Ázia – exotická dovolenka

Unikátny chrám obrátený hore nohami: Kráľovnina studňa predčila aj Tádž Mahal

Unikátny chrám obrátený hore
2024-03-03 16:00:00

Keď v 17. storočí mughalský vládca Šáhdžahán prikázal postaviť slávny Tádž Mahal ako poctu svojej manželke, iný symbol lásky už v Indii v tom čase bol. A možno trochu prekvapivo ho nechala vybudovať žena pre svojho manžela... viac »

Nepál nie je len pre horolezcov: Slovenskí cestovatelia si pochvaľujú kultúru aj prírodu

Nepál nie je len
2024-02-29 12:00:00

Hoci je sú pre Nepál najviac charakteristické Himaláje, ktoré ročne lákajú tisícky turistov, táto krajina nie je len o osemtisícovkách. Možno vás hlavné mesto Káthmandu prekvapí svojou bohatou kultúrou, mesto Pokhara zas svojím pomalým oddychovým tempom a národné parky hustou džungľou. Výlet do Nepálu teda môže byť pokojná dovolenka s kultúrnym zážitkom, ale aj plná adrenalínu. viac »

Exotický raj pre dospelých i deti: 7 dôvodov pre rodinnú dovolenku na ostrove Phu Quoc

Exotický raj pre dospelých
2024-02-27 00:00:00

Nájsť ideálnu destináciu pre cestovanie s deťmi nie je vždy jednoduché. Zaujímavú alternatívu predstavuje vietnamský ostrov Phu Quoc, kam sa počas sezóny lieta z Bratislavy. Vďaka nádherným plážam a rôznym zábavným atrakciám si tam spoločnú zábavu užijú celé rodiny. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Tri sopky v Indonézii, ktoré sa oplatí navštíviť

FOTOREPORTÁŽ: Tri sopky v
2024-02-18 00:00:00

Ak ste milovníci prírody a fascinujú vás jej neuveriteľné javy, návšteva sopiek v Indonézii bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom. Krajina leží na mieste, kde sa stretávajú dve litosferické dosky a dochádza tam k častým zemetraseniam či erupciám. Dnes je v Indonézii 127 aktívnych sopiek a my vám prinášame tri, na ktoré sa oplatí vystúpiť. viac »

V Abú Zabí otvorili hinduistický chrám, súčasťou sú aj sochy českého výtvarníka

V Abú Zabí otvorili
2024-02-17 12:00:00

V metropole Spojených arabských emirátov (SAE) Abú Zabí v stredu slávnostne otvorili hinduistický chrám, ktorý je podľa miestneho denníka The National prvým kamenným hinduistickým chrámom na Blízkom východe postaveným tradičnou remeselnou technikou. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Pakistan je tajným únikom pre dobrodruhov

FOTOREPORTÁŽ: Pakistan je tajným
2024-02-01 08:00:00

Keď sa povie Pakistan, veľa z nás si hneď predstaví tie najhoršie scenáre, ktoré by návštevníka čakali. No nie každý vie, že Pakistan bol v sedemdesiatych rokoch turistickým ohniskom a v krajine sú aj miesta, do ktorých dobrodruhovia naďalej cestujú. viac »

Ružové, biele, modré či zlaté: FOTOREPORTÁŽ z púte po farebných mestách Indie

Ružové, biele, modré či
2024-01-28 00:00:00

Indický región Radžastan je medzi turistami veľmi populárny. Keď sa v hlavnom meste Dillí spýtate, kam treba ísť spoznať pravú Indiu, všetci vás jednohlasne pošlú práve sem. Do oblasti, kde objavíte ružové, biele, modré či zlaté mesto. viac »

Na Bali sú stovky vodopádov: Navštívili sme trojicu najkrajších

Na Bali sú stovky
2024-01-10 13:00:00

Na Bali sú stovky rozličných vodopádov a môže sa stať, že človeku sa z celej ponuky zatočí hlava. Častokrát si potom vyberie len podľa obrázkov zo sociálnych sietí a odchádza sklamaný. Prečo? Lebo čaká v rade na fotku pol hodinu a nemôže sa ani okúpať alebo si sadnúť. Lepšou alternatívou sú tieto tri vodopády, ktoré si stále zachovávajú svoju autenticitu a nadchnú svojou veľkoleposťou. viac »

Kniha, ktorú nebudete vedieť pustiť z ruky: Byblos patrí k najstarším mestám sveta

Kniha, ktorú nebudete vedieť
2023-12-27 12:00:00

Viacero miest vo svete súperí o titul toho najstaršieho. Jedným z nich je aj Byblos, ktorý sa nachádza v Libanone. Pôvodne bol iba jednoduchou dedinkou rybárov, neskôr sa však rozrástol v historický klenot, ktorý zohráva dôležitú úlohu aj z architektonického hľadiska. viac »

Orient s vôňou korenia: Najkrajšou zastávkou Hodvábnej cesty je Uzbekistan

Chiva
2023-12-18 00:00:00

Citadely uprostred púšte, hlinené pevnosti, mozaikovo zdobené medresy (islamské školy) či pestrofarebné trhoviská. Hodvábna cesta bola po stáročia hlavným ťahom obchodu medzi východom a západom a Uzbekistan ležal priamo v jej srdci. Pre tých, ktorí sú zvedaví na počiatky medzinárodného obchodu, šírenie náboženstva, umenia, jazykov či kultúry, je Uzbekistan tou pravou krajinou na ponorenie sa do tohto obdobia. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa