Najluxusnejšie hotely Dubaja

2012-05-03 14:00:00 |   |    | 

Ak túžite po neriadenom hýrení a opulentnom luxuse, vyrazte do Dubaja, arabského emirátu, ktorý v bizarných moderných stavbách ukrýva tie najprepychovejšie hotely v týchto končinách. Komorník Alfréd splní akékoľvek vaše želanie a za vlahých nocí v súkromnej vírivke budete s láskou spomínať na strýčka z Ameriky, ktorý vám odkázal vaše milióny.



Ak sa do podobných miest dostanete len v najdivokejších snoch a nie je to tým, že vaša súkromná stíhačka má poruchu, vydajte sa s nami aspoň na virtuálnu prehliadku po tých najluxusnejších hoteloch Dubaja. Krása strieda nádheru, šampanské tečie prúdom a občas sa dokonca pristihnete v delfináriu. Ale nemusí byť všetko zlato, čo sa blyští!

 

Atlantis The Palm ***** izba/noc - minimálne 160 eur

Tak trebárs v štvorhviezdičkovom hoteli Atlantis The Palm majú vlastný aquapark a podvodné akvárium, ale za parkovanie či internet musíte zaplatiť. To i napriek tomu, že noc v najlacnejšej izbe stojí asi 160 eur. Samotný hotel nájdete na najväčšom umelo vybudovanom ostrove na svete, navyše v tvare palmy. To zaručuje dlhú súkromnú pláž. Izby sú zariadené v arabskom štýle, s krásnym výhľadom na Perzský záliv.

 

  • V Atlantis The Palm sa tešte na:

Vlastný aquapark, ktorý je veľmi rozsiahly, vraj najväčší na Blízkom východe. Nájdete tu veľmi strmé vodné šmýkačky, najrôznejšie vodné prúdy a podvodný labyrint. Úžasné je podvodné akvárium Laguna so 100 druhmi morských živočíchov alebo delfíní záliv so vzdelávacím centrom o živote delfínov. S delfínmi si tu môžete i zaplávať. Dopravu medzi jednotlivými časťami hotela, aquaparkom a bazénmi zaisťujú vláčiky - ide totiž o obrovský komplex.

 

Burj Al Arab******* apartmán/noc - minimálne 720 eur

To v Burj Al Arab naozaj nič doplácať nemusíte - úplne stačí 720 eur, ktoré tam necháte za noc. V hoteli, ktorý svojím tvarom evokuje arabskú plachetnicu, vás za to čakajú zlaté interiéry z carrarského mramoru či brazílskej žuly alebo čalúnenie z iránskych tkanín, pred ktorými i sultán Solimán bledne závisťou. K dispozícii vám je majordómus, ktorý splní všetko, čo vám na očiach uvidí. Ak sa budete správne pozerať, zariadi súkromnú večeru v apartmáne s piatimi chodmi, cestu limuzínou na nákup alebo trebárs parnú saunu a masáž.

Hotel má samozrejme svoju vlastnú pláž, ale často býva preplnená. Preto sa vyplatí využiť rovnako peknú pláž verejnú. Otázkou je, či budete na to vôbec mať čas - osem reštaurácií vrátane reštaurácie Al Muntaha, zavesenej 210 metrov nad morom, alebo Al Mahara s podmorskou tematikou a ponorkovým simulátorom, alebo proste len úchvatná recepcia s koralovými akváriami a ľadopádmi vás dokonale zamestná.

 

  • V Burj Al Arab ponúkajú:

Internet i parkovanie zdarma, neobmedzený vstup do vodného parku Wild Wadi zdarma, recepciu na každom podlaží, sluhu k dispozícii 24 hodín denne, zvukotesné izby, izbu pre alergikov, saunu, biliard, jacuzzi, knižnicu, squash, arabské kúpele, krytý bazén s barom, plážovú reštauráciu, pánsky bar, dlhú bielu piesočnú pláž priamo pri hoteli, stráženie detí.

 

Jumeirah Beach ***** izba/noc - minimálne 400 eur

Odvážny architekt navrhoval i luxusný Jumeirach Beach hotel, ktorý neďaleko stojacu plachetnicu Burj Al Arab doplňuje obrovskou lámajúcou sa vlnou. Vodné živly si tu prídu na svoje - 5 bazénov, vedľa stojaci aquapark a ešte súkromná pláž. Ďalšie živly - teda oheň, zem a vzduch - sú potom aspoň zastúpené v dizajne interiéru hotela, ktorý je doplnený zaujímavou plastikou zobrazujúcou nočný i denný satelitný pohľad na planétu Zem. Na izbách potom nájdete nielen prepychové látky, ale i ručne vyrábaný nábytok a vzácne obrazy.

 

Mina A´Salam ***** izba/noc - minimálne 160 eur

292 nadpriemerne priestorných izieb či apartmánov priamo na najkrajšej dubajskej pláži Jumeirah - to je nový luxusný hotel Mina A´Salam, takzvaný „Prístav mieru“. Svojmu menu robí česť - vodné cestičky a bazény, ktoré lemujú okolie hotela a po ktorých vás budú voziť vodné taxíky, dotvárajú výborne príjemnú atmosféru sviežich záhrad v arabskom štýle. Hotel je potom promenádou prepojený s architektonickými perlami Jumeirah Beach hotel či Burj Al Arab.

 

  • Vo všetkých týchto hoteloch nájdete:

Kaderníctvo a salón krásy, reštaurácie, bary, fitness centrum, kúpeľné a wellness centrum, vonkajší bazén, práčovňu a čistiareň, tenisový kurt, saunu, v blízkosti všetkých je golfové ihrisko, dosť často je v cene ubytovania voľný vstup do aquaparku Wild Wadi. Veľkú časť dubajských hotelov riadi spoločnosť Jumerich International Group, preto je bežné prepojenie služieb jednotlivých rezortov.

 

Al Qasr ***** izba/noc - minimálne 160 eur

Aj v komplexe Al Qasr nájdete spletité vodné kanály, po ktorých vás budú prepravovať loďky. Cestovať tu môžete medzi 18 rôznymi reštauráciami, 4 bazénmi v záhradách alebo  k vonkajšiemu amfiteátru. Od celodenného polihovania na pláži si môžete odpočinúť v kúpeľoch Talise alebo sa nechať odviezť do víru Dubaja kyvadlovou dopravou zdarma. Samotný nocľah tu potom môžete prežiť v izbách „Arabian“ s výhľadom na lagúnu a záhrady alebo „Oceán“ s výhľadom na more.

Dubaj je miesto, kam sa schádzajú milióny turistov, i keď ide vlastne „len“ o veľkomesto uprostred púšte. Úchvatná architektúra ide ruka v ruke s rýchlym stavebným boomom - v nasledujúcich niekoľkých rokoch má v Dubaji vyrásť asi dvadsať ďalších luxusných hotelových rezortov. Zisky, ktoré produkujú dubajské hotely, tvoria asi tri štvrtiny všetkých ziskov Spojených arabských emirátov.

Pokiaľ i vy patríte k tým, pre ktorých je luxus a pohodlie hlavným meradlom skvelej dovolenky, je Dubaj správnou voľbou. Lacné nákupy, čisté piesčité pláže a príjemný tieň arabských záhrad v kombinácii s úslužným personálom moderných hotelových komplexov dodá vašej dovolenke punc jedinečnosti a prepychu.

 

Tipy na zájazd do Dubaja do tých najluxusnejších hotelov a za unikátnymi stavbami

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, atď., vyberá z ponuky zájazdov do Emirátov:

 

  • Hotel Burj Al Arab *******: Najluxusnejší hotel sveta s výškou 321 metrov leží na umelo vytvorenom ostrovčeku 280 metrov od pobrežia. A transfer z letiska? Jedine limuzínou Rolls Royce alebo BMW.
  • Hotel Jumeirah Beach *****: Architektonicky veľmi odvážne riešený luxusný hotel s 598 izbami neďaleko centra Dubaja. V tesnej blízkosti nájdete aquapark alebo tiež hotel Burj Al Arab.
  • Hotel Mina A´Salam *****: Nový veľmi luxusný hotel s 300 izbami sa nachádza priamo na najkrajšej dubajskej pláži Jumeirah a je vybudovaný vo veľmi romantickom arabskom štýle.

 

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvilová, ESO travel, reklamný článok, drom

Foto: ESO travel

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa