Ázia – exotická dovolenka

Zo zimy do tepla: November je ideálny na návštevu Dubaja

Burdž al-Arab, Dubaj, Spojené
2018-10-28 00:00:00

Lámete si hlavu nad tým, kde stráviť jesennú či zimnú dovolenku a túžite po exotike? Láka vás odchod do tepla, keď u nás za oknom zúri víchrica a sneh? Vyberte sa do Dubaja, kde trvá sezóna od apríla až do decembra. Spojené arabské emiráty vám otvoria bránu do orientálneho sveta so všetkým, čo k tomu patrí. viac »

Zápisky z cesty naprieč Kaukazom: Azerbajdžan - krajina večného ohňa

Bahenné sopky, Azerbajdžan
2018-10-07 00:00:01

V júni tohto roku sme sa ako skupinka štyroch Slovákov vybrali spoznať 3 krajiny Kaukazu za 3 týždne. Prvé dva týždne sme objavovali krásy západného Gruzínska a autom precestovali veľkú časť Arménska. Posledná krajina Kaukazu, ktorá zostala neprebádaná, je Azerbajdžan. viac »

Osaka – druhé najnavštevovanejšie mesto Japonska s 1400-ročnou históriou

Osaka, Japonsko
2018-10-06 12:00:00

Prístavná Osaka v mnohom pripomína ostatné japonské metropoly, ktoré sa predbiehajú v modernom pohľade na svet a technologických novinkách. Popritom si však stále zachováva svoju jedinečnosť a aj vďaka tomu je druhým najnavštevovanejším mestom krajiny. I keď musela prekonať pár náročných skúšok, jej obyvatelia sa vždy opäť postavili na nohy a smelo kráčali ďalej. viac »

Zápisky z cesty naprieč Kaukazom: Tajuplné Arménsko

Sevan, Arménsko
2018-09-30 00:00:01

Z našich končín sa do Arménska nedostanete tak rýchlo a lacno ako je to v prípade Gruzínska, a preto sme sa v rámci našich kaukazských dobrodružstiev rozhodli nevynechať ani túto starobylú hornatú krajinu. Arménsky ľud patrí totiž medzi najstaršie národy na svete. viac »

Zápisky z cesty naprieč Kaukazom: To najlepšie zo západného Gruzínska

Kaňon Okatse, Gruzínsko
2018-09-24 17:00:01

V júni tohto roku sme sa ako skupinka štyroch Slovákov vybrali spoznať 3 krajiny Kaukazu za 3 týždne. A že to bola veru veľká výzva, o tom niet pochýb. Prvou navštívenou krajinou bolo Gruzínsko. viac »

Tajomné Jordánsko: Zahoďte predsudky a vydajte sa do zasľúbenej zeme

Petra, Jordánsko
2018-08-13 12:00:00

Jordánsko nie je pre našinca typickou dovolenkovou destináciou. Je to škoda, pretože v sebe ukrýva veľké bohatstvo, či už prírodné alebo kultúrne. Masový turizmus však zatiaľ do tohto rozprávkového sveta nedorazil. Aj napriek tomu, že ponúka neopakovateľné chvíle strávené na pobreží Mŕtveho mora a dostatočný objem slnečných lúčov. viac »

Päť dní nezabudnuteľných zážitkov: Navštívili sme najkrajšie miesta severného Izraela

Jeruzalem, Izrael
2018-08-02 12:00:00

Chceli by ste ešte túto jeseň stihnúť kratší poznávací výlet v nejakej neďalekej exotickej krajine, ale neviete sa rozhodnúť, kde bude ešte dostatočne teplo a predsa zaujímavo? Izrael ponúka cestovateľom okrem dobrého jedla, jeruzalemských uličiek, Mŕtveho mora a dobrého počasia aj omnoho viac. My sme sa vybrali lietadlom z Budapešti do Tel Avivu a tu je zopár tipov na očarujúce miesta, ktoré viete na severe Izraela v priebehu piatich dní navštíviť. viac »

Orientálna rozprávka s názvom Brunej

Brunej
2018-07-28 00:00:01

Brunej patrí k najbohatším krajinám sveta. Ich bohatstvo pramení zo zdrojov ropy a zemného plynu. Kvôli tomu boli dlhé obdobie kolóniou iných štátov, ale nakoniec sa im v roku 1959 podarilo vybojovať vnútornú autonómiu. Na čele krajiny stojí sultán, ktorý na každom kroku preukazuje veľkoleposť svojho majetku. viac »

Singapur a jeho tromfy: Sedem najväčších zaujímavostí v meste budúcnosti

Luxusný komplex Marina Bay
2018-07-22 00:00:01

Moderné mesto v kontraste s pokojnejšími malými ostrovmi vytvára jeden z najzaujímavejších štátov na svete. Singapur ťaží svoje výhody z rýchleho priemyselného rastu, vďaka čomu sa tam podarilo vybudovať množstvo zaujímavých atrakcií, ktoré ukážu cestovanie v jeho najmodernejšej podobe. viac »

"Levia skala" a jej tajomstvá: Bola Sígirija kláštorom či sídlom kráľa?

Sígirija, Srí Lanka
2018-07-21 00:00:01

História Srí Lanky je ešte stále opradená mnohými tajomstvami. Aby ste odhalili aspoň časť z nich, mali by ste navštíviť archeologické nálezisko Sígirija. Na vysokej skale sa nachádza bývalý komplex, ktorý postupne odhaľuje nové informácie o predchodcoch, ktorí tam žili už od obdobia pred Kristom. viac »


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa