To najkrajšie zo sveta

Na dotyk s delfínmi i mohutnými ľadovcami: Najkrajšie miesta pre kajakovanie

Nové Škótsko, Kanada
2014-06-08 22:00:00

Napriek tomu, že sa tento šport neteší u nás tak veľkej obľube ako trebárs futbal alebo lyžovanie, stále si nachádza svojich nových fanúšikov, ktorí tak nerobia len niečo pre svoje zdravie, ale aj odštartujú nový životný štýl. Kajakovanie je prirodzene spojené aj s cestovaním. Motivuje na spoznávanie nových krajov, zdolávanie stále zaujímavejších riek a popri tom aj skúmanie prírody, ktorá sa nachádza v ich okolí. Ak máte svoju partiu, s ktorou sa radi vyberiete splaviť ďalšiu lákavú vodu, môžete sa inšpirovať jedným z tých najkrajších miest vhodných pre pestovanie tohto športu. viac »

Čo vám ponúknu najzaujímavejšie múzeá v Európe?

Louvre, Paríž, Francúzsko
2014-06-06 15:00:00

Hlavné mestá jednotlivých štátov ponúkajú vždy niekoľko zaujímavých bonusov, ktoré vo zvyšku krajiny už nenájdete. Akýmsi výstavným klenotom každého z nich je ich národné múzeum. Ukrývajú vzácne poklady a okrem domácej histórie ponúkajú aj pohľad do európskych dejín, ktoré sú mnohým z nás blízke. Špeciálne ak ide o umelecké zbierky, ktoré sú obzvlášť vyhľadávanou atrakciou. viac »

Kde nájsť tie najlepšie pláže? Sledujte označenie Modrou vlajkou

Cayo Levantado patrí medzi
2014-05-30 12:15:00

Ak na dovolenke pri mori hľadáte predovšetkým kvalitné pláže, kde sa vaše deti nezrania o črepy v piesku, kde je čistá voda a kde máte základné zázemie, začnite sledovať označenie Modrou vlajkou. Každoročne sa udeľuje najlepším plážam po celom svete a garantuje, že pláž bude čistá, bezpečná a ekologická. Pozrite sa s nami na päť najkrajších Blue flag pláží! viac »

5 turistických “pascí”, ktoré ale za to stoja

Grand Canyon
2014-05-29 16:30:00

Známe turistické miesta - preplnené, premedializované a samozrejme predražené. A predsa tam stále chodíme. Milióny. Prečo? Pretože sú úžasné. viac »

Hotelové naj: Najväčší luxus, počet izieb i bazén na svete

Emirate Palace, SAE
2014-05-23 12:00:00

Vášnivým cestovateľom začnú časom splývať hotely do jedného veľkého mixu. Izby nie sú ničím výnimočné a tak pomaly zabúdajú, kde im bol poskytnutý nocľah. Hotelieri sú však výrazne proti tomu, nechcú byť len bezmenným spoločníkom v slede iných udalostí. A tak bojujú o svoju priazeň rôznymi netradičnosťami, vďaka ktorým sa jednoznačne stanú nezabudnuteľnými. viac »

Najlepšie letiská na svete: Odtiaľto sa vám nebude chcieť odletieť

Singapur Changi Airport
2014-05-22 15:00:00

Letiská sú vstupnou bránou do každej krajiny. Môžeme si pomocou nich vytvoriť prvý dojem a pripraviť sa tiež na to, čo nás čaká v tejto destinácii. I preto sa už snažia letiská ponúknuť cestujúcim niečo viac, čím by si trebárs vyplnili i čakanie medzi prestupovými letmi. Golfové mini ihriská, relaxačné zóny, masáže i jazierka s malým lesíkom sú už dnes na mnohých miestach samozrejmosťou. viac »

10 najšťastnejších krajín sveta

Sydney, Austrália
2014-05-07 14:00:00

Viete, ktorá krajina je tá najlepšia na život? Podľa rebríčka Better Life Index Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) je to Austrália, ktorá toto prvenstvo získala už štvrtý rok po sebe. viac »

Poďte sa zabaviť do najlepších európskych tanečných klubov

Pacha, Ibiza, Španielsko
2014-05-05 10:05:00

Máte chuť si dobre zatancovať a úplne si prečistiť hlavu v nejakom dobrom klube? Tak si potom vyberte jeden z tých najlepších v Európe. Dostať sa do nich nie je niekedy jednoduché. No ak si zakúpite vstupenku včas, nebude to pre vás istotne problém. Navyše si tieto výjazdy môžete spojiť aj s blížiacou sa letnou dovolenkou a pokiaľ je pre vás práve toto najlákavejšia predstava relaxu, vyberte sa do niektorej zo známych party destinácií. viac »

Vôňa korenia, vintage kúsky, zberateľské poklady: Najlákavejšie tržnice sveta

Ladies Market v Hongkongu
2014-04-27 12:00:00

Počnúc typickými lokálnymi produktami cez šperky až po starožitnosti - to všetko a viac sa dá nájsť v uličkách svetovo známych trhoch, po ktorých vás pozývame sa prejsť. viac »

10 absurdne úžasných prírodných fenoménov

Vulkanické blesky
2014-04-25 10:00:00

Mnoho z toho, čo vidíme v prírodnom svete, je považované za samozrejmosť. Iste, že môžeme obdivovať príležitostne západ slnka alebo si prezerať niektoré tvary oblakov raz za čas, ale z väčšej časti krásy sveta okolo nás majú tendenciu zostať bez povšimnutia. A to je škoda, pretože ak by ste vedeli, kde sa pozerať, uvideli by ste, že príroda dokáže robiť veci oveľa pôsobivejšie, ako sú len západy slnka či rôzne tvary oblakov. Uvádzame niekoľko príkladov. viac »


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa