Ázia – exotická dovolenka

Bájna Ayutthaya mala kedysi milión obyvateľov. Zostali po nich chrámy a sochy bez hláv

2024-03-25 12:00:00 |

Neďaleko Bangkoku sa nachádza historické mesto Ayutthaya, ktoré bolo kedysi hlavným sídlom ríše. Počas jeho najlepšej éry tam žilo približne milión obyvateľov, takže by pokojne mohlo konkurovať aj súčasným veľkomestám. Jeho dôležitou súčasťou boli chrámy, ktoré sem dodnes lákajú turistov.

Viac článkov

Top prírodné atrakcie v Japonsku: Z tej krásy sa vám zatočí hlava

Top prírodné atrakcie v
2021-03-13 00:01:00

Na cestovaní je najvzrušujúcejšie spoznávanie iných kultúr. Vďaka tomu sa stále učíme a posúva nás to niekde ďalej. Z tohto hľadiska je veľmi lákavé Japonsko. Okrem pútavej histórie a zaujímavých zvyklostí majú pre turistov ďalší bonus navyše – ich nádhernú prírodu. V obklopení týchto atrakcií zažijete nádherný pokoj a harmóniu. viac »

Ostrovy Komodo – domov malých drakov

Komodský drak
2021-03-10 12:00:00

Na svete máme niekoľko miest, kde ešte stále žijú rôzne exotické zvieratá, vyzerajúce akoby prichádzali z dávnej minulosti. Najmä Galapágy sú známe vďaka ich obrovským korytnačkám, ale rovnako veľké dobrodružstvo zažijete na ostrovoch Komodo, ktoré sa nachádzajú v Indonézii. Tam sa môžete tešiť na malé draky, ktoré tam našli skvelé podmienky pre život. viac »

Čarovný Taiwan - skvelá kombinácia panenskej prírody a zaujímavej kultúry

Čarovný Taiwan - skvelá
2021-03-07 00:00:00

Taiwan sa rozprestiera na jednom hlavnom a niekoľkých susedných menších ostrovoch. Do dnešného dňa nevyhlásil svoju samostatnosť, preto oficiálne patrí pod správu Číny. Na jeho povrchu prevažujú kopce pohoria Tchaj-wan-šan. Turistom tak ostrov ponúka skvelú kombináciu turistiky a zaujímavej kultúry. viac »

Čína nie je len veľký múr a pandy: 7 menej známych atrakcií, ktoré stojí za to vidieť

Zhouzhuang
2021-02-08 12:00:00

Čínsky múr, Zakázané mesto a špeciálna ZOO pre pandy v Čcheng-tu patria medzi najžiadanejšie atrakcie v Číne. Lenže počas dovolenky v tejto krajine by ste si nemali nechať ujsť ani návštevu ďalších zaujímavostí. viac »

Srí Lanka – domov vzácnych prírodných i historických atrakcií

Sígirija, Srí Lanka
2020-12-05 00:00:00

Prichádza to najlepšie obdobie na návštevu Srí Lanky. I keď v tejto krajine panuje celoročne príjemné počasie, predsa len od decembra do konca marca tam sú pre Európanov najprijateľnejšie teploty. Rozdeľte si vašu dovolenku na dve časti. Keď uvidíte to krásne more s plážami, určite si po prílete budete chcieť niekoľko dní oddýchnuť v takomto raji. No potom už neleňošte a choďte spoznávať skryté krásy tohto nádherného ostrova. viac »

Samarkand – jedno z najstarších miest sveta nepoložil na kolená ani Džingischán

Samarkand, Uzbekistan
2020-11-07 00:00:00

Uzbecké mesto Samarkand vzniklo v 4. storočí pred Kristom a patrí medzi najstaršie v centrálnej časti Ázie, ale aj na svete. Z historického hľadiska je najvzácnejšou lokalitou v krajine. Nájdete tam mnohé cenné pamiatky, ktoré prinášajú dokonalý obraz o kultúre, ktorá dominovala v týchto končinách. viac »

Biely chrám v Thajsku: Do najkrajšej svätyne vedie cesta cez peklo

Biely chrám v Thajsku
2020-10-01 00:00:00

Už od nepamäti sa ľudia predbiehali v tom, aby postavili nový veľkolepejší chrám, ktorým by vzdali úctu svojmu bohu. Takýmto spôsobom chceli preukázať svoju vďaku a zabezpečiť si aj do budúcnosti jeho ochranu. Práve kvôli tomu mnohé sakrálne pamiatky konkurujú aj niektorým palácom. Jeden z najvýnimočnejších nájdete v Thajsku. O Bielom chráme sa hovorí, že vyzerá presne tak, ako keby k nám zišiel priamo z nebies. viac »

To najlepšie z metropoly Číny: TOP 10 atrakcií v Pekingu

To najlepšie z Pekingu
2020-06-26 12:00:00

Hlavné mesto Číny je vyhľadávanou turistickou atrakciou aj kvôli tomu, že v krajine stále panuje prísny socialistický režim. Preto ľudí láka preskúmať túto úplne inú kultúru a pochopiť zvyklosti jedného z najmocnejších národov vo svete. Peking si vás podmaní pútavou históriou, ale aj novými atrakciami, ktoré preukazujú talent domácich majstrov. viac »

To najlepšie z metropoly Japonska: TOP 10 atrakcií v Tokiu

To najlepšie z metropoly
2020-05-18 12:00:00

Hlavné mesto Japonska je splneným snom cestovateľov, ktorí chcú zažiť na vlastnej koži všetky tváre Ázie. Moderné štvrte Tokia vyzerajú ako vystrihnuté z budúcnosti a len pár kilometrov od nich sa nachádzajú staré uličky, ktoré vás zavedú na cestu históriou tejto krajiny. Kraj plný kontrastov vo vás zanechá intenzívne emócie, na ktoré tak skoro nezabudnete. viac »

Snívajte s nami: 7 najkrajších pláží v Ázii budete chcieť okamžite navštíviť

Zátoka El Nido, Palawan,
2020-05-06 00:00:00

Hlavným dôvodom, prečo ľudia cestujú na dovolenku do Ázie, je kombinácia exotickej prírody a tých najkrajších pláží na svete. Tie často poslúžili aj na nakrúcanie rôznych filmov, pretože dokázali vytvoriť atmosféru pravého raja na zemi. Ak do týchto končín pocestujete kvôli oddychu v takejto idylke, mali by ste si vybrať jedno z týchto miest. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa