To najkrajšie zo sveta

Aj lacné ubytovanie dokáže ohúriť: Toto sú najzaujímavejšie hostely sveta

Toto sú najkrajšie hostely
2017-04-04 12:00:00

Každý cestovateľ by mohol rozprávať niekoľko humorných historiek, ktoré zažil v hosteloch. Často ide o lacné zariadenia s nižšou kvalitou služieb, keď sa však dobre vyznáte v širokej ponuke týchto ubytovacích zariadení, môžete si nájsť aj pár exkluzívnych kúskov, ktoré smelo konkurujú drahším hotelom. Tu sú najlepšie z nich. viac »

Extra aj po smrti: Toto je 7 najznámejších mauzóleí na svete

Extra aj po smrti:
2017-03-20 12:00:00

Panovníci si po celé dejiny chceli nejakým spôsobom zabezpečiť nesmrteľnosť a hľadali spôsoby, ako zostať v pamätiach svojich poddaných po celé stáročia. Viacerým z nich sa podaril odvážny krok v podobe výstavby vlastného mauzólea. Tie prezentujú ich vkus, bohatstvo a vyvolávajú v nás úctu aj stovky rokov po tom, ako boli skonštruované. viac »

Kalendár cestovateľa: Tie najlepšie destinácie na každý mesiac v roku

Kalendár cestovateľa: Tie najlepšie
2017-03-19 00:00:01

Pri vašich cestovateľských plánoch ste sa už istotne stretli s otázkou, kedy by ste mali danú lokalitu navštíviť. Na internete nájdete viacero tipov, kedy sa to oplatí z hľadiska počasia, organizovania podujatí alebo voľnejšieho priestoru v hlavných pamiatkach. Lonely Planet preto pripravil jednoduchého sprievodcu, vďaka ktorému si na každý mesiac v roku môžete vybrať tú najvhodnejšiu destináciu. viac »

More zážitkov úplne zadarmo: TOP 7 najlepších bezplatných atrakcií na svete

Toto je TOP 7
2017-03-09 00:00:01

Ktorý cestovateľ by neuvítal možnosť ušetriť nejaké peniaze? Mnoho krajín sa dá precestovať bez výdavkov na pamiatky, pretože tie hlavné krásy spočívajú v ich prírode. Na svete je však aj dostatočne veľa pamiatok, ktoré si môžete pozrieť bez toho, aby ste vytiahli peniaze z peňaženky. Niektoré z nich možno nestoja za povšimnutie a práve preto sú ponúkané v takejto výhodnej forme, no našťastie veľa bezplatných zaujímavostí vás príjemne prekvapí a stanú sa hlavným dôvodom, prečo navštíviť dané krajiny. viac »

7 divov virtuálneho sveta: Koľké z nich ste navštívili vy?

7 divov sociálnych siet:
2017-03-02 00:00:01

Popularitu svetových pamiatok neurčujú iba počty návštevníkov, ktorí prekročia ich prah. Dôležitým ukazovateľom tejto doby je aj virtuálny svet a počet zdieľaní, ktoré majú jednotlivé atrakcie na internete. V jednom z prieskumov si zobrali pod drobnohľad hashtagy na Instagrame, z ktorých vytvorili zoznam zaujímavostí, ktoré sa tam objavujú najčastejšie. Nazvali ich 7 divov sociálnych sietí a pridali do poradovníka miest, ktoré musíte aspoň raz navštíviť. viac »

Skutočný raj na Zemi: Spoznajte najkrajšie pláže sveta podľa National Geographic

Spoznajte najkrajšie pláže sveta
2017-02-17 00:00:01

Dobrá dovolenka sa nezaobíde bez oddychu na pláži. Ak vás však po príchode k moru nepríjemne prekvapia neudržiavané časti pobrežia, nanesená špina z mora a odpadky, vie vám to poriadne pokaziť celkový dojem z vašej cesty. Vďaka zoznamu National Geographis sa vám už takáto nepríjemnosť nemôže stať. Ich zamestnanci vybrali tie najkrajšie pláže sveta, kde sa razom ocitnete v pozemskom raji. viac »

Toto sú najvyťaženejšie reštaurácie sveta: Prečo si na večeru počkáte aj rok

Toto sú najvyťaženejšie reštaurácie
2017-02-09 00:00:01

K cestovaniu už tradične patrí aj spoznávanie domácej kultúry prostredníctvom gastronómie. Bolo by veľkou škodou, ak by ste trebárs počas návštevy Španielska neochutnali paellu a tapas, ale namiesto toho sa šli najesť do jedného z reťazcov. Sú dokonca aj takí cestovatelia, ktorí si miesto dovolenky vyberajú práve podľa miestnej gastronómie. Ak však chcú navštíviť tie naozaj najlepšie reštaurácie, mali by sa do príprav a rezervácií púšťať v obrovskom predstihu. viac »

Nebeský luxus za pekelné ceny: Najlepší rezort sveta je v Taliansku

Nebeský luxus za pekelné
2017-01-19 00:00:01

Rôzne hotely, luxusné vily, prestížne reštaurácie, oddychové zóny, parky, bazény a množstvo atrakcií pre deti. Taliansky rezort Forte Village, ktorý sídli na Sardínii, je už sedemnásť rokov po sebe najlepším dovolenkovým rezortom na svete. Najvyšší štandard, ktorý ponúka, máme na dosah aj my. Z jeho ceny sa vám však zakrúti hlava, viac »

Inšpirácia na cesty: Lonely Planet zverejnilo top destinácie 2017

Lonely Planet zverejnilo top
2017-01-13 00:00:01

Pre cestovateľov predstavuje rebríček Lonely Planet rovnaké vzrušenie ako pre filmových priaznivcov oznámenie oscarových nominácií. Ich tipy na tie najzaujímavejšie krajiny, ktoré by mali určovať trend v najbližších mesiacoch, sú často určujúcimi nielen pre jednotlivcov, ale aj cestovné kancelárie. Tentoraz od nich dostala najlepšie hodnotenie Kanada a tešiť sa môžeme aj na ďalšie zaujímavé destinácie. viac »


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa