Mjanmarsko - Thajsko budúceho tisícročia

2019-03-28 00:00:01 |   |    | 

Barma, Mjana, Mjanmarsko alebo oficiálne Zväzová republika Mjanmarsko je jedným zo štátov juhovýchodnej Ázie. Susedí s Bangladéšom, Indiou, Čínou, Laosom a Thajskom. A práve Thajsko je miestom, ktoré každý rok navštívia milióny turistov z celého sveta. Toto obrovské množstvo totiž nemá ani najmenšie poňatie o tom, že v Mjanmarsku je rovnako pekne a omnoho pokojnejšie. Čím si vás Barma získa?



 

Nové i „staré“ pláže

Mjanmarsko se môže pochváliť celým radom prekrásnych pláží. Medzi tie najnavštevovanejšie určite patrí niekoľkokilometrová pláž Ngapali Beach, ktorú lemuje biely piesok a priezračne čisté more. Ngapali nájdete v južnej časti štátu Rakhaing v západnej Barme.

Dostať sa na ňu však nie je nič jednoduché. Využiť musíte letecké spojenie do Thandwe, odkiaľ treba ísť ešte päť kilometrov peši. Risknúť to môžete i autobusom, ale cesta je nesmierne náročná a často veľmi nespoľahlivá.

Ale Ngapali nie je jedinou mjanmarskou kráskou, ktorá láka na návštevu. Turisti túžiaci po pokoji, luxuse a odpočinku nech zamerajú svoju pozornosť na pláž Ngwe Saung, okolo ktorej vyrástlo na začiatku roku 2000 luxusné stredisko. Turisti tu môžu nielen leňošiť, ale tiež sa potápať alebo si požičať motorku a previezť sa po okolí, trebárs do džungle za divými zvieratami.

  • Náš tip: Ak chcete poznať Mjanmarsko nielen prostredníctvom krásnych pláží, ale tiež tunajších pamiatok a prírodných zákutí, vydajte sa na veľký okruh po Mjanmarsku, ktorý pre vás organizuje cestovná kancelária ESO Travel.

 

Keď kempujú slony

Tým najväčším lákadlom je nepochybne sloní kemp. Slony tu môžete vidieť v ich prirodzenom prostredí. Dozviete sa niečo o ich živote a tí odvážni sa na nich môžu tiež povoziť.

Lákajú vás morské diaľky? A čo tak vydať sa priamo z kempu na plavbu k ostrovom Calventuras? Nielen že si počas cesty perfektne vyčistíte hlavu, ale dozviete sa tiež mnoho zaujímavého o tradičnom živote obyvateľov Mjanmarska. A keď budete mať šťastie, možno vás kapitán člnu neochudobní o zážitok v podobe „cherootu“ - zvláštnej cigary typickej predovšetkým pre Barmu a Indiu.

Hoci sú podmienky v Thajsku a Barme prakticky totožné, turisti barmskú krásu doposiaľ neobjavili. Z istého uhla pohľadu je to dobre. Mjanmarsko si totiž stále uchováva pokojnú atmosféru tropického raja, ktorý na svoje objavenie ešte len čaká. Zatiaľ ide o miesto, ktoré vyhľadávajú hlavne milovníci nekonečných bielych pláží a dovolenky, kde nie je pre náhlenie a stres miesto.

Pokiaľ sa chcete o kráse barmských pláží, rozmanitosti tunajšej prírody a službách na vysokej úrovni sami presvedčiť, nie je nič jednoduchšie, než si sem zaletieť. Sezóna je tu totiž v plnom prúde.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa