Ázia – exotická dovolenka

Borneo je tretím najväčším ostrovom sveta: Turistov láka na jedinečné zážitky

Lagúna Bohey Dulang
2021-12-09 12:00:00

Borneo je po Novej Guinei a Grónsku tretí najväčší ostrov na svete. Jeho územie sa rozdeľuje medzi tri krajiny – Brunej, Indonéziu a Malajziu. Opisujú ho ako jednu veľkú botanickú záhradu. Uvidíte tam až 15 000 druhov rôznych rastlín. Najväčšou atrakciou je prales, ktorý má podľa odhadov 130 miliónov rokov. viac »

Magický Prambanan vraj postavili za jedinú noc, tvoria ho stovky chrámov

Chrám Prambanan, Jáva, Indonézia
2021-11-03 08:01:00

Z Európy poznáme najmä honosné kostoly zasvätené katolíckej, pravoslávnej či evanjelickej viere. No vo zvyšku sveta často máme komplexy určené iným vieram tak obrovské, že tie naše im z ďaleka nemôžu konkurovať. Parambanan je najväčším hinduistickým komplexom v Indonézii. Skladá sa z niekoľkých chrámov, ktoré už tradične prekvapia svojou veľkolepou architektúrou. viac »

Fukušima pred rokmi vydesila svet: Tieto atrakcie opäť lákajú turistov

Higashiyama Onsen
2021-08-12 11:50:00

Od nešťastnej havárie v jadrovej elektrárni vo Fukušime ubehlo už desať rokov. Po zemetrasení a nasledujúcom tsunami sa poškodilo zariadenie a došlo k úniku rádioaktívneho materiálu. Celý svet vtedy s napätím sledoval, do akej miery je elektráreň zničená a či neohrozí aj iné najbližšie krajiny. Táto oblasť bola dlhé roky opustená, ale dnes je už opäť sprístupnená turistom. viac »

Turisti objavili ďalšiu neprebádanú krajinu: 7 najzaujímavejších miest čarovného Arménska

Turisti objavili ďalšiu neprebádanú
2021-08-10 11:50:00

Turisti objavili ďalšiu zaujímavú krajinu, ktorá je stále málo prebádaná. Arménsko láka cestovateľov najmä kvôli tomu, že sa mu podarilo uchovať pravú atmosféru a ponúka možnosť na vlastnej koži spoznať ďalšiu zaujímavú kultúru. Čakajú tam na vás tajomné kláštory, historické mestá a taktiež divoká príroda. Večer si potom sadnite do reštaurácie, dajte si priniesť najlepší arménsky koňak a zaspomínajte si na krásny deň, ktorý máte za sebou. viac »

Kazašský Nursultan: Mesto v stepi s tropickou plážou

Astana, Kazachstan
2021-07-31 12:00:00

Vyhliadková veža Bajterek, Národný kultúrny komplex Etnoaul či obchodné centrum Chan Šatyr - to sú sú popri divadle a opere či zimnom štadióne, v ktorom hráva svoje zápasy účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Barys Astana, miesta, ktoré v hlavnom meste Kazachstanu lákajú najviac turistov. viac »

Maisúrsky palác patrí k najkrajším v Indii: Ukrýva aj skvosty z bývalého Československa

Maisúrsky palác, India
2021-07-28 11:50:00

Indický palác Maisúr (Mysore) sa nachádza v štáte Karnataka, v meste Maisúr. Domáci ho tiež nazývajú Mysuru alebo Mysuu. Prvé stavby na jeho území začali stavať v 14. storočí, po jednoduchých obydliach sa však z bežného obranného komplexu rýchlo stalo nádherné panovnícke sídlo. Aktuálne patrí k najnavštevovanejším pamiatkam v krajine. viac »

Veľká mešita šejka Zayeda - prehliadka obrovského bohatstva

Abú Zabí, Spojené arabské
2021-07-20 12:00:00

Počas histórie sa menili spôsoby výstavby sakrálnych pamiatok a tiež miest, kde ich tradične budovali. No jedna vec zostala vždy spoločná. Ľudstvo do nich vždy investovalo obrovské množstvo peňazí, aby tak vzdalo úctu najvyššiemu. Preto i Veľká mešita šejka Zayeda v Abú Dhabí je veľkolepým dielom, ktoré vám vyrazí dych. viac »

Exotický Omán: Splnený sen o rozprávkovej dovolenke

Omán - splnený sen
2021-07-12 12:00:00

Arabský polostrov nám odhalil svoju ďalšiu turistickú perlu. Doteraz prehliadaný Omán ponúka dovolenky, ktoré uspokoja aj náročnejších klientov. Luxusné hotely v obklopení tajomnej púšte, stále nepoznané pamiatky a k tomu oddych na plážach s nádherným výhľadom na more. Dubaj narazil na silnú konkurenciu. viac »

Archeologický komplex Bagan – najkrajšia historická časť Mjanmarska

Bagan
2021-06-09 11:55:00

Mjanmarsko predstavuje pre cestovateľov stále celkom nespoznanú krajinu. Okrem nádhernej prírody a exotickej kultúry ponúka tiež veľa historických zaujímavostí. Jednou z nich je archeologický komplex Bagan, ktorý pozostáva z množstva menších a väčších budhistických kláštorov a chrámov, ktoré predstavujú klenot nevyčísliteľnej hodnoty. viac »

Emirát Ras Al Khaimah investuje milióny do cestovného ruchu: Turistov láka na tieto projekty

Spojené arabské emiráty investujú
2021-06-07 11:50:00

Ras Al Khaimah (Rás al-Chajmá) patrí k menej známym členom Spojených arabských emirátov. Má bohatú námornú históriu, populáciu asi 263 tisíc obyvateľov a turistom rozhodne má čo ponúknuť. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa