To najkrajšie zo sveta

Dovolenka pre vyvolených: Toto sú najdrahšie cestovateľské destinácie a ich ceny

Dovolenka pre vyvolených: Toto
2017-01-04 00:00:01

Cestovatelia sa často medzi sebou dohadujú o tom, ktorá z destinácií je najdrahšia. Neraz ide totiž iba o uhol pohľadu, keď niektorí turisti nedokážu cielene nájsť cenovo prijateľnejšie možnosti, ktoré im znížia celkové náklady. Anglický web Business Insider sa preto rozhodol nájsť medzi svetovými destináciami tú najdrahšiu. V každej z nich vzal do úvahy priemerné ceny za šesť rovnakých služieb a tovarov (hotel na jednu noc, taxík za 3 km, jedlo na jeden deň, pohár piva, šálka kávy a fľaša vína), z čoho vypočítali priemerné náklady na jeden dovolenkový deň. viac »

Architektonické zázraky: Otestujte si znalosť najslávnejších budov Ázie

Architektonické zázraky: Otestujte si
2017-01-03 00:00:01

Deväť z desiatich najvyšších budov sveta stojí v Ázii. V prvej päťke nájdeme len mrakodrapy z tohto kontinentu. Slávni architekti z Európy a Ázie navrhujú moderné budovy a realizujú svoje najúžasnejšie nápady, ktoré nemôžu pre obrovské náklady nikde inde realizovať. Pozrieme sa na najpozoruhodnejšie stavby kontinentu. Poznáte ich z fotografií? viac »

Sen každého snowboardistu: Najlepšie strediská na svete

Sen každého snowboardistu: Najlepšie
2016-12-19 00:00:01

Trend v zimnej turistike jasne hovorí o tom, že čoraz viac ľudí holduje snowboardingu. Tento šport oslovuje nielen mladých ľudí, cestu k nemu si nachádzajú aj staršie ročníky. Vďaka veľkému záujmu sa výrazne zlepšujú aj služby v tejto oblasti a lyžiarske strediská ponúkajú nielen osobitné trate s náročnejším terénom, ale aj väčšie parky s prekážkami. viac »

Cestovateľské ceny zvalcovala exotika: Najlepší rezort sveta je však v Európe

Cestovateľské ceny zvalcovala exotika:
2016-12-07 00:00:00

V piatok sa na Maledivách konalo slávnostné udeľovanie cien World Travel Awards, ktoré dychtivo očakávali zástupcovia hotelov a leteckých spoločností, aj poskytovatelia ďalších služieb, spojených s cestovaním. Odborníci opäť vybrali to najlepšie v rôznych kategóriách a viacerí víťazi budú určite zaujímať aj vás. viac »

Schody do neba: 10 originálnych schodísk, ktoré stoja za námahu

Spoznajte najzaujímavejšie schodiská sveta
2016-11-25 00:00:01

Schody veľmi neobľubujú cestovatelia ani domáci obyvatelia. Netýka sa to však všetkých - niektoré schodiská sú tak pôsobivé, že sa stali hlavnou atrakciou miest a ľudia ich vyhľadávajú pre ne samotné. Hra farieb, netradičné prevedenie alebo legenda, ktorá sa s nimi spája, to všetko vás prinúti k tomu, že ich zdoláte s väčšou ľahkosťou a ich návšteva bude pre vás jedným z najlepších zážitkov. viac »

Spoznajte ďalšie vzácnosti: Do svetového dedičstva UNESCO zapísali 9 nových pamiatok

Spoznajte ďalšie vzácnosti: Do
2016-11-07 00:00:01

V júli 2016 sa v Istanbule opäť stretol Výbor pre svetové dedičstvo, aby diskutoval o spôsoboch zachovania kultúrnych a historických skvostov a vybral do zoznamu UNESCO nové pamiatky. Tento rok ich bolo deväť – spoznajte ich spolu s nami. viac »

Oázy pokoja, kde zastal čas: 10 najkrajších cintorínov sveta

Oázy pokoja, kde zastal
2016-11-02 00:00:00

Na niektoré cintoríny sveta sa neprichádza len smútiť. Staré náhrobky v tieni majestátnych stromov ponúkajú ideálnu možnosť na únik pred ruchom veľkomesta a to, ako sa národ správa k svojim zosnulým, nám o jeho kultúre napovie viac než čokoľvek iné. Na niektoré cintoríny navyše mieria kroky turistov, ktorí chcú prejaviť úctu známym osobnostiam. Ak budete niekedy v ich blízkosti, tieto miesta posledného odpočinku by ste rozhodne mali navštíviť. viac »

Päť najčarovnejších botanických záhrad: Spoznajte jedovaté krásky a Monetovu záhradu

Päť najčarovnejších botanických záhrad:
2016-10-26 00:00:01

Preplietate sa uličkami medzi zelenými rastlinami i farebnými kvetinami, nakláňate sa k nim, aby ste preskúmali ich dokonalú krásu zblízka, a nos máte plný nádherných vôní. Chcete premeniť snívanie na krásny zážitok? Vydajte sa s nami do niektorej z najčarovnejších botanických záhrad sveta! viac »

Pozrite na tú nádheru: Predstavujeme najkrajšie paláce sveta

Spoznajte najkrajšie paláce sveta
2016-10-18 00:00:00

Postaviť palác predstavovalo pre každého architekta vrchol jeho snaženia. Nielenže musel prezentovať majiteľa a jeho rod svojou krásou a honosnosťou, ale pri jeho navrhovaní bolo treba brať do úvahy aj pohodlie. To si už pravdepodobne v súčasnosti užívame v oveľa väčšej miere, no nájsť modernú stavbu, ktorá by sa krásou vyrovnala palácom? To je zrejme úplne nemožné. viac »

Tipy skúseného cestovateľa: Toto je 6 najkrajších miest na jesennú dovolenku

Tipy skúseného cestovateľa: Toto
2016-10-11 00:00:01

Počas jesene je vraj príroda najkrajšia. V niektorých lokalitách nájdete ešte príjemné teplé počasie a rozkvitnuté lúky, na iných miestach sa zas môžete potešiť pestrou paletou farieb z napadaných listov. O čare rannej inverzie asi nemusíme žiadnemu oduševnenému cestovateľovi ani hovoriť. Otázkou len zostáva, kam sa v toto magické obdobie roka vybrať. Cieľov cesty by bolo neúrekom, ktorý je ten správny pre vás? viac »


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa