To najkrajšie zo sveta

Najvyššia budova sveta: Novú dominantu New Yorku otvoria už o dva roky

Najvyššia budova sveta Central
2018-10-17 12:00:00

Ak máte zbytočných pár miliónov, kúsok svetového unikátu môže byť aj váš. Realitná a developerská spoločnosť Extell Development Company v pondelok oznámila začiatok predaja priestorov v najvyššej rezidenčnej budove na svete - gigante zo skla a ocele s výškou 472 metrov. Central Park Tower bude stáť v slávnej časti Billionaire's Row v New York City a bude jednou z najprestížnejších adries na svete. Ponúkne nekonečné výhľady, výnimočnú architektúru, štedrú plochu a údajne aj bezkonkurenčné služby. viac »

10 najžiadanejších ubytovaní na Airbnb

Ekologický bambusový dom, Bali
2018-10-04 00:00:01

Spoločnosť Airbnb oslávila tento rok 10. výročie fungovania a pri tejto príležitosti zverejnila rebríček desiatich najžiadanejších ubytovaní v ich systéme. Vďaka tejto službe získali cestovatelia možnosť zaobstarať si nocľah na skutočne zaujímavých miestach. Často za veľmi prijateľnú cenu sa môžete ubytovať v ekologických domčekoch, historických budovách, ale aj stavbách, ktoré vyzerajú ako vystrihnuté z futuristického sveta. viac »

Plavba vášho života: Unikátna výletná loď navštívi všetky kontinenty

V roku 2020 vypláva
2018-10-02 00:00:01

Takúto dovolenku snov by chcel zažiť každý cestovateľ. Počas jednej plavby navštívite všetky kontinenty a spoznáte množstvo zaujímavých krajín. Ide o vôbec prvú výletnú loď, ktorá vypláva na oceán s takýmto odvážnym plánom. Doteraz sa ani jedna spoločnosť neodhodlala na plavbu, ktorej pasažieri uvidia v podstate celý svet. viac »

Takéto ste ešte nevideli: 7 najzaujímavejších výťahov na svete

Bailong, Čína
2018-09-28 00:00:00

Na dovolenkách vás môžu zaujať naozaj netradičné atrakcie. Medzi ne patria aj výťahy, ktoré sú súčasťou originálnych budov, vyhliadok alebo dokonca aj samostatnou zaujímavosťou. Často vám ponúkajú taký zážitok, že sem ľudia cestujú len kvôli nemu. Veď posúďte sami. viac »

7 najkrajších majákov na svete

Najkrajšie majáky sveta
2018-09-18 00:00:01

Majáky vždy plnili dôležitú funkciu v lodnej doprave. Pre námorníkov boli symbolom nádeje, že sa blížia k pevnine a opäť si trochu oddýchnu od náročného spôsobu života. Zároveň boli jedným z ich dôležitých znamení, ktoré im udávali správny smer. Časom sa z nich stali ďalšie štýlové doplnky architektúry danej lokality. Mnoho ľudí si ich zamilovalo dokonca natoľko, že si tam vytvorili svoje trvalé alebo dovolenkové sídla. viac »

Adrenalín na maximum: 7 najvzrušujúcejších skywalkov na svete

Banff Skywalk
2018-09-03 00:00:00

Na niektoré vyhliadky potrebujú cestovatelia poriadnu guráž. Skywalky sa vyznačujú tým, že ponúkajú zákazníkom skutočne netradičnú prechádzku so skvelým výhľadom. Môžu byť počas nej napríklad pripevnení horolezeckými popruhmi a prechádzať sa po strechách alebo prejdú po moste či chodníku so sklenenou podlahou. viac »

Nezabudnuteľný výlet vo dvojici: 5 tipov na romantiku za hranicami

Benátky, Taliansko
2018-08-29 00:00:00

Chcete počas víkendu so svojím partnerom zažiť niečo vzrušujúce a vykročiť zo stereotypu? Naplánujte si nezabudnuteľný romantický výlet vo dvojici, tieto destinácie sú naň ako stvorené. viac »

Nebezpečenstvo stálo za to: Trenčania Maya a Michal navštívili najvyšší vodopád na svete

Angelov vodopád, Venezuela
2018-08-08 00:00:01

Maya a Michal navštívili počas svojich ciest po svete viacero vodopádov. Najväčší dojem na nich jednoznačne urobil ten najvyšší na svete – Salto Ángel vo Venezuele. Od iných obrovských vodopádov ako sú Iguazu medzi Argentínou a Brazíliou alebo Niagáry medzi Kanadou a USA sa líši dostupnosťou. Nevedie k nemu ľahká cesta, nie sú naokolo žiadne hotely, obchody so suvenírmi či davy ľudí a dokonca tam nikto nevyberá vstupné. Angelov vodopád sa nachádza uprostred džungle v národnom parku Canaima, v diaľke počuť škriekať opice a keď je slabší prúd vody mimo daždivej sezóny, dá sa pod ním aj okúpať. viac »

Potešenie pre oči aj telo: 8 najkrajších jazier sveta

Riffelsee, Švajčiarsko
2018-07-30 00:00:01

Dovolenka pri jazere je pre mnohých príjemnejšie stráveným časom ako oddych pri mori. Často sa totiž nachádzajú v obklopení nádhernej prírody, kde môžete zažiť mnohé ďalšie dobrodružstvá. Na svoje si prídu aj tí dovolenkári, ktorí hľadajú niečo výnimočné. Vidieť na vlastné oči ružovú vodu, malé fľakaté jazierka či iné kuriozity je istotne zážitkom, na ktorý sa nezabúda. viac »

Nádhera secesie: 7 najkrajších európskych miest v tomto štýle

7 najkrajších európskych secesných
2018-07-24 00:00:01

Secesia vznikla na konci 19. storočia. Vo svete ju poznajú aj pod označením art nouveau, ktoré používajú vo Francúzsku. Pamiatky v tomto štýle sú medzi turistami veľmi obľúbené, pretože sa vyznačujú eleganciou, farebnosťou a peknými líniami. V Európe nájdete mnoho miest, ktoré sa môžu pochváliť hneď niekoľkými secesnými stavbami. viac »


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa