7 divov virtuálneho sveta: Koľké z nich ste navštívili vy?

2017-03-02 00:00:01 |   |    | 

Popularitu svetových pamiatok neurčujú iba počty návštevníkov, ktorí prekročia ich prah. Dôležitým ukazovateľom tejto doby je aj virtuálny svet a počet zdieľaní, ktoré majú jednotlivé atrakcie na internete. V jednom z prieskumov si zobrali pod drobnohľad hashtagy na Instagrame, z ktorých vytvorili zoznam zaujímavostí, ktoré sa tam objavujú najčastejšie. Nazvali ich 7 divov sociálnych sietí a pridali do poradovníka miest, ktoré musíte aspoň raz navštíviť.



 

1. Eiffelova veža, Francúzsko, 3 103 675 hashtagov

Paríž všeobecne patrí k najobľúbenejším mestám na Instagrame. Vďaka tomu sa mu podarilo presadiť v tejto exkluzívnej sedmičke až pomocou dvoch zástupcov. Suverénne najzdieľanejšou pamiatkou je Eiffelova veža, ktorá vedie o takmer milión hashtagov. Ľudia sa často fotia hlavne s touto pamiatkou v pozadí. Nechýbajú tradičné fotky, keď ju chytajú medzi prsty alebo sa o ňu opierajú. Hneď za tým sa nachádzajú fotografie priamo z Eiffelovky. Veža, ktorá bola dostavaná v roku 1889, je najcharakteristickejšou pamiatkou Francúzska a zároveň predstavuje aj jeden z najčastejších cestovateľských snov pre bežných cestovateľov.

 

2. Big Ben, Anglicko, 2 210 667 hashtagov

Pre niekoho sa možno prekvapivým britským víťazom stal práve Big Ben, hoci hneď vedľa neho sídli ďalšia zaujímavosť v podobe budovy parlamentu alebo susedné Westminsterské opátstvo. Konkurenta dokonca nenašiel ani v podobe Buckinghamského paláca. Big Ben však patrí medzi najtypickejšie stavby, ktoré na prvý pohľad ostatným prezradia, kde sa momentálne nachádzate. Taktiež je veľmi dobre viditeľný z London Eye a vďaka tomu ponúka turistom viac možností na skvelé zábery. Vysoká veža s hodinami je súčasťou Westminsterského opátstva a postavená tam bola až po období, keď došlo v týchto miestach k veľkému požiaru.

 

3. Golden Gate Bridge, USA, 1 433 961 hashtagov

Najfotografovanejšou americkou pamiatkou na Instagrame je Golden Gate Bridge v San Franciscu. Na jeho výstavbe pracovalo 5000 robotníkov. Dostavaný a pre verejnosť otvorený bol v máji v roku 1937. Jeho farba nie je v skutočnosti zlatá, ale oranžová. I keď je turisticky veľmi obľúbený, nesie so sebou aj jednu negatívnu štatistiku. Stále patrí aj k miestam, kde spácha samovraždu najvyšší počet ľudí. Jedným z nich bol aj zakladateľ značky Victoria Secret.

 

4. Burdž Chalífa, Dubaj, 1 384 612 hashtagov

Po zvýšení popularity samotného Dubaja sa zrazu začali hrnúť do krajiny zázrakov aj tisíce turistov. Prekonávanie viacerých svetových "naj" pokorili aj pri stavbe najvyššej budovy sveta. Tou sa stal dlhý štíhly ihlan Burdž Chalífa. Veža je vysoká viac ako 800 metrov a ponúka zároveň aj jednu z najkrajších vyhliadok na mesto. Cena prehliadky počas dňa je 23 eur, večerná je drahšia, keď vyjde takmer na 50 eur. Vstupenky kupujte vždy cez internet, pretože priamo na mieste vás výjdu až na vyše 80 eur.

 

5. Notre Dame, Francúzsko, 1 169 500 hashtagov

Poslednou pamiatkou, ktorá dosiahla nad milión označení, je francúzsky Notre Dame. Romantické miesto je často svedectvom žiadostí o ruku. Katedrála bola dostavaná v 14. storočí a dominuje na nej gotický štýl. Bohatšiu výzdobou majú exteriéry. Tie sú skrášlené sochami, ale aj malými vytesanými ornamentmi. Interiér potom pôsobí podstatne skromnejšie a ohúri vás skôr svojou rozmernosťou. Jeho dominantou sú veľké farebné okná s precíznou vitrážou.

 

6. Alhambra, Španielsko, 676 305 hashtagov

UNESCO pamiatka láka turistov najmä vďaka svojmu netradičnému dizajnu. Postavená bola v arabskom a africkom štýle. Pozostáva z niekoľkých častí, keď niektoré priestory boli venované iba samotnému panovníkovi a ďalšia časť patrila jeho manželke a deťom. Okrem samotnej Alhambry je obľúbenou atrakciou aj historické centrum mesta, ktoré je taktiež postavené v podobnom architektonickom štýle.

 

7. Machu Picchu, Peru, 657 743 hashtagov

Na cestovateľov vždy platí aj veľká dávka tajomnosti. A tá istotne nechýba poslednému divu a siedmej najoznačovanejšej pamiatke Instagramu. Stratené mesto Inkov objavili začiatkom 20. storočia a najväčšiu popularitu získal až o pár desaťročí neskôr. Najkrajší pohľad sa vám naskytne krátko po úsvite, alebo si počkajte až na západ slnka.

 

Autor: David

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa