To najkrajšie zo sveta

Najstaršie hotely sveta: Stáročia tajomstiev ich hostí aj majiteľov

Najstaršie hotely sveta
2018-07-20 00:00:01

Ako vnímate ubytovanie počas cestovania? Je to pre vás len nutnosť, kam si chodíte odpočinúť po náročnom dni, alebo hľadáte niečo výnimočné, čo vám prinesie zážitok navyše? Jedným z kritérií výberu takýchto originálnych ubytovacích zariadení môže byť aj dĺžka ich fungovania, prespať totiž môžete nájsť aj na miestach, ktoré hostí vítajú už celé stáročia. viac »

Nebíčko v ústach, prievan v peňaženke: Najlepšia reštaurácia sveta je v Taliansku

Osteria Francescana v Modene
2018-06-22 00:00:00

V utorok sa v španielskom meste Bilbao konalo slávnostné udeľovanie cien The World’s 50 Best Restaurants. Najlepšou reštauráciou za rok 2018 sa stala Osteria Francescana v talianskej Modene. Unikátne kulinárske zážitky teda máme na dosah aj my, nie každý si ich ale môže dovoliť. viac »

Najlepšie tipy na leto 2018: Slovenskí cestovní agenti vybrali TOP destináciu v ich ponuke

Najlepšie tipy na leto
2018-06-05 00:00:01

Leto sa nezadržateľne blíži, no mnohí z nás sa ešte stále nerozhodli, kde ho tento rok strávia. Niektorí sa do sveta vydajú individuálne, mnohí Slováci sa ale spoliehajú na služby cestovných kancelárií a agentúr. Toto je výber toho najlepšieho, čo ponúkajú. viac »

Nielen pre deti: Spoznajte najlepšie ZOO sveta

Nielen pre deti: Spoznajte
2018-06-01 00:00:00

Trend zoologických záhrad sa v posledných rokoch uberá smerom k čo najväčšej prirodzenosti. Kedysi tieto atrakcie medzi sebou súťažili v počte zvierat a exkluzívnych druhov. Teraz sa zameriavajú najmä na to, aby im ponúkli čo najvernejšie podmienky tým, v ktorých by žili vo voľnej prírode. Týmto sa to darí najviac. viac »

10 najkrajších farebných pláží na svete

Punalu, Havaj
2018-04-17 00:00:00

Typickou farbou piesku je žltá, ktorá vzniká na základe zmesi zvetraných hornín. Príroda je však veľká majsterka a vo svete pripravila niekoľko výnimiek. Na týchto plážach nebudete veriť vlastným očiam. viac »

Najzaujímavejšie móla sveta - prechádzka priamo nad morom

Najzaujímavejšie móla sveta -
2018-04-13 00:00:01

Prechádzky pri mori patrili vždy medzi najromantickejšie predstavy zamilovaných párov. Keď zapadá slnko a more nadobudne vďaka nemu krásne farby, dostane to ešte osobitejšiu atmosféru. K prechádzkam na promenádach patria i móla, ktoré vás nielen dostanú bližšie k moru, ale zároveň vám ponúknu lepší pohľad na celé pobrežie. Často sú architektonicky zaujímavo riešené a dopĺňajú tak celkový kolorit promenád. viac »

Cestovatelia, pozor: 10 krajín, ktoré viac nesmiete prehliadať

10 krajín, ktoré by
2018-03-19 00:00:01

Magazín National Geographic vybral desať zaujímavých krajín, ktoré neustále unikajú pozornosti cestovateľov. Stoja v tieni známejších konkurentov, ktorí sa môžu pochváliť slávnejšími atrakciami alebo bohatšou históriou. Pritom práve takéto miesta vám dokážu najlepšie odhaliť krásu cestovania, pretože si ešte stále uchovali pôvodnú atmosféru a výnimočnosť. viac »

Dokonalé dielo prírody: Spoznajte najkrajšie vrchy sveta

Matterhorn, Švajčiarsko a Taliansko
2018-03-04 00:00:00

Nech sa vyberiete do ktorejkoľvek krajiny, všade nájdete nádherné prírodné oblasti, ktoré sú pre ňu charakteristické a robia jej dobré meno medzi turistami. Niektorí milujú pohľad na šíre more a iných oslovia rozmanité kopce. Tie často patria k najfotografovanejším prírodným atrakciám, pretože pohľad na ne i takto sprostredkovane ponúka príjemné potešenie. viac »

TOP 10 plavebných tipov pre rok 2018

TOP 10 plavebných tipov
2018-03-02 00:00:01

Páčila by sa vám pokojná karibská plavba alebo dobrodružná expedícia v polárnej oblasti? Láka vás skôr Amerika alebo Európa? Máme pre vás najlepšie destinácie, do ktorých sa dá plaviť v roku 2018. viac »

Autom či na motorke, no vždy s vášňou: 7 najkultovejších ciest sveta

Autom či na motorke,
2018-02-21 00:00:00

Predstava toho, ako si len tak sadnete do auta a necháte sa unášať krásnou prírodou v okolí, je lákavá pre mnohých cestovateľov. Stačí sa zbaviť zbytočného strachu, prenajať si auto a pustiť sa na vlastnú expedíciu. Nevynechajte najmä niektoré kultové cesty, ktoré spájajú krásne vyhliadky so zaujímavými pamiatkami. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa