Päť najnavštevovanejších miest na svete

2012-06-18 11:30:00 |   |    | 

Kam chodia cestovatelia a turisti najčastejšie? Kde sa im páči najviac? Ktoré miesta na planéte uprednostňujú pred ostatnými? Vyberte sa s nami na potulky po tých najnavštevovanejších miestach sveta.



1.  Times Square (39 mil. návštevníkov za rok)

Times Square alebo „križovatka sveta“ spája Broadway a 7.th Avenue na Manhattane, New York City, USA. Hovorovo sa nazýva tiež „Great white way“ (Veľká biela cesta). Podľa prieskumu magazínu Travel+Leisure z októbra 2011 ide o najviac navštevovanú turistickú atrakciu na svete.

Nachádza sa tu napr. hlavná budova NY Times a populárne divadlo Broadway, s ktorým sa spájajú známe mená ako Fred Astaire, Charlie Chaplin a Irwing Berlin. Už začiatkom dvadsiatych rokov sa Times Square stal najobľúbenejším a vyhľadávaným miestom, postupne si ho však obľúbili aj drogoví díleri a prostitútky.

Od roku 1994 sa starosta mesta Rudolf Guiliani snažil o vyčistenie Times Square, ktoré sa postupne premenilo na hostiteľské miesto s turistickými atrakciami či divadlami a pornografické podniky vymizli. Medzi najväčšie zážitky určite patrí Silvester strávený práve na tomto fenomenálnom námestí.

 

2. National Mall and Memorial Park (24 mil. návštevníkov za rok)

National Mall je otvorené priestranstvo s rozľahlým parkom a kultúrnymi pamiatkami hlavného mesta USA, Washingtonu, D.C. Rozprestiera sa južne od Bieleho domu. Turisti sem prichádzajú obdivovať napr. budovu Capitol, Washingtonský monument či Lincolnov pamätník. Domáci využívajú zeleň parku na rekreáciu, pikniky a oddych v príjemnom prostredí.

Tento park, nasiaknutý národnostným povedomím a historickým duchom, poskytuje priestor pre masové zhromaždenia či protesty. Práve tu predniesol Martin Luther King svoju slávnu reč „I have a dream.“ Okrem toho sa práve na National Mall koná prezidentská inaugurácia.

 

3. Disneyland World´s Magic Kingdom (17 mil. návštevníkov za rok)

Disneyland Magic Kingdom môžete navštíviť v Orlande, štát Florida, USA. Jedná sa o zábavný park, ktorého povesť určite predchádza všetky ostatné zábavné parky. Už vyše 40 rokov slúži rodinám i jednotlivcom, bažiacim po zábave a jedinečných atrakciách, vychutnať si voľný čas v rozprávkovej krajine. Málokto odolá jazde Pirátov z Karibiku, hromovej železnici Big Thunder a ostatným zábavám. V parku prebiehajú neustále rekonštrukcie a zmeny. Koncom tohto roka by mali spojazdniť viacero nových lákadiel pre turistov.

 

4. Trafalgar Square (15 mil. návštevníkov za rok)

Názov je odvodený od pamätnej bitky pri Trafalgare (1805), britskom víťazstve nad Napoleonovými vojskami. Nachádza sa v centre Londýna, Veľká Británia. V blízkosti je aj Národná galéria. Námestiu dominuje Nelsonov stĺp, umiestnený uprostred.  Zaujímavý pohľad poskytujú v noci podsvietené fontány. Obdivovať možno aj viacero sochárskych kúskov. Neodmysliteľnou súčasťou námestia boli v minulosti operení nájomníci - holuby. Po ich premnožení vydali zákaz ich kŕmenia a vďaka tomu sa dnes vyskytujú už iba riedko.

 

5. Disneyland Park v Anaheime (14,7 mil. návštevníkov za rok)

Prvú päťku najobľúbenejších turistických miest na svete uzatvára opäť zábavný park, tentokrát v Kalifornii, USA. Nájdu sa tu rozprávkové a tematické úseky podľa toho, čomu kto dáva prednosť. Cena lístka každým rokom závratne stúpa, v tomto roku sa vyšplhala na 87 dolárov. Preto je múdrejšie nečakať a vydať sa do Kalifornie čím skôr.

 

Zdroj/autor: blindloop.com, wikipedia, Miroslava Vajsová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.9/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa