest, ktoré by ste mali navštíviť v Gruzínsku

7 najkrajších miest v
2018-11-07 00:00:01

Gruzínsko patrí medzi štáty, o ktorých máme zatiaľ málo cestovateľských informácií. Práve takéto destinácie pritom majú najväčšiu šancu stať sa budúcimi turistickými hitmi. Nádherná krajina v spojení s tajomnými dejinami má navyše výhodu v tom, že ešte nie je ovplyvnená komerčnou stránkou cestovania a stále si uchováva svoju pravú tvár. Bude pre vás skutočne ťažké vybrať si len jedno miesto, ktoré by ste tam chceli navštíviť. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa