Ázia – exotická dovolenka

Divoké Borneo - posledný raj, kde stretnete orangutany

Divoké Borneo - posledný
2018-01-18 00:00:01

Borneo – tretí najväčší ostrov sveta je skutočný raj na svete pre každého, kto má rád zvieratá, rastliny, divočinu a dobrodružstvo. Ostrov patrí trom krajinám: južná časť Indonézii (73%), severná časť Malajzii (26%) a malé územie patrí nezávislému štátu Brunej. Tento ostrov s vysokými horami, panenskými plážami a nepreniknuteľnými džungľami je domovom ohromujúceho množstva zvierat a rastlín. Jeho rozmanitá flóra a fauna je však ohrozená rastúcim rozvojom, odlesňovaním, požiarmi a zmenou klimatických podmienok. viac »

Mongolský Ulanbátar - najchladnejšie hlavné mesto sveta

Ulanbátar, Mongolsko
2018-01-16 12:00:00

Na Mongolsko sa ešte stále pozeráme neobjektívnym spôsobom. Berieme ho ako krajinu, ktorá nám nemá čo ponúknuť, pretože všetky služby sú tam len v rozvoji. No tak ako sa my hneváme na predsudky, ktoré voči nám majú niektoré západné štáty, nemali by sme to ani my robiť iným krásnym lokalitám sveta. Zahoďte preto všetky obavy a naplánujte si aspoň krátky výlet do Ulanbátaru. Radšej však až o pár mesiacov, v zime klesajú teploty v tomto najchladnejšom meste sveta aj pod - 40 stupňov! viac »

Na nášteve Ostrova bohov: Unikátna FOTOREPORTÁŽ z Bali

Bali, Indonézia
2018-01-14 00:00:01

Neodrádzajú nás teroristické útoky v rokoch 2002 a 2005 ani prepuknutie vtáčej chrípky v roku 2006. Ide sa do krajiny tisícok ostrovov - Indonézie. Preľudnené moslimské ostrovy Sumatru a Jávu obchádzame a smerujeme na východ, kde Bali so svojim hinduistickým náboženstvom vyžaruje pohodu a spokojnosť. viac »

Ostrov Sokotra: Rajská záhrada s dračou krvou

Ostrov Sokotra, Jemen
2018-01-10 00:00:00

Svet pred nami ukrýva mnoho tajomstiev. Tie nájdeme najmä v nedotknutých častiach, kde ešte stále príroda víťazí nad človekom. Napríklad na ostrove Socotra, ktorý patrí pod správu Jemenu. Medzi botanikmi je známy vďaka vzácnym starobylým rastlinám, ktoré dosahujú vek až 20 miliónov rokov. viac »

V ríši draka: Navštívili sme najväčšie jaštery na svete FOTOREPORTÁŽ

Ostrov Komodo, Indonézia
2018-01-07 00:00:01

Kde bolo tam bolo, žil raz jeden obrovský drak. Volal sa Pravaran Megalania, bol dlhý sedem metrov a vážil dve tony. Bol najväčším jedovatým jašterom, aký kedy žil na našej planéte. Dnes, o 100 miliónov rokov neskôr, žije na Zemi už len jeho priamy následník - varan komodský. Je síce oveľa menší, zo svojej pôsobivosti však nič nestratil. Presvedčili sme sa o tom v jeho domove v Indonézii. viac »

Stop davom: India obmedzí počet návštevníkov mauzólea Tádž Mahal

Tádž Mahal, India
2018-01-05 08:00:00

Indické úrady obmedzia denný počet návštevníkov monumentálneho mauzólea Tádž Mahal so zámerom zachovať túto ikonickú stavbu zo 17. storočia, ktorá je súčasťou svetového dedičstva UNESCO a najväčšou turistickou atrakciou krajiny. Informovala o tom v stredu stanica France 24. viac »

Prístav Jepara: Domov teakového nábytku a slávnej indonézskej hrdinky

Domov teakového nábytku: Indonézsky
2017-12-18 12:00:00

Prístav Jepara pozná väčšina turistov len ako prestupnú stanicu na ďalšej ceste po Indonézii. V skutočnosti je však v tomto mestečku naozaj čo vidieť a zažiť. My sme sa o tom presvedčili na vlastné oči. viac »

Tvárou v tvár najvyššej hore sveta: V Nepále sa zastavil čas (FOTOREPORTÁŽ, 2. časť)

Nepál
2017-12-17 00:00:00

Lhotse a Everest stoja v diaľke rovno pred nami. Obloha je sýto modrá a tesne nad vrcholkami sa tiahne biely jemný závoj, s ktorým sa pohráva vietor. Zvuk trepajúcich sa vlajok triešti riedkym vzduchom a pre nás sa zastavil čas. viac »

Tvárou v tvár najvyššej hore sveta: V Nepále sa zastavil čas (FOTOREPORTÁŽ)

Nepál
2017-12-10 00:00:00

Stúpanie je veľmi prudké a nohy pomaličky prekladám z kroka na krok. Časté prestávky sú dôležité, aby sme predišli vyčerpaniu a výškovej chorobe. Nízky tlak vzduchu môže spôsobiť mnohé zdravotné problémy - nevoľnosť, pomätenosť, nevládnosť, bezvedomie až smrť. Ja oddychujem častejšie, ako si to moje telo vyžaduje. Neviem sa nabažiť tej krásy okolo seba. viac »

Cestujete do Izraela? Toto vás čaká na letisku

Cestujete do Izraela? Toto
2017-12-06 11:50:01

Tajomný Izrael je pre Slovákov bližšie ako kedykoľvek predtým. Vďaka priamemu leteckému spojeniu z Bratislavy do Eilatu a z Košíc do Tel Avivu je už blízky východ dostupný skutočne každému. viac »


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa