Ázia – exotická dovolenka

Jeruzalem - magické mesto troch náboženstiev

Jeruzalem - magické mesto
2022-06-09 12:00:00

Mesto Jeruzalem je cieľom mnohých pútnikov. Nachádza sa tam veľa miest spojených so začiatkom kresťanstva, dôležitých lokalít pre židovskú komunitu, ale aj iných pamiatok. Už po prvej návšteve pochopíte, že sa do tejto jedinečnej metropoly musíte vrátiť späť, aby ste uvideli ďalšie magické zákutia. viac »

Najkrajším jazerom sveta je Jamdrok: Stvorila ho vraj víla z neba

Najkrajším jazerom sveta je
2022-05-26 12:30:00

V náručí sivozelených hôr sa ako vzácny drahokam jagá jazero Jamdrok. Keď zasvieti slnko, pred jeho žiarivo tyrkysovou vodou musíte privrieť oči. Azda preto ho turisti považujú za najkrajšie na svete a pre domácich Tibeťanov je dokonca posvätné... viac »

Indický chrám Jain: Historická perla so sochou, ktorá vám splní tajné želania

Indický chrám Jain: Historická
2022-05-04 12:00:00

Chrám Jain v Ranakpure patrí k pamiatkam, na ktoré po ich návšteve už nikdy v živote nezabudnete. Postavený bol v 15. storočí a architekti na ňom urobili niekoľko vzácnych a zaujímavých prvkov, ktoré neuvidíte nikde inde na svete. Dokonca tam nájdete jednu údajne zázračnú sochu, ktorá má pre domácich obyvateľov veľký význam. viac »

Nahliadnite s nami do Južnej Kórey: Tieto historické poklady lákajú turistov najviac

Chrám Bulguksa
2022-04-29 14:00:00

Južná Kórea je plná pútavej histórie. Jej pamiatky sú farebné a často opradené zaujímavými legendami. Tunajšie dejiny ovplyvnilo niekoľko vážených dynastií, ktoré zanechali pečať aj na kultúre a architektúre. Vďaka ich rozmanitosti a zaujímavosti je niekedy ťažké vybrať si, ktorý kút tejto nádhernej krajiny by ste mali navštíviť. viac »

Najzaujímavejšie pláže v Indonézii: Tieto miesta dajú každej dovolenke poriadnu šťavu

Kelingking, Nusa Penida
2022-04-27 12:00:00

O Indonézii sa hovorí, že zo žiadneho miesta tejto oblasti to nemáte ďaleko na pláž. Preto nech pôjdete kamkoľvek, môžete sa tam tešiť aj na záver dňa s príjemným leňošením pri vode. Vyberte si podľa vášho gusta presne takú lokalitu, ktorá bude ideálne vyhovovať vašim predstavám. Záleží len na vás, či to bude pláž blízko rezortov, alebo radšej nejaké pekné opustené miesto. viac »

Kijomizu-dera – najkrajší japonský chrám má viac ako tisíc rokov

Kijomizu-dera – najkrajší japonský
2022-04-20 12:00:00

Japonsko sa môže pochváliť niekoľkými budhistickými chrámami, ktoré patria medzi najkrajšie pamiatky Ázie. Kijomizu-dera je situovaný pri meste Kjóto a jeho areál je starý už viac ako tisíc rokov. Prvá stavba tam vznikla v roku 778, do aktuálnej podoby ho prestavali v 17. storočí. V jeho chodbách sa skrýva mnoho tajomstiev a pekných prekvapení. viac »

Filipíny trochu inak: Navštívte nezabudnuteľné mesto Vigan

Calle Crisologo
2022-04-19 12:00:00

Dovolenku vo Filipínach si predstavujeme ako dokonalý relax na pláži v obklopení exotickej prírody. Táto krajina vám však toho ponúka podstatne viac. Vyberte sa na výlet do mestečka Vigan, ktoré prináša veľký kus histórie a uchovaných zaujímavostí. viac »

Tajomné Mongolsko: Nedotknutá príroda a pôvodná kultúra sľubujú top zážitky

Údolie Orkhon
2022-04-17 13:00:00

Na váš cestovateľský zoznam pridávame ďalšiu menej známu krajinu. Mongolsko sa zatiaľ len veľmi pomaly otvára turistom a vďaka tomu sa mu podarilo uchovať pôvodnú kultúru, ktorá je pre mnohých tak veľkým lákadlom. Dovolenka v týchto končinách však poteší aj milovníkov turistiky. Nádherná nedotknutá príroda je totiž tým hlavným tromfom tejto krajiny. viac »

India Gate – hrdý symbol metropoly Nai Dillí

India Gate
2022-04-16 12:00:00

Paríž má Víťazný oblúk, Rím zasa antický Konštantínov a symbolom Nai Dillí je India Gate (Indická brána), pamätník padlým v prvej svetovej vojne. Každoročne 26. januára si na tomto mieste India Dňom republiky pripomína prijatie ústavy v roku 1950. viac »

Sapporo najviac preslávila zimná olympiáda, turistov však láka aj dnes

Sapporo najviac preslávila zimná
2022-04-07 12:00:00

V Japonsku sme zvyknutí na mestá či dedinky, ktoré majú skutočne dlhú históriu. Sapporo však vybudovali až v roku 1868, odkedy sa stalo hlavnou časťou ostrova Hokkaidó. Vo svete sa najviac preslávilo vďaka organizovaniu zimnej olympiády v roku 1972, turistov však láka aj dnes. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa