To najkrajšie zo sveta

Silfra – prírodný unikát na hranici dvoch kontinentov

Štrbina Silfra
2019-12-10 12:00:00

Islandská príroda je hlavným dôvodom, prečo túto krajinu miluje toľko turistov. Neustále neprestáva prekvapovať novými zákutiami, ktoré vás presvedčia na ďalšiu návštevu. Medzi tieto unikáty patrí štrbina Silfra, kde sa stretávajú dve tektonické platne. viac »

Zimné čítanie: 5 najkrajších knižníc, v ktorých môžete v pokoji snívať

Rakúska národná knižnica –
2019-11-27 12:00:01

Na knižniciach je niečo magické... Tiché chrámy poznania, v ktorých človek môže stratiť pojem o čase, študovať, meditovať alebo len relaxovať a snívať v pokojnom prostredí. Okrem toho sú niektoré knižnice samy osebe architektonickými skvostmi a zaslúžia si miesto v každom cestovateľskom itinerári počas návštevy jednej z európskych metropol. viac »

Svet neprestáva prekvapovať: Toto sú jeho najzaujímavejšie miesta

Svet neprestáva prekvapovať: Toto
2019-10-17 00:00:01

Aj vy patríte medzi cestovateľov, ktorí majú v počítači vytvorené priečinky s fotografiami a informáciami z miest zo svojich cestovateľských plánov? Pripravte sa na to, že teraz vám do tohto zoznamu pribudne hneď niekoľko zaujímavostí. Svet nás neprestáva prekvapovať novými zákutiami, ktoré vyrážajú dych svojou krásou a každým dňom dokazujú, akú výnimočnú silu a kreativitu má príroda. viac »

7 najzaujímavejších veží na svete

7 najzaujímavejších veží na
2019-10-10 00:00:01

Veže patria medzi zaujímavé turistické atrakcie. Často so sebou prinášajú atraktívne príbehy, ktoré rozprávajú o dôvodoch ich výstavby, obrannej funkcii, ktorú plnili v neľahkých časoch, alebo o stavbách, ktorých boli kedysi súčasťou. V súčasnosti sú už obľúbené aj kvôli nádherným vyhliadkam, ktoré ponúkajú na celé mestá alebo regióny. viac »

Pre maškrtné jazýčky: Toto sú najlepšie cukrárne na svete

Demel, Viedeň, Rakúsko
2019-10-04 08:00:00

Milujete zákusky, zmrzlinu a iné chutné dezerty? Vytiahnite si váš cestovateľský zápisník a pero, pretože teraz dostanete hneď niekoľko tipov, kam by ste sa mali vybrať počas vašich potuliek po svete. Po túre alebo návšteve pamiatok je ideálne trošku si oddýchnuť v peknej cukrárni, kde si objednáte kávu a chutný zákusok. viac »

Nová dominanta New Yorku: Čoskoro dokončia najvyššiu obytnú budovu na svete

Central Park Tower sa
2019-09-20 12:00:00

Americký New York bude čoskoro domovom ďalšej rekordnej stavby. Central Park Tower dosiahne výšku 472 metrov a stane sa tak najvyššou obytnou budovou na svete. Tento výnimočný newyorský mrakodrap sa nachádza na 57. západnej ulici v slávnej časti Billionaire's Row. viac »

Najkrajšie prístavné mestá sveta: More, príroda a dejiny v dokonalej symbióze

Dubrovník, Chorvátsko
2019-09-10 12:00:00

Prístavné mestá patrili počas dejín vždy k tým najdôležitejším na svete. Ich výhodná poloha im pomohla rýchlo prosperovať, takže často boli v popredí oproti ostatným konkurentom. Z týchto čias nám zostali nádherné historické centrá, ktoré nadväzujú na krásy okolitej prírody. Keď k tomu prirátate prímorskú atmosféru, stávajú sa z nich jedny z najlepších turistických cieľov. viac »

Zabudnite na Picassa: Najnavštevovanejšie múzeum jediného umelca vám predstaví úplne nový svet

Najnavštevovanejším múzeom jediného umelca
2019-08-19 12:00:01

Najnavštevovanejším múzeom sveta je parížsky Louvre, ten ale vystavuje diela mnohých maliarov a sochárov. Ak by ste chceli navštíviť to, ktoré je venované jedinému umelcovi, museli by ste sa vydať až do ďalekého Tokia. Neboli by ste napokon jediní – až polovica turistov zo zámoria prichádza do metropoly Japonska len kvôli nemu. viac »

Rusko a Čínu spojí prvá medzinárodná lanovka, poznáme detaily unikátneho projektu

Rusko a Čínu spojí
2019-08-15 00:00:01

Na severovýchode Číny tvorí hranicu s Ruskom rieka Amur. Podobne ako u nás Štúrovo a Ostrihom, aj tam v jednom mieste ležia na oboch brehoch mestá rozličných štátov. Onedlho ich spojí prvá medzinárodná lanovka a my vieme, ako bude vyzerať. viac »

Pozrite sa na svet z vtáčej perspektívy: Toto sú najlepšie helikoptérové výlety

Pozrite sa na svet
2019-08-02 00:00:01

Výlety helikoptérou nepatria k najlacnejším. No ak máte nejakú obľúbenú destináciu, tak si po niekoľkých návštevách doprajte aj tento luxusný bonus. Práve z takéhoto pohľadu odhalíte nielen prírodné krásy v okolí, ale aj zaujímavú architektúru miest. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa