To najkrajšie zo sveta

Cestovatelia rozhodli: Toto sú podľa Tripadvisoru TOP zážitky roka 2019

Ubudu na Bali
2019-07-24 00:00:01

Portál Triapdvisor vyhodnotil najlepšie cestovateľské zážitky, ktoré môžete zažiť počas aktuálneho roka. Na zostavenie rebríčka použili špeciálny algoritmus, ktorý bral do úvahy ich popularitu, hviezdičkové hodnotenie užívateľov a ich slovné popisy toho, čo v danej atrakcii zažili. viac »

Unikátna hračka prírody: 8 nádherných miest, kde vodopád čnie nad morom

Düden, Turecko
2019-05-21 00:00:01

Príroda si pre nás na planéte pripravila množstvo krásnych prekvapení. K tým najpôsobivejším nepochybne patria aj vodopády, ktoré sa vlievajú do morí či oceánov. Na svete ich je len zopár a väčšinu vo svojom náručí ukrývajú zátoky či fjordy. My sme sa pozreli na tie ostatné a ich krása nám vyrazila dych. viac »

Milujete umenie? Potom musíte navštíviť tieto mestá

Cloud Gate, Chicago
2019-04-12 00:00:01

Umenie dokáže priniesť človeku silné emócie, ktoré ovplyvňujú aj jeho pohľad na dané miesto, kde sa s ním dostáva do kontaktu. Preto v nás niektoré metropoly zanechávajú tak silný dojem, lebo si ich spájame s intenzívnymi zážitkami, ktoré nám priniesli návštevy vzácnych múzeí a sledovanie jedinečných diel. viac »

Staroveký Rím či Grécko na vlastnej koži: 7 najlepších miest s antickými pamiatkami

Najkrajšie antické pamiatky
2019-03-27 00:00:01

Antická architektúra sa považuje za základ, z ktorého vychádzalo viacero umeleckých smerov. Svoj vrchol dosahovala približne v období od 11. storočia pr. Kr. po 6. storočie nášho letopočtu, do ktorého spadajú tie najkrajšie diela gréckeho a rímskeho staviteľstva. Tie dodnes zdobia viacero krajín Európy. viac »

Jediná noc v cene bytu: Vitajte v najdrahšom apartmáne na svete

Apartmán The Grand Penthouse,
2019-02-27 00:00:00

Vyše 65 tisíc eur - to je suma, za ktorú si na Slovensku môžete kúpiť byt, dom alebo v niektorých lokalitách dokonca aj dva. V newyorskom hoteli The Mark si toľko pýtajú za jedinú noc v apartmáne. Hoci je táto suma vôbec najvyššia na svete, stále sa nájdu ľudia, ktorí ju neváhajú zaplatiť. A dokonca tvrdia, že to rozhodne stojí za to. viac »

Desať najkrajších pláží sveta: Nový rebríček vyhrala pýcha Európy

Desať najkrajších pláží sveta:
2019-02-18 00:00:01

Ich hlavným poslaním je hodnotenie zaujímavých miest, pamiatok a prírodných zázrakov. Novinári, blogeri a editori magazínov alebo rubrík o cestovaní tentoraz dostali možnosť zvoliť tú najkrajšiu pláž, akú navštívili počas minulého roka. Vyše 600 zástupcov médií prekvapivo nevybralo exotické lokality, ale najviac hlasov získala európska destinácia. viac »

Iglu, rumunský koč či maják – to najbizarnejšie, čo nájdete na Airbnb

Iglu, rumunský koč či
2019-02-08 00:00:01

Súkromné ubytovanie cez Airbnb ľudia milujú nielen kvôli skvelým lokalitám, kde sa vďaka nemu dostanú, ale aj pre unikátne kuriozity, ktoré v hoteloch v žiadnom prípade nezažijú. Nocľah tak môžete stráviť napríklad v Aladinovej jaskyni alebo v mongolskom stane, ktorý je vôbec najodľahlejším ubytované, aké Airbnb ponúka. viac »

Keď zamrzne aj úsmev ne perách: 5 najchladnejších miest sveta čelí skutočne drsnej zime

Jakutsk, Ruská federácia
2019-02-05 00:00:00

Jedni zimu milujú, iní ju prežijú iba so zaťatými zubami. My máme aspoň to šťastie, že teplota nezvykne klesať hlboko pod nulu a po pár mesiacoch navyše zimu strieda vytúžená jar. Obyvatelia najchladnejších miest na svete to však majú ťažšie. viac »

Luxus, za ktorý si priplatíte: 8 z 10 najkrajších kaviarní sveta je v Európe

Caffè Florian, Benátky, Taliansko
2019-01-29 00:00:00

Lahodná kávička, skvelý výhľad a zaslúžený oddych – aj to patrí k pôžitkom, ktoré na cestovaní tak milujeme. Kaviarní nájdeme v centrách miest neúrekom, týchto osem je však samostatnou atrakciou, ktorú by nemal žiaden turista len tak obísť. viac »

Zbierka vlasov, tisíce žuvačiek aj potkaní chrám: Toto sú najbizarnejšie atrakcie sveta

Zbierka vlasov, tisíce žuvačiek
2019-01-17 00:00:01

Skúsení cestovatelia začínajú časom vyhľadávať pamiatky a atrakcie, ktoré sa nejakým spôsobom vymykajú štandardu. Pri týchto bizarnostiach by si istotne každý prišiel na svoje. Zatiaľ čo niektoré predstavujú príjemné prekvapenia, na iné potrebujete určitú dávku guráže. Toto sú tie najbizarnejšie atrakcie na svete. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa