To najkrajšie zo sveta

Svet pokoja a harmónie: 7 najkrajších budhistických chrámov na Zemi

Pagoda Shwedagon, Mjanmarsko
2017-11-29 00:00:01

Budhistické učenie si našlo svojich priaznivcov po celom svete. Väčšina z nich mieri pri svojom cestovaní do Ázie, odkiaľ náboženstvo pochádza, a navštevuje chrámy ozdobené podobizňami usmiateho Budhu. Nádherná architektúra a výnimočná atmosféra však lákajú aj ostatných turistov a patria k najväčším atrakciám kontinentu. Toto sú tie najkrajšie z nich. viac »

Zázrak plný rekordov: Najkrajšia a najväčšia záhrada sveta vyrástla uprostred púšte

Dubai Miracle Garden
2017-11-24 00:00:00

Nič nie je nemožné, snažia sa neustále dokazovať projektanti a stavitelia na Blízkom Východe. V Dubaji sa im opäť raz podarilo poraziť aj samotnú prírodu, uprostred púšte vytvorili najkrajšiu a najväčšiu záhradu sveta. viac »

Umenie na oblohe: 12 najkrajších lietadiel sveta

A330, Maurícius
2017-11-23 00:00:00

Lietadlá jednotlivých aeroliniek väčšinou spoznáte už na prvý pohľad - biely trup zdobí výrazné logo, viditeľné aj z veľkej diaľky. Niekedy však letecké spoločnosti posielajú na oblohu aj stroje, ktoré by sme pokojne mohli nazvať umeleckými dielami. Toto sú najkrajšie z nich. viac »

Lyžiarske Oscary rozdané: Najlepšie zimné stredisko je v Európe

Lyžiarske Oscary rozdané: Najlepšie
2017-11-20 12:00:00

Uplynulý víkend sa v rakúskom Kitzbüheli uskutočnil už 5. ročník prestížneho podujatia World Ski Awards. Vyše 1,5 milióna hlasov turistov, ale aj odborníkov z oblasti lyžiarskeho priemyslu rozhodlo, ktoré zimné strediská na svete sú najlepšie. viac »

Originálny rebríček: Najelegantnejšie mesto sveta ste už možno navštívili

Paríž, Francúzsko
2017-11-14 00:00:01

Rebríčky popularity či rôznych vlastností sa dnes už týkajú v podstate čokoľvek, jeden z najnovších hodnotil štýl a eleganciu svetových metropol. Pri jeho zostavovaní sa zohľadňovali rôzne faktory od architektúry až po prepojenie dopravy, významnou súčasťou boli aj názory miestnych obyvateľov a turistov. Výsledky potešia najmä nás Európanov. viac »

Nové prírastky na zozname UNESCO: Tieto miesta majú pre ľudstvo mimoriadny význam

Nové prírastky na zozname
2017-09-29 00:00:01

Organizácia UNESCO vyberá každý rok nové miesta alebo pamiatky, ktoré majú pre ľudstvo mimoriadny význam. Do zoznamu pribudlo tentoraz 21 nových zaujímavostí, ktoré môžu byť inšpiráciou pre výber vašej ďalšej dovolenky. viac »

Dokonalý oddych pre telo i dušu: Najluxusnejšie kúpele sveta sú v Európe

Kúpele Karlove Vary, Česká
2017-09-20 00:00:01

Kúpeľníctvo má na Slovensku veľkú tradíciu. Vďaka sme si aj my obľúbili oddych v zariadeniach, kde sa postarajú nielen o náš relax, ale aj niektoré zdravotné problémy. Najluxusnejšie kúpele ponúkajú svojim hosťom ešte pár bonusov navyše. Môžete sa tešiť na nádherné prostredie, vysoký štandard a netradičné služby, vďaka čomu získate pocit, akoby ste sa na pár dní stali kráľovnou alebo kráľom v obklopení osobného personálu. viac »

Nádherné prostredie a dokonalý zvuk: 8 najkrajších funkčných amfiteátrov sveta

Nádherné prostredie a dokonalý
2017-09-17 00:00:01

Amfiteátre predstavovali jedno z prvých miest, kam sa chodili ľudia zabávať a sledovať zaujímavé predstavenia. Vždy mali otvorený charakter a boli prispôsobené na veľké davy návštevníkov. Na niektorých z nich odviedli remeselníci tak výbornú prácu, že slúžia svojmu pôvodnému účelu až dodnes. Tieto amfiteátre vás prekvapia nielen svojou krásou, ale zároveň sa vám predvedú aj svojou účelnosťou a atmosférou, ktorú vytvárajú počas jednotlivých podujatí. viac »

Čas sa kráti: Tieto pamiatky budú čoskoro minulosťou

Kilimandžáro
2017-09-13 00:00:01

Majú v tom prsty obe strany, ľudia i príroda. Niektoré zaujímavé miesta nám tu neboli dopriate na večnosť a musíme sa zmieriť s tým, že čochvíľa o ne môžeme prísť. Pokiaľ sa preto dá, rýchlo si zbaľte kufre a užite si ich v plnej nádhere, kým ich tu ešte máme. viac »

Najkrajší prístav sveta: Estónsky Tallinn získa novú tvár

Prístav v Tallinne
2017-09-11 00:00:01

Tallinn je jedným z najrýchlejšie rastúcich prístavov v Európe. Rapídne zvýšenie počtu výletných, dopravných, ale aj nákladných lodí si však vyžaduje aj zlepšenie služieb. S tým najlepším návrhom na ich zabezpečenie prišli architekti z dielne slávnej Zahy Hadid. viac »


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa