Ázia – exotická dovolenka

Katarská metropola Dauha patrí ku klenotom Perzského zálivu, na päty stúpa aj slávnym susedom

Katarská metropola Dauha patrí
2023-08-07 12:00:00

Perzský záliv prináša stále ďalšie klenoty. Tentoraz ním je katarská Dauha, ktorá sa čoraz viac tlačí do popredia a uberá na popularite aj známejším konkurentom z tohto regiónu. Moderné mesto vám ponúkne to najlepšie z tejto krajiny a pripraviť sa môžete hneď na niekoľko zaujímavostí, ktoré stoja za návštevu. viac »

Kuej-lin je podľa domácich najkrajším miestom v Číne, tak nádhernú prírodu inde nenájdete

Kuej-lin je podľa domácich
2023-06-21 12:00:00

Číňania s obľubou hovoria o Kuej-line (Guiline) ako o najkrajšom mieste v ich krajine. Môže sa totiž pochváliť prírodnou scenériou, akú inde nenájdete. viac »

Mesto superlatívov ako na dlani: 5 miest, z ktorých je na Dubaj ten najúžasnejší výhľad

Mesto superlatívov ako na
2023-06-09 09:00:00

Dubaj je mestom superlatívov, ktorého tvar a výška sa mení každú chvíľu. Stavia sa na každom kroku a vysoké žeriavy patria neodmysliteľne ku koloritu mesta. Mnoho ľudí sem preto cestuje práve kvôli rekordom a dychberúcim výhľadom. Vybrali sme pre vás tie najúžasnejšie miesta, odkiaľ budete mať mesto a jeho atrakcie ako na dlani. viac »

Kábul patrí k najviac skúšaným mestám, vzácne pamiatky však odkazujú na jeho veľkú minulosť

Šiitskí moslimovia Hazárovia navštevujú
2023-05-26 12:00:00

Afganistan možno nepatrí medzi hlavné turistické ciele, ale napriek tomu vás po jeho návšteve príjemne prekvapí. Jeho metropola Kábul sa pritom pýši významnými zaujímavosťami, ktoré ukazujú pôvodnú architektúru i históriu tejto ťažko skúšanej krajiny. viac »

Krabi patrí k najkrajším miestam v Thajsku, ukrýva aj cintorín pravekých mušlí

Koh Phi Phi, Thajsko
2023-05-24 13:00:00

Provincia Krabi patrí k najznámejším dovolenkovým lokalitám v Thajsku. Cestovatelia ju milujú kvôli nádherným plážam a ešte krajším vyhliadkam, ktoré majú na okolie a na tunajšiu prírodu. Nachádza sa tam niekoľko zaujímavostí, ktoré môžete navštíviť popri relaxe na pláži a vodných radovánkach. Vyhľadávaná je tiež pre vynikajúce podmienky pre potápanie, keď sa môžete pripraviť na nádherný podmorský svet. viac »

Ako Mars na Zemi: Cchajdamská panva má unikátne prírodné podmienky

Ako Mars na Zemi:
2023-05-19 14:30:00

Na západe Číny na okraji Tibetskej náhornej plošiny sa nachádza Cchajdamská panva, jedna z najhlbších panví na svete. Na tomto nádhernom mieste sa ťaží množstvo nerastných surovín, láka však aj turistov. Skalnatá oblasť býva dokonca vďaka prírodným podmienkam považovaná za Marsu najviac podobné miesto na Zemi. viac »

Top miesta v Dubaji, ktoré zabodujú na vašom instagrame: Na jednom sme stretli aj Plačkovú

Top miesta v Dubaji,
2023-05-17 08:30:00

Po celom svete sa nachádzajú jedinečné miesta, ktoré si zaslúžia poriadnu pozornosť vašich kamarátov či sledujúcich. Nič si nenahovárajme, instagramové miesta priťahujú stále viac turistov - influencerov, cestovateľov i zvedavcov z celého sveta. Už aj vy ste pri plánovaní dovolenky alebo top atrakcií určitej destinácie hľadali tipy na sociálnych sieťach? Potom sme práve pre vás vybrali niekoľko miest v Dubaji, ktoré zaručene rozžiaria váš profil na sociálnej sieti. viac »

Na vlastnej koži: Kúzelné Abú Zabí navštívite už za 130 eur

Na vlastnej koži: Kúzelné
2023-05-05 08:00:00

Pri názve Spojených arabských emirátov sa síce väčšine z nás vybaví skôr Dubaj, hlavným mesto je však Abú Zabí. Návšteva tohto mesta nebola nikdy jednoduchšia ako teraz, a tak sme sa za krásami arabskej metropoly vydali aj my. viac »

Orient na dosah: Viedeň ohlásila priame spojenie s tajomným Azerbajdžanom

Staré mesto Baku
2023-04-29 12:00:00

Azerbaijan Airlines spustí priamy let medzi Baku a Viedňou už od 2. mája 2023. Nové spojenie predstavuje významný míľnik pre turistický priemysel v Azerbajdžane, keďže sa otvára európskemu trhu a posilňuje tak pozíciu krajiny ako top destinácie pre cestovanie. viac »

Predĺžený víkend v Dubaji: Preskúmali sme podmorský svet, dažďový prales aj taje budúcnosti

Predĺžený víkend v Dubaji:
2023-04-26 08:30:00

Dubaj sa stal v poslednom období jedným z najobľúbenejším turistických cieľov Slovákov, ktorý už dávno nie je destináciou pre horných desaťtisíc. Každoročne tu pribúdajú desiatky nových atrakcií, ktorými sa snaží byť tento emirát jednou z najlepších turistických destinácií na svete. A čo tu môžete zažiť napríklad cez predĺžený víkend? Poďte sa s nami pozrieť na niektoré unikátne miesta, ktoré nikde inde na svete nenájdete. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa