Ázia – exotická dovolenka

Ghazní patrí k najvýznamnejším miestam v Afganistane, jeho pamiatky majú takmer 1000 rokov

Ghazní patrí k najvýznamnejším
2023-04-20 12:00:00

Afganistan nepatrí kvôli situácii v krajine k častým turistickým cieľom, ponúka pritom viacero nesmierne zaujímavých lokalít. Jednou z nich je historické meste Ghazní asi 150 kilometrov od Kábulu, ktoré je síce v súčasnosti kontrolované Talibanom, no všetci veria, že čoskoro sa tam situácia upokojí a opäť sa tam namiesto vojakov vrátia turisti. viac »

Mešita Fanar – hlavná dominanta katarskej Dauhy

Mešita Fanar – hlavná
2023-04-10 10:00:00

Katarské hlavné mesto Dauha turistom ponúka viacero zaujímavých pamiatok. Väčšinu ľudí zaujíma najmä mešita Fanar, ktorá je pre domácich jedným z najposvätnejších miest v krajine. viac »

Hinduistický komplex Prambanan tvorí až 240 chrámov, ukrýva vraj aj zakliatu princeznú

Hinduistický komplex Prambanan tvorí
2023-04-09 10:01:00

Na ostrove Jáva sa rozprestiera najväčší indonézsky hinduistický chrámový komplex Prambanan. S jeho výstavbou sa spájajú viaceré legendy a jedna z nich hovorí aj o tajomnej princeznej Roro, ktorej sochu vraj môžeme vidieť v jednej z hlavných miestností. viac »

Od strateného mesta medzi sedem divov sveta: Aké tajomstvá ukrýva bájna Petra?

Petra, Jordánsko
2023-03-22 08:00:00

Kamenné mesto Petra v Jordánsku patrí medzi nových sedem divov sveta. Podľa odhadov mohli jej základy položiť už v roku 312 pred naším letopočtom, čo by z nej robilo jedno z najstarších sídel na svete, predovšetkým sa však jedná o fantastickú ukážku ľudského umu, šikovnosti a talentu. viac »

Bambusový les na okraji Kjóto je pastvou pre oči: Prírodný unikát využívali aj na terapie

Bambusový les na okraji
2023-03-10 12:00:00

Na okraji mesta Kjóto sa nachádza prírodná oblasť, ktorej súčasťou je aj jeden zaujímavý les. Ten je vytvorený iba z bambusov, ktoré už dnes dosahujú úctyhodnú výšku. Pomedzi ne vedie chodníček, ktorý vám ponúka jednu z najnezvyčajnejších prechádzok. Na chvíľku budete mať pocit, ako keby ste sa ocitli v tajomnom rozprávkovom lese. viac »

Zabudnite na Dubaj: Novým hitom je dovolenka v Katare

Zabudnite na Dubaj: Novým
2023-02-22 12:01:00

Katar patrí k aktuálnym veľkým dovolenkovým hitom. Turistom ponúka dokonalý luxus v kombinácii s krásnymi plážami a skvelými službami. Bola by však škoda, keby ste celé dni iba preležali pri mori. V krajine je množstvo zaujímavých pamiatok a atrakcií, ktoré sa vám istotne zapáčia a ponúknu vám iný pohľad na túto krajinu. viac »

Pohorie Zhuoer - malé Švajčiarsko Orientu

Pohorie Zhuoer - malé
2023-02-21 12:00:00

Čína nás ešte stále dokáže prekvapiť svojou rozmanitosťou. Vďaka veľkej rozlohe ponúka všetko od ich tradičnej kultúry až po moderné mestá, ale aj nádherné prírodné lokality. Tie sú rovnako pestro zastúpené, takže sa môžete tešiť na more, jazerá, rovinaté oblasti, ale aj pekné pohoria. V jednom z regiónov nájdete dokonca aj časť, ktorá sa podobá na Švajčiarsko. viac »

Fudži je symbolom Japonska: Najvyššia hora a sopka je opradená legendami

Fudži je symbolom Japonska:
2023-02-09 12:00:00

Keď sa hovorí o najväčších turistických lákadlách v Japonsku, žiaden cestovateľ nezabudne na Fudži. S výškou 3776 metrov je nielen najvyššou sopkou v krajine, ale aj najvyšším vrchom. Nachádza sa na ostrove Honšu a od Tokia je vzdialená 150 kilometrov. Pohodlne sa tam teda môžete vybrať aj na jednodenný výlet. viac »

Čangša má najšťastnejších obyvateľov v Číne: Študentské mesto Mao Ce-tunga žije najmä v noci

Čangša má najšťastnejších obyvateľov
2023-02-03 12:00:00

Kto raz navštívil Áziu, istotne potvrdí, že má neporovnateľnú atmosféru s inými kontinentmi. Tunajšie mestá sú plné rôznych atrakcií a nudiť sa tam nebudete ani počas noci. Dobrým príkladom je čínska Čangša, ktorú turisti vyhľadávajú najmä kvôli tomu, čo sa tam odohráva po zotmení. Necháte sa zlákať? viac »

Herát - tretie najväčšie mesto Afganistanu bývalo centrom vzdelanosti a kultúry

Herát - tretie najväčšie
2023-01-31 12:00:00

Herát je tretím najväčším mestom Afganistanu. Najznámejší afganský spisovateľ súčasnosti Khaled Hosseini o ňom napísal, že si tam nemôžete ani nohu natiahnuť bez toho, aby ste nejakého básnika kopli do zadku. Mesto sa vyznačuje 2700-ročnou históriu a patrilo k najvýznamnejším kultúrnym centrám. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa