Ázia – exotická dovolenka

Laos sa môže pochváliť skutočne prekrásnou prírodou: Týchto 5 atrakcií je toho dôkazom

Laos
2022-11-08 12:00:00

Laos sa môže pochváliť najkrajšou prírodou v Ázii. Vďaka tomu si môžete naplánovať dovolenku tak, aby ste prechádzali len takýmito zaujímavými miestami. Nájdete tam nádherné divočiny, chránené parky, ale aj lokality, ktoré sú spájané s nezvyčajnými legendami. viac »

Sokotra je ostrovom šťastia: Podľa domácich sa tam nachádzala biblická záhrada Adama a Evy

Sokotra, Jemen
2022-11-04 00:00:00

Ostrov Sokotra na prvý pohľad vyzerá, akoby bol na úplne inej planéte. Podľa domácich sa vraj práve tam mohla na počiatku sveta nachádzať biblická záhrada, z ktorej Boh vyhnal Adama a Evu. Pri prechádzke týmto úžasným krajom nebude ťažké predstaviť si, že sa tam odohrával príbeh o zakázanom ovocí a vyhnaní z raja... viac »

Melaka - kúsok Európy v ďalekej Malajzii

Melaka, Malajzia
2022-10-28 12:00:00

Melaka vždy patrila medzi najvýznamnejšie mestá v Malajzii. Postupne ju vybudovali okolo dôležitého prístavu, ktorý ovplyvnil aj jej dejiny. Práve vďaka nemu totiž mali do tohto regiónu dobrý prístup aj cudzinci a postupne sa tam usídľovalo čoraz viac Portugalcov, Angličanov a Holanďanov. Tí významne ovplyvnili podobu mesta a Melaka dnes spája pôvodné ázijské tradície s európskym vplyvom, čo z nej robí ešte atraktívnejší turistický cieľ. viac »

Mekka - najdrahšie mesto sveta s mnohými unikátmi

Mekka - najdrahšie mesto
2022-10-18 13:00:00

Mekka sa nachádza v Saudskej Arábii. Podľa islamu sa práve tam narodil Mohamed, preto je pre moslimov najdôležitejším pútnickým miestom. Každý z nich by mal minimálne raz za život absolvovať púť do nej a pomodliť sa tam k Alahovi. Mesto sa rozprestiera okolo hlavnej mešity, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie miesta na svete. viac »

Najkrajšia príroda v Ázii? Rozhodne Vietnam!

Vodopád Ban Gioc
2022-10-04 12:00:00

Ázia ponúka množstvo nádherných prírodných oblastí. Podľa posledných výsledkov World Travel Awards je však v tomto ohľade najlepšou destináciou Vietnam, ktorý predbehol aj Čínu, Indiu či Nepál. Podľa oficiálnych údajov je v krajine až 33 národných parkov, 57 prírodných rezervácií či 9 biosférických rezervácií. Tak ktorú z jej krás sa vyberiete spoznávať vy? viac »

Rajská jaskyňa je najdlhšou v Ázii: Meria viac ako 30 kilometrov

Rajská jaskyňa je najdlhšou
2022-09-29 13:00:00

Quáng Bính patrí k najkrajším regiónom Vietnamu a nachádza sa v ňom aj viacero zaujímavých jaskýň. Tou najvzácnejšou je Hang Thien Duóng, čo v preklade znamená „Rajská alebo nebeská jaskyňa“. Každý návštevník potvrdí, že toto meno dostala právom. viac »

Udajpur – mesto jazier a honosných palácov

Udajpur – mesto jazier
2022-09-20 10:00:00

Udajpur sa nachádza v indickom štáte Rádžastan. Pred rokmi tam vybudovali niekoľko umelých jazier, ktoré dotvárajú príjemnú atmosféru. Kvôli nim dostalo prezývku „mesto jazier“ alebo tiež „Benátky Orientu“. K jeho dominantám patria honosné paláce so zaujímavou architektúrou. Keďže ich je tam viac, v súčasnosti už z niektorých z nich urobili luxusné hotely. viac »

Zabudnite na otrepané atrakcie: Tieto skryté poklady Singapuru vás očaria omnoho viac

Zabudnite na otrepané atrakcie:
2022-09-14 09:00:00

Singapur konkuruje aj oveľa známejším ázijským krajinám. Počas dovolenky v týchto končinách uvidíte známe moderné atrakcie, ale aj kúsok ich histórie. Možno by sa zdalo, že už musíte poznať všetky zaujímavosti, ktoré táto krajina ponúka dovolenkárom. No tieto jedinečné a dobre skryté klenoty vám zrejme predstaví len málokto. viac »

Irak ako kolíska kultúr: Slávne časy dodnes pripomína niekoľko vzácnych pamiatok

Irak ako kolíska kultúr:
2022-09-09 00:00:00

Sú krajiny, ktoré nepatria na vrchol rebríčka našich cestovateľských snov. Často býva najväčšou prekážkou bezpečnosť. No každý dobrodruh vám povie, že cestovať môžete v podstate kamkoľvek, len musíte prísne dodržiavať domáce kultúrne pravidlá. Ak sa budete držať týchto rád a spriatelíte sa s miestnymi obyvateľmi, pokojne spoznáte aj trošku tajomný, ale nádherný Irak. viac »

Dubaj za pár eur: Tieto zaujímavosti uvidíte úplne zadarmo

Dubaj za pár eur:
2022-09-07 13:00:00

Letenky do Dubaja už dávno nie sú tak nedostupné ako v minulosti. Preto si tam dovolenku doprajú aj tí, ktorí nepatria k bohatým cestovateľom. Veľkých výdavkov sa nemusia báť ani na mieste. Vždy sa dá nájsť lacnejší hotel ďalej od pláže a na výber máte aj niekoľko atrakcií s bezplatnými vstupmi. viac »


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa