Ázia – exotická dovolenka

Potulky Áziou: O nečistých deťoch, plastovej katastrofe a thajskom zdravotníctve

Potulky Áziou
2018-07-15 00:00:01

Ázia bola Ivaniným cestovateľským snom už nejaký ten čas. Snívala o tom, ako sa bude túlať uličkami neznámych ázijskych miest, pochutnávať si na čerstvom ovocí či miestnom street foode a nechávať sa inšpirovať neustále usmiatymi ľuďmi, ktorí v polorozpadnutom dome, s deravým oblečením a malým vozíkom predstavujúcim ich domov na kolesách s pokorou ukazujú, že šťastie nie je len o peniazoch. viac »

7 najkrajších ostrovov v Thajsku

Pláž Maya,Thajsko
2018-07-06 00:00:01

Slováci čoraz častejšie uprednostňujú dovolenku v Thajsku, ktorú si vďaka finančnej dostupnosti môže dovoliť viac ľudí. Za rovnakú sumu, ktorú by dali za pobyt pri mori v Európe, zažijú pravú exotiku a spoznajú úplne inú kultúru. Týchto sedem ostrovov tam patrí v Thajsku k najobľúbenejším. viac »

Na návšteve Bornea: Smutný ostrov zmení váš postoj k planéte

Borneo
2018-06-18 12:00:00

Keď sa povie „Borneo“, väčšina ľudí si predstaví džungľu a množstvo orangutanov a kahau nosatých. Slovenskí cestovatelia Baška a David alias Hippie Panda Couple na ostrov prichádzali s podobnými predstavami. Veľmi rýchlo však zistili, že realita je úplne iná. viac »

Deň v uliciach Káthmandu (FOTOREPORTÁŽ)

Káthmandu, Nepál
2018-06-10 00:00:01

Podľa nepálskeho kalendára sa v Káthmandu píše rok 2075, no moje oči vravia, že cestujem v čase a sme tu o storočie skôr. Možno v roku 1975 európskeho kalendára, až na to, že hipisáci sú už dávno preč a ostala po nich už len zvodná marihuana a farebné oblečenie v pouličných butikoch. Preberám sa až pohľadom na hodinky, ktoré ukazujú dnešný dátum. viac »

Matej s manželkou precestovali Vietnam, to najlepšie zvečnili v nádhernom videu

Matej s manželkou precestovali
2018-06-09 00:00:01

Vietnam je krajina, ktorú väčšina Slovákov ešte neprebádala. Matej s manželkou v nej nedávno strávili dva týždne a tie najzaujímavejšie zážitky zhrnuli v pôsobivom videu. viac »

Na návšteve Bajkalu: 7 zaujímavostí pri najväčšom jazere sveta

Bajkalské jazero, Ruská federácia
2018-05-28 12:00:00

Bajkalské jazero je najväčším a najhlbším na svete. Vďaka skvelým prírodným podmienkam a dobrej kvalite vody sa tam výborne darí rybolovu. V jeho okolí sa nachádza niekoľko zaujímavých atrakcií, ktoré nabádajú k plánom na ďalšiu zaujímavú dovolenku v týchto končinách. viac »

Andamanské ostrovy: Reportáž z dosiaľ neobjaveného raja

Andamanské ostrovy
2018-05-23 00:00:01

Biely piesok a tyrkysové more na pobreží, zelený dažďový prales vo vnútrozemí, to je typické pre nedotknutý raj Andamanských ostrovov. Roland Vízner s manželkou a dvoma malými deťmi na nich prežili 5 týždňov a precestovali ich od severu na juh a od západu na východ. Ako vyzerá realita indického raja? Ktoré sú najkrajšie miesta, ako sa na ne dostať a kde sa ubytovať? Na ktorých plážach budete sami a na ktorých si vás budú fotiť záplavy indických turistov? Čítajte ďalej... viac »

Tádž Mahal - najkrajší podvod na turistov (FOTOREPORTÁŽ)

Tádž Mahal, India
2018-05-20 00:00:00

Tádž Mahal je opisovaný ako najextravagantnejší monument, aký bol kedy postavený z lásky. Podľa indického básnika Rabindranatha Tagoreho je to vraj slza na tvári večnosti a anglický básnik Sir Edwin Arnold o ňom povedal: „Nie je iba kusom architektúry, akým sú iné budovy. Tádž Mahal je vášňou kráľovej lásky, napísanou v živých kameňoch“. Je to však skutočne tak? viac »

Kontroverzná Čína: 7 najslávnejších atrakcií, ktoré musíte vidieť

Kontroverzná Čína: 7 najslávnejších
2018-05-18 00:00:01

Ázia patrí v ostatných rokoch medzi najväčšie hity cestovateľov. Väčšina z nich však stále preferuje len niektoré krajiny a iné zostávajú stáť mierne v úzadí. Takou je aj Čína, ktorá pritom ponúka zaujímavú históriu, vzácne pamiatky aj nádhernú panenskú prírodu. Týchto sedem atrakcií napokon pozná celý svet a vy by ste ich pri svojej návšteve rozhodne nemali vynechať. viac »

Thajsko z dôvodu ochrany prírody dočasne uzatvorí svetoznámu pláž Maya

Pláž Maya,Thajsko
2018-04-05 16:00:00

Thajské úrady nariadili dočasné uzavretie pláže Maya na ostrove Ko Phi Phi Le. Pláž bude uzavretá od júna štyri mesiace, pričom cieľom tohto opatrenia je zastaviť jej poškodzovanie turistami, informovala vo štvrtok stanica BBC. viac »


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa