Najštýlovejšie hostely Bangkoku

2013-01-05 14:00:00 |   |    | 

THAJSKO - Hlavné mesto Thajska kedysi patrilo k destináciám, kde boli turisti ochotní prespať v akejkoľvek ubytovni, hlavne aby cena nezruinovala ich rozpočet. Časy sa postupne menia a dobrodruhov s batohom na chrbte vymenili rekreanti túžiaci po pohodlí a relaxe. Trendom sú preto cenovo dostupné dovolenky s kvalitnými službami. Oddychovať vo veľkom štýle už nie je také náročné, Bangkok ponúka čoraz viac ubytovní, ktoré ulahodia nielen peňaženke, ale aj oku.



 

  • @Hualampong

Hneď vedľa Čínskej štvrti a hlavnej vlakovej stanice stojí tento hostel vybavený aj pre tých náročnejších. Centrálna poloha pre ľahký prístup k pamiatkam a pripojenia aj pre tú najmodernejšiu techniku ponúkajú základ pre plnohodnotné spoznávanie metropoly Thajska. Úľavu od ruchu veľkomesta ponúkajú útulne zariadené spoločenské miestnosti a jednoduché izby s vlastnými kúpeľňami.

 

  • Lub d Siam Square

Industriálny dizajn je v západnom svete všadeprítomný, tradičný Bangkok však dobýva pomaly a v tomto hosteli absolútne dominuje. Biely nábytok napodiv nevyvoláva pocit chladu, ale vytvára zaujímavé útočisko. Funky maľby dodávajú bývaniu ľahkosť a veľká vonkajšia záhrada láka k oddychu uprostred rušnej štvrte Siam Square. Spoločné sociálne zariadenia (separované podľa pohlavia) ponúkajú aj štandard v podobe sušičov na vlasy.

 

  • CheQinn

Šik hostel stojaci iba kúsok od stanice Nana presne vystihuje potreby súčasných cestovateľov. V bare vo vstupnej hale môžete stretnúť ďalších dobrodruhov, ktorí prišli spoznávať krajinu za lacný peniaz, no v kontakte môžete byť aj v pohodlí svojej postele, kde pre podloženie laptopu a pripojenie poslúžia dizajnérske sklápacie stolíky. Izby sú určené pre viacerých návštevníkov, majitelia podniku ho vedú v príjemnej rodinnej atmosfére.

 

  • HQ Hostel

V srdci finančnej štvrte sídli hostel, ktorého dizajn stavil na nahrubo omietnuté biele steny, pohodlné poschodové postele so širokými bunkami a hrubočizné periny pre poriadny spánok. Hoci sú kóje pomerne malé, možnosť individuálne si narábať s vlastným priestorom im dodáva pomyselnú vzdušnosť. Každá posteľ má vlastné osvetlenie a pod palandami sú uzamykateľné zásuvky pre všetkých nocľažníkov. Poteší aj informácia, že patrí k najlacnejším v meste.

 

  • Lub d Silom

Ďalší z hostelov, ktorý prepadol industriálnemu štýlu, nájdete vo štvrti Silom. Množstvo kovu však vyvažuje hrejivo pôsobiace drevo a artefakty, ktoré najmä americkým hosťom pripomínajú pohodlie domova. Bar s pultom v tvare plnenej šišky či starým strojom na výrobu popcornu vítajú aj neubytovaných návštevníkov, hostia si zase môžu užiť napríklad aj kino miestnosť.

 

  • Suneta Hostel Khaosan

Maličká, no vychýrená ubytovňa sídliaca iba kúsoček od turisticky atraktívnej ulice Khaosan zabezpečuje nocľah v špeciálne navrhnutých drevených kajutách. Každá z nich je samostatne uzatvárateľná posuvnými dverami, s TV, ventilátorom a pripojeniami vo vnútri. Lôžka sú širšie ako štandard, takže „izby“ sú pomerne priestorné. Dolné poschodie je navyše navrhnuté tak, aby pripomínalo pouličnú scenériu s osvetlením a markízami pripomínajúcimi skutočné priečelia obchodov.

 

  • Take a Nap

Posledný hostel, ktorý vám predstavíme, pozýva do svojho vydareného interiéru i samotným názvom - „Zdriemnite si“. Pestré farby oživujú izby inšpirované džungľovými motívmi a dopĺňa ich žiarivá cyklámenová, ktorá prebúdza k životu veľkomesta. Vďaka jednolôžkam sú miestnosti priestranné a šikovne vyriešený úložný priestor ponúka obyvateľom dostatok súkromia pre osobné veci.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa