Top pláže Filipín

2012-11-27 16:00:00 |   |    | 

FILIPÍNY - Viac ako sedemtisíc ostrovov, ktoré spoločne vytvárajú Filipínsku republiku, dohromady predstavuje nekonečné množstvo turisticky atraktívnych zákutí, kam by sa cestovatelia radi pozreli. Keďže možností však zvyčajne nebýva veľa, vybrali sme pre vás to najlepšie, čo spomedzi filipínskych pláží môžete obdivovať.



 

  • Ostrovy Cebu a Malapascua

Oválny ostrov Cebu patrí k tým najnavštevovanejším, nakoľko je mimoriadne ľahko dostupný. Dostanete sa sem letecky z ktoréhokoľvek väčšieho ázijského leteckého uzla. Priamo v blízkosti letiska sú mnohé rezorty orientované najmä na vyššiu vrstvu a aktívne rodiny. Ak však vyhľadávate romantiku a súkromie, podniknite približne trojhodinovú cestu na sever ostrova, odkiaľ vás čln za krátkych 10 minút prevezie na ostrovček Malapascua ovenčený oslepujúco bielou plážou Bounty Beach.

 

  • Ostrov Apo

Dobrodruhov, ktorí chcú spoznať hneď niekoľko pláží svetovej triedy naraz, pozývame do Dumaguete, hlavného mesta provincie Negros Oriental. Práve odtiaľ je to iba na skok k trom rajským lagúnam, všetky sú vzdialené približne hodinu. Zátoka Tambobo je ako stvorená pre bohémov, ostrov Siquijor zase vyzerá ako vysnívaný a izolovaný ostrovček Apo, na ktorom cestovný ruch ešte nestihol prepuknúť do masových rozmerov, stále ponúka možnosť vychutnať si „opustený život stroskotancov“.

 

  • Chránená oblasť El Nido

Dramatické vápencové útvary súostrovia Bacuit Bay sú perfektným objektom horolezcov, ak však radšej zachytávate dokonalé pohľadnicové zábery, než by ste po skalách liezli, určite strávite viac času nohami pevne na zemi. Alebo aspoň relatívne pevne, keďže sa vám budú príjemne zabárať do piesku. Všetky pláže sa nachádzajú v tesnom okolí mesta, ktoré nesie rovnaký názov ako celý prírodný park, a je ich toľko, že môžete mať občas niektorú i sami pre seba.

 

  • Ostrov Boracay

Korunný klenot medzi filipínskymi plážami zažil nárast popularity najmä v posledných rokoch, odkedy ho všetky svetové bedekre a cestovné publikácie zaraďujú do svojich zoznamov top svetových destinácií. Niet sa čo čudovať, päťkilometrová White Beach sa pomaly a isto stáva „párty plážou“ ako z kvalitného hollywoodskeho filmu. A hoci sa zatiaľ nevyrovnáva takým, ako sú Kuta Beach na Bali alebo thajská Koh Samui, na Filipínach už teraz patrí k špičke.

 

  • Ostrov Luzon

A na záver perlička v podobe nekonečne dlhých piesčitých pláží ostrova Luzon, ktorý je hlavným ostrovom Filipín. Miestna diaľnica je akýmsi ekvivalentom austrálskej Great Ocean Road či kalifornskej Pacific Coast Highway. Cikcakovitá jazda skalnými serpentínami i zdanlivo nekonečnými plážami a odraz slnkom zaliatej morskej hladiny svietiaci priamo do očí. Tak príjemne, dovolenkovo. Táto jazda jednoducho stojí za zážitok!

 

Zdroj/autor: bbc.com, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa