To najkrajšie zo sveta

V Dubaji otvorili najvyšší hotel sveta, má 356 metrov

Hotel Gevora, Dubaj
2018-02-12 16:00:00

Najvyšší hotel sveta otvorili v nedeľu v Dubaji, najväčšom meste Spojených arabských emirátov (SAE). Gevora Hotel so 75 poschodiami a výškou 356 metrov prekonal iba o jeden meter ďalšiu dubajskú hotelovú stavbu, JW Marriott Marquis, informuje miestny denník The National. viac »

Nádherné skrotenie živla: 15 najkrajších fontán sveta

Nádherné skrotenie živla: 15
2018-01-31 00:00:00

Fontány mali pôvodne čisto praktickú funkciu, zásobovali obyvateľov miest pitnou vodou a slúžili na umývanie. Neskôr ich však stavali najmä ako dekoráciu verejných priestranstiev, a tak pri nich okrem technického riešenia dávali veľký dôraz aj na tvar či výzdobu. Na mnohých fontánach sa podieľali najlepší umelci doby a dodnes patria k obľúbeným dominantám miest. viac »

Obrovský objav: Najdlhšia podvodná jaskyňa na svete je v Mexiku

V Mexiku objavili najdlhšiu
2018-01-21 00:00:01

Archeológom a potápačom sa na Yucatánskom polostrove v Mexiku podarilo objaviť priechod medzi dvoma podvodnými jaskyňami, vďaka ktorému sa tak stali najdlhšou nepretržite zaplavenou jaskyňou na svete. Meria neuveriteľných 347 kilometrov. viac »

Najvyšší, najsevernejší, najdlhší: Poznáte európske NAJ?

Najvyšší, najsevernejší, najdlhší: Poznáte
2018-01-17 00:00:01

O niektorých sme sa učili na hodinách geografie, iné sú pre mnohých menším prekvapením. Najzápadnejšie, najvýchodnejšie, najjužnejšie, najsevernejšie, najnižšie a najvyššie body Európskej únie sú obľúbeným cieľom zberateľov turistických trofejí. Patríte k nim aj vy? viac »

Inšpirácia na dovolenku: Lonely Planet zverejnil zoznam top miest pre rok 2018

Sevilla, Španielsko
2018-01-02 00:00:01

Cestovatelia každý rok s napätím očakávajú ďalší nový rebríček od Lonely Planet. Títo odborníci na turizmus pravidelne predstavujú top destinácie pre budúcu sezónu. Vďaka tomu nielen poukážu na ďalšie zaujímavé lokality, ale zároveň trochu odpútajú pozornosť od najvychytenejších destinácií, ktoré už niekedy nezvládajú nápor davov dovolenkárov. Aktuálne vyzerá rebríček takto. viac »

Virtuálny svet 2017: Toto sú najpopulárnejšie mestá na Instagrame

Socha slobody, New York,
2017-12-29 12:00:00

Virtuálny svet sa stal bežnou súčasťou nášho života a dianie v ňom je významným zrkadlom doby. Veľký vplyv má v tejto oblasti aj Instagram s takmer miliardou užívateľov. Ten na sklonku roka zverejnil zoznam miest, ktoré boli v príspevkoch označené najčastejšie. viac »

Výpredaje za rohom: Najlepšie európske destinácie pre nákupných maniakov

Výpredaje za rohom: Najlepšie
2017-12-27 00:00:01

Vianočný ošiaľ síce práve vrcholí, no mnohí si nechávajú tie najväčšie nákupy až na obdobie po sviatkoch. Práve vtedy zvyknú obchodníci ponúkať atraktívne zľavy, ktorým sa len ťažko odoláva. Najmä v zahraničí sa šplhajú k extrémnym výškam, preto sa za nimi oplatí cestovať aj ďalej. Dobrý nákup môžete navyše spojiť s vzrušujúcim víkendom v jednej z európskych metropol. A ktoré sú z pohľadu zimných či letných výpredajov najlepšie? viac »

Čarovná zimná rozprávka: Týmto mestám Vianoce pristanú najviac

Colmar, Francúzsko
2017-12-23 00:00:01

Vianoce nerobí najkrajšími sviatkami roka iba veľká nádielka snehu a krásne ozdobené ulice. Podstatnú úlohu zohrávajú najmä ľudia, ktorí sa k sebe správajú milo a uctievajú tak ich hlavné posolstvo. Kombináciu všetkých týchto drobných, ale podstatných detailov prinášajú tie najkrajšie vianočné mestečká na svete. Pri ich návšteve budete mať pocit, že sa nachádzate uprostred krásnej zimnej rozprávky, na ktorú azda nikdy nezabudnete. viac »

Tri svetové rekordy a bezkonkurenčný komfort: Nová lanovka je snom každého turistu

Nová kabínová lanovka na
2017-12-22 12:00:00

Včera slávnostne spustili do prevádzky novú lanovku na najvyšší nemecký vrch Zugspitze, ktorá na vrchol prepraví až 580 cestujúcich za hodinu. Tí môžu počas cesty spoznať tri svetové rekordy tohto výnimočného technického projektu za 50 miliónov eur. viac »

Najkrajší darček pre deti: 10 výletov v stopách rozprávkových hrdinov

Najkrajší darček pre deti:
2017-12-12 00:00:01

Najlepším darčekom býva nezabudnuteľný zážitok, a to platí pre malých aj veľkých. Namiesto ďalších hračiek, ktoré aj tak skončia kdesi v kúte, skúste deťom tento rok darovať výlet inšpirovaný niektorou z obľúbených rozprávok. Stačí vybrať tie správne destinácie a aj z vašich potomkov sa stanú nadšení fanúšikovia cestovania. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa