5 turistických “pascí”, ktoré ale za to stoja

2014-05-29 16:30:00 |   |    | 

Známe turistické miesta - preplnené, premedializované a samozrejme predražené. A predsa tam stále chodíme. Milióny. Prečo? Pretože sú úžasné.



 

  • Taj Mahal, Agra, India

Pamiatka, v Indii jedna z najviac obľúbených, víta každoročne 3 milióny návštevníkov, čo jej v mnohých prípadoch berie miesto v cestovateľských zoznamoch. Avšak pri západe slnka, keď sú rady už menšie, je objekt najviac fotogenický a navštíviť ho bez stresu sa dá aj za úsvitu počas daždivých dní, keď väčšina turistov radšej leží v posteli.

 

  • Akropola, Atény, Grécko

Moderné Atény môžu spôsobiť kultúrny šok pre toho, kto očakáva biely mramor a tógy na každom kroku, ale pre mnohých je nepríjemným zážitkom už len čakanie v rade na lístky, obklopení množstvom ľudí. Výstup je sprevádzaný horúčavami, ale na jeho konci si naozaj uvedomíte, prečo toto absolvuje milión návštevníkov rok čo rok. Toto je tá aténska kultúra, srdce celého Grécka, ktorá prežila vojny, krádeže a vplyvy počasia. Tak zatnite zuby - stojí to naozaj za to.

 

  • Kristus Spasiteľ, Rio de Janeiro, Brazília

Táto socha je najznámejšou pamiatkou v Brazílii, je krásna, majestátna a má pozoruhodnú históriu. Samozrejme tam musíte ísť. A to aj v prípade, že okolitá oblasť je takmer vždy preplnená návštevníkmi. Ak sa však chcete vyhnúť tlačenici, prejdite sa tam radšej vo všedný deň. Rána sú kvôli svetlu vhodnejšie na fotografovanie sochy, zatiaľ čo popoludní a večer sa ponúka krajší výhľad na Rio.

 

  • Stonehenge, Veľká Británia

Vstúpiť tam sa vám hocikedy pravdepodobne nepodarí, ak nemáte osobitné povolenie. Väčšina návštevníkov sa tak môže priblížiť len do určitej vzdialenosti a verte, že je ich tam dosť. Táto vrcholná pamiatka v archeologicky bohatej krajine je nielen najznámejšou prehistorickou pamiatkou v Anglicku, ale možno aj na svete. A my stále nevieme, na čo slúžila - a toto tajomno tak priťahuje milióny návštevníkov ročne.

 

  • Grand Canyon, Arizona, USA

Ak tento severoamerický prírodný div sveta máte v pláne navštíviť, neplánujte si výlet typu “prísť-pozrieť-odísť”. Väčšina návštevníkov to tak robí a je to škoda, pretože táto prírodná atrakcia číslo jeden v Amerike si zaslúži viac ako jeden deň. Zarezervujte si zopár dní v blízkej ubytovni a vychutnajte si túto krásu bez náhlenia. Vyhnite sa však návšteve v lete, kedy teplota môže vystúpiť aj na neznesiteľných 39 stupňov. 

 

Zdroj/autor: cnn.com, Alena, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa