Ázia – exotická dovolenka

Na vlastnej koži: Tri miesta, ktorými vám Libanon vyrazí dych

Na vlastnej koži: Tri
2023-10-20 00:00:00

Libanon je krásna krajina, ktorá disponuje rôznorodou geografiou. Nájdete tu horské pásma či azúrové pobrežie Stredozemného mora, ktoré vám ponúkne nádherné panoramatické výhľady pri západe slnka. Okrem toho môžete ochutnať jednu z najlepších kuchýň na svete a zatúlať sa v úzkych romantických uličkách, keď budete objavovať historické skvosty. viac »

Japonské mesto Kamikacu je vzorom pre celý svet, neprodukuje žiaden odpad

Japonské mesto Kamikacu je
2023-10-15 00:00:00

Ostrov Šikoku je štvrtým najväčším v Japonsku. Najprv sa stal turisticky vyhľadávanou oblasťou pre domácich obyvateľov, neskôr sa spopularizoval v celom svete. Prináša totiž niekoľko turisticky zaujímavých atrakcií a k tomu všetkému aj jedno mesto, ktoré môže byť vzorom pre iné lokality vo svete. viac »

FOTOREPORTÁŽ zo Sýrie: Šťastie je, keď si večer môžete ľahnúť do postele a pokojne zavrieť oči

FOTOREPORTÁŽ zo Sýrie: Šťastie
2023-10-11 00:00:00

Cestovatelia Lenka a David začali svoju ročnú cestu po svete v krajine, ktorá mnohých neláka. Kedysi sa živila turistickým ruchom, keď ročne vítala 8 miliónov návštevníkov z celého sveta, no kvôli občianskej vojne v roku 2011 sa zmenila na miesto duchov. Odvážni Slováci sa však vydali po stopách historických pamiatok a popri tom si vypočuli silné príbehy ľudí, ktorým sa život zmenil naruby. viac »

Zažite tú krásu. Na vietnamský ostrov Phu Quoc sa lieta už aj z Bratislavy

Zažite tú krásu. Na
2023-10-09 00:00:00

Smaragdový ostrov plný bujných pralesov, tyrkysových vôd a bielych pláží. Aj tak sa dá stručne opísať vietnamský ostrov Phu Quoc, do ktorého sa tento rok prvýkrát v histórii začalo lietať z Bratislavy. Pozrite sa, aké krásy tento neprebádaný raj Vietnamu ukrýva. viac »

Juhokórejčania kedysi nemohli dovolenkovať v zahraničí, ich oddychovým rajom bol ostrov Čedžu

Juhokórejčania kedysi nemohli dovolenkovať
2023-10-04 15:00:00

Neďaleko pobrežia Južnej Kórey sa nachádza ostrov Čedžu. V minulosti nemali Kórejčania možnosť vycestovať na dovolenku mimo vlastnú krajinu, preto sa práve toto miesto stalo ich malým rajom. Vybudovali tam viacero hotelov, reštaurácií a rezortov, ktoré v spojení s tunajšími atrakciami priam lákajú na letný pobyt pri mori. viac »

Bhután – krajina, kde víťazí rešpekt k prírode a tradíciám

Bhután – krajina, kde
2023-09-30 00:00:00

O Bhután je zrazu oveľa väčší záujem ako v minulosti. Kvôli pandémii boli dva roky úplne zatvorení pred verejnosťou a svoje hranice opätovne otvorili až na jeseň 2022. Keďže je počet turistov naďalej prísne limitovaný, začali sa predbiehať v tom, kto sa do tohto malého, ale nádherného štátu dostane skôr. viac »

Tu vznikla civilizácia: Babylon fascinuje aj 4300 rokov od svojho založenia

Tu vznikla civilizácia: Babylon
2023-09-28 00:00:00

Niekde medzi riekami Eufrat a Tigris, len kúsok od Bagdadu, je ukrytý historický klenot - Babylon. Mesto, ktoré bolo symbolom inovácie a zázrakov, je dnes súčasťou Iraku a návštevníkom má rozhodne čo ponúknuť. viac »

Požičať si auto v tejto krajine je bláznovstvo: Pravidlá neexistujú, na cestách je to diskotéka

Požičať si auto v
2023-09-27 09:30:00

Srí Lanka je rajom na zemi s prekrásnou prírodou a milými ľuďmi, ktorí sa stanú vašimi kamarátmi na celý život. V tom sa zhodujú viacerí experti na ázijskú ostrovnú krajinu. Ide o veľmi prívetivú a bezpečnú destináciu. Avšak, čo sa týka dopravy, je tu malý háčik. viac »

Indický klenot vykúpený bolesťou: Na stavbe Tádž Mahalu drelo 1000 slonov

Tádž Mahal, India
2023-09-26 08:00:00

Odráža sa v krištáľovej vode Lotosového bazéna už štyri storočia a patrí medzi ospevované divy sveta. Krehká krása Tádž Mahalu vznikla z nesmiernej lásky a nesmierneho žiaľu. viac »

Videli sme Budhov zub. Toto by ste rozhodne nečakali!

Videli sme Budhov zub.
2023-09-23 00:00:00

Pokiaľ si spájate Srí Lanku len s pobytom na pláži, verte, že ponúka oveľa viac. Budhistický ostrov ukáže, akí môžu byť ľudia šťastní a aká hlboká je ich viera. Jej centrom je mesto Kandy, kde nájdete aj Budhov zub ako najposvätnejšiu relikviu krajiny. To, ako sa k nemu dostanete, ako a čo + na ako dlho uvidíte, vás určite šokuje. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa