Ázia – exotická dovolenka

Topky z Ázie: Toto sú najkrajšie mestá žltého kontinentu

Hoi An, Vietnam
2020-02-25 08:00:01

Prečo je Ázia pre Európanov tak lákavá? Pretože stačí vojsť do prvého mesta, ktoré hýri farbami, rušným životom a vôňami ich korenistých jedál, aby ste sa do nich hneď zamilovali. Je to úplne iný svet, ktorý nám ukazuje pre nás exotickú kultúru a my sa jej nevieme nabažiť. Každá z týchto lokalít navyše prináša niečo jedinečné, čo vám ihneď prirastie k srdcu. viac »

Staré mesto Damašku: jedno z najstarších miest našej planéty

Staré mesto Damasku, Sýria
2020-01-30 12:00:00

SÝRIA - Damašk bol prvým mestom, ktoré zaviedlo vodovodný systém. Damask je hlavné mesto Sýrie a pokladá sa za jedno z vôbec najstarších hlavných miest na svete. Staré mesto bolo postavené na brehu rieky Barada a obývané bolo už pred 5 tisíc rokmi. viac »

Ázijský tiger Hongkong – výnimočné miesto, kde na vás dýchne minulosť aj budúcnosť

Hongkong
2020-01-27 12:00:00

Hongkong získal čiastočnú nezávislosť v roku 1997. Odvtedy je špeciálnou administratívnou časťou Číny, ktorá najvýraznejšie ovplyvnila aj vývoj ich kultúry. Podľa odhadov bola táto oblasť osídlená pred viac ako 5000 rokmi. Počas väčšiny dejín jeho obyvatelia stále ťažili z výbornej pozícii s veľkým prístavom a neskôr aj dôležitým letiskom. To im prinieslo do rozpočtu ďalšie peniaze, ktoré im pomohli v rozvoji. viac »

Delta rieky Mekong – územie Deviatich drakov

 Ľudia na člne
2020-01-18 00:00:01

Vo Vietname je jedno miesto, ktoré by si návštevník tejto pozoruhodnej krajiny nemal nechať ujsť. Je to delta rieky Mekong na juhu Vietnamu. Mekong (Me Công) patrí medzi najdlhšie rieky na svete. viac »

Bombaj – z rybárskej dedinky sa stalo piate najľudnatejšie mesto Ázie

Bombaj v Indii
2019-11-08 12:00:00

Niekedy je zaujímavé sledovať dejiny veľkomiest, ktoré sa dokážu z malých osád počas zopár desaťročí alebo storočí zmeniť na významné metropoly. Bombaj bol pôvodne neveľkou rybárskou dedinkou s pár obyvateľmi. Dnes patrí medzi najľudnatejšie mestá v Ázii, ktoré majú čo ponúknuť aj turistom. viac »

Himaláje na vlastnej koži: Prešli sme 137 kilometrov okolo ôsmej najvyššej hory sveta

Himaláje na vlastnej koži:
2019-11-07 08:00:01

Nepál je veľkým lákadlom všetkých turistov hlavne preto, že sa v tejto krajine rozprestiera veľká časť Himalájí a leží tu najvyšší vrch sveta Mount Everest. Dokážete si tu zaplatiť doslova akýkoľvek luxus v podobe nosičov, šerpov, osobných kuchárov a neobmedzeného prístupu na internet. Nás však láka taký „naozajstný“ nepálsky trek, a tak volíme inú trasu, svoje batohy nesieme sami, spoločnosť nám robí iba sprievodca a väčšinu dní nemáme žiaden signál na telefóne. Vitajte na treku s názvom Manaslu Circuit Trek. viac »

Bájna Ayutthaya - kedysi najbohatšie mesto Ázie

Ayutthaya, Thajsko
2019-10-16 12:00:00

Neďaleko Bangkoku sa nachádza významné historické mesto Ayutthaya, ktoré bolo kedysi súčasťou Siamského kráľovstva. Malo vynikajúcu polohu medzi významnými štátmi ako Čína a India, vďaka čomu sa stalo dôležitým bodom na obchodnej mape. To ho predurčilo na pozíciu jedného z najbohatších miest v Ázii, ktoré už v tých časoch pokladali za významnú kozmopolitnú oblasť, kde našli nový domov ľudia rôznych národností. viac »

Thajsko patrí medzi top destinácie: Toto sú jeho skryté poklady

Jaskyňa Phraya Nakhon
2019-09-17 00:00:01

Exotická príroda, skvelá gastronómia a priaznivé ceny pasujú Thajsko už niekoľko rokov medzi top dovolenkové destinácie a Bangkok je dokonca najnavštevovanejším mestom sveta. To si však vyžiadalo daň v podobe preľudnenia niektorých obľúbených oblastí. Počas vašej dovolenky sa preto vyhnite davom a zájdite si k doposiaľ stále dobre skrytým perlám tejto úžasnej krajiny. viac »

Nara – kultúrne a umelecké centrum Japonska

Nara – kultúrne a
2019-08-30 00:00:01

Nara bola sídlom japonského cisára 74 rokov (710-784) a dnes v nej nájdete aj najväčšiu drevenú pamiatku na svete. To je však len jeden z dôvodov, prečo si nenechať ujsť návštevu chrámu Tódaidži. viac »

Hirošima – mesto poznačené obrovskou tragédiou

Hirošima
2019-08-22 00:00:01

Až do čias 2. svetovej vojny to bolo jedno z nenápadných miest na najväčšom japonskom ostrove. Potom prišla obrovská tragédia, ktorá ho natrvalo vryla do pamäte ľudí po celom svete. Obyvatelia Hirošimy by boli radi, keby boli radšej takejto slávy ušetrení. Osud si však nevyberiete a hrdinov z vás robia tie momenty, keď ostatným ukážete, ako sa dokážete popasovať s takýmto ťažkým údelom. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa