Ázia – exotická dovolenka

Filipínsky Tádž Mahal: K najkrajším stavbám súostrovia patrí pamiatka na zosnulú ženu

2024-04-27 00:00:00 |

Láska hýbe svetom. Viedli sa kvôli nej vojny, inšpirovala obrovské množstvo umeleckých diel a svoju stopu zanechala aj na podobe miest či dedín. Najznámejším chrámom lásky je indický Tádž Mahal, unikátnu stavbu s nesmierne romantickým príbehom však nájdeme aj na Filipínach.

Viac článkov

Srí Lanka – domov vzácnych prírodných i historických atrakcií

Sígirija, Srí Lanka
2020-12-05 00:00:00

Prichádza to najlepšie obdobie na návštevu Srí Lanky. I keď v tejto krajine panuje celoročne príjemné počasie, predsa len od decembra do konca marca tam sú pre Európanov najprijateľnejšie teploty. Rozdeľte si vašu dovolenku na dve časti. Keď uvidíte to krásne more s plážami, určite si po prílete budete chcieť niekoľko dní oddýchnuť v takomto raji. No potom už neleňošte a choďte spoznávať skryté krásy tohto nádherného ostrova. viac »

Samarkand – jedno z najstarších miest sveta nepoložil na kolená ani Džingischán

Samarkand, Uzbekistan
2020-11-07 00:00:00

Uzbecké mesto Samarkand vzniklo v 4. storočí pred Kristom a patrí medzi najstaršie v centrálnej časti Ázie, ale aj na svete. Z historického hľadiska je najvzácnejšou lokalitou v krajine. Nájdete tam mnohé cenné pamiatky, ktoré prinášajú dokonalý obraz o kultúre, ktorá dominovala v týchto končinách. viac »

Biely chrám v Thajsku: Do najkrajšej svätyne vedie cesta cez peklo

Biely chrám v Thajsku
2020-10-01 00:00:00

Už od nepamäti sa ľudia predbiehali v tom, aby postavili nový veľkolepejší chrám, ktorým by vzdali úctu svojmu bohu. Takýmto spôsobom chceli preukázať svoju vďaku a zabezpečiť si aj do budúcnosti jeho ochranu. Práve kvôli tomu mnohé sakrálne pamiatky konkurujú aj niektorým palácom. Jeden z najvýnimočnejších nájdete v Thajsku. O Bielom chráme sa hovorí, že vyzerá presne tak, ako keby k nám zišiel priamo z nebies. viac »

To najlepšie z metropoly Číny: TOP 10 atrakcií v Pekingu

To najlepšie z Pekingu
2020-06-26 12:00:00

Hlavné mesto Číny je vyhľadávanou turistickou atrakciou aj kvôli tomu, že v krajine stále panuje prísny socialistický režim. Preto ľudí láka preskúmať túto úplne inú kultúru a pochopiť zvyklosti jedného z najmocnejších národov vo svete. Peking si vás podmaní pútavou históriou, ale aj novými atrakciami, ktoré preukazujú talent domácich majstrov. viac »

To najlepšie z metropoly Japonska: TOP 10 atrakcií v Tokiu

To najlepšie z metropoly
2020-05-18 12:00:00

Hlavné mesto Japonska je splneným snom cestovateľov, ktorí chcú zažiť na vlastnej koži všetky tváre Ázie. Moderné štvrte Tokia vyzerajú ako vystrihnuté z budúcnosti a len pár kilometrov od nich sa nachádzajú staré uličky, ktoré vás zavedú na cestu históriou tejto krajiny. Kraj plný kontrastov vo vás zanechá intenzívne emócie, na ktoré tak skoro nezabudnete. viac »

Snívajte s nami: 7 najkrajších pláží v Ázii budete chcieť okamžite navštíviť

Zátoka El Nido, Palawan,
2020-05-06 00:00:00

Hlavným dôvodom, prečo ľudia cestujú na dovolenku do Ázie, je kombinácia exotickej prírody a tých najkrajších pláží na svete. Tie často poslúžili aj na nakrúcanie rôznych filmov, pretože dokázali vytvoriť atmosféru pravého raja na zemi. Ak do týchto končín pocestujete kvôli oddychu v takejto idylke, mali by ste si vybrať jedno z týchto miest. viac »

Makao – mesto, ktoré rado ukazuje svoje bohatstvo

Makao, Čína
2020-04-22 00:00:00

Okrem Hongkongu je pod správou Číny aj ďalšia zaujímavá oblasť. Makao v minulosti patrilo Portugalsku, keď sa stalo vôbec prvou kolóniou niektorého z európskych štátov. Od roku 1999 sa však obe krajiny dohodli na vrátení tohto významného územia a odvtedy Makao patrí k najnavštevovanejším oblastiam celej Číny. viac »

Agra nie je iba Tádž Mahal: Pozrite, aké ďalšiu nádheru ponúka

Mehtab Bagh
2020-03-31 12:00:00

Indické mesto Agra patrí k najnavštevovanejším v celej krajine. Hlavným dôvodom je palác Tádž Mahal, ktorý sa pokladá za jeden z najkrajších prejavov lásky. Lenže tento región nie je iba o tejto jedinej atrakcií. Navštíviť tam môžete aj množstvo ďalších zaujímavých pamiatok, ktoré sa ľahko stanú vašou srdcovou záležitosťou. viac »

Takto chutí skutočné Bali: 8 dôvodov, prečo navštíviť Padangbai

Padangbai ponúka to najlepšie
2020-03-05 12:00:01

Bali je najnavštevovanejším indonézskym ostrovom, čo so sebou prináša aj viaceré negatíva. Ak ho chcete zažiť bez davov turistov, vyberte sa do tichého pobrežného mestečka Padangbai. V spolupráci s Rudom a Elenou, ktorí na tomto mieste vedú rezort OK Bali, sme pripravili zoznam zážitkov, ktoré si na tomto čarovnom mieste nesmiete nechať ujsť. viac »

Romantika, divočina a čistá krása. To sú najlepšie pláže v Malajzii

Pasir Panjang
2020-03-02 12:00:00

Chystáte sa na dovolenku do Malajzie? Táto krajina vám neponúka len zaujímavé mestá a veľké dobrodružstvá, ale aj nádherné pláže. Po vzrušujúcom spoznávaní tejto časti Ázie vám istotne padne vhod, keď si potom budete môcť ľahnúť k moru a aspoň na chvíľu si oddýchnuť. Pre sladký relax si môžete vybrať z najkrajších pláží, ktoré sa nachádzajú v tejto krajine. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa