TOP 7 zákutí Zeme

2013-11-22 17:00:00 |   |    | 

Niet divu, že cestovanie je jednou z najlepších foriem rekreácie. Ak nemôžete cestovať, potešte svoje oči aspoň takto. Pri pohľade na tieto fotky sa vaša myseľ presunie do najvzdialenejších miest našej planéty… A áno, všetky tieto snímky sú skutočné!



 

  • Naica Mine, Mexiko

Naica Mine je funkčnou baňou v oblasti mexického štátu Chihuahua. Nachádza sa 300 metrov pod povrchom Zeme. Kryštály patria medzi najväčšie kryštály, aké kedy boli nájdené. Ide o seleničitan. Kryštály sú aj niekoľko metrov dlhé.

 

  • Red Beach, Čína

Táto oblasť sa nachádza na delte rieky Liaohe, asi 30 kilometrov juhozápadne od mesta Panjin v Číne. Nesie názov podľa červených rias, ktorým sa darí práve v tomto druhu alkalickej pôdy. Táto riasa začína rásť v mesiaci apríl, máj a ostáva zelená až do jesene, kedy zmení farbu na červenú. Oblasť sa preto stáva centrom pozornosti. Avšak ostáva prírodnou rezerváciou a pre verejnosť je prístupná iba jej časť - Red Beach.

 

  • Salar de Uyuni, Bolívia

Len pár miest na svete je tak výnimočných, ako najväčšie soľné jazero na svete. Púšť Salar de Uyuni v Bolívii sa nachádza v nadmorskej výške 3 653 metrov nad morom. Kedysi to bolo jedno veľké jazero, ale pred niekoľkými tisíckami rokov vyschlo. Zostali už len dve púšte Salar de Coipasa a Uyuni, ktorá je najväčšia.

 

  • Čierny les, Nemecko

Schwarzwald alebo Čierny les je pohorie na juhozápade Nemecka, v spolkovom štáte Bádensko-Württembersko, na východ od stredného Rýna. Je dlhé 160 až 200 km. Pramení tu aj naša najväčšia rieka Dunaj, ktorú pod latinským názvom Danubius poznali už starí Rimania.

 

  • Tunel lásky, Ukrajina

Ukrajina odhalila jednu zo svojich skrytých krás. Internetom kolujú fotografie takzvaného Tunela lásky, ktorý sa nachádza pri meste Klevan. Nie je to však bežný tunel, ako poznáme z vlaku, ale ide o prírodnú nádheru. Touto oblasťou je povolená maximálna rýchlosť 15 km/h. Podobné tunely „lásky“ možno nájsť aj v USA.

 

  • Vistéria, Japonsko

Vistéria je povestná životaschopnosťou, dlhovekosťou, nežným kvetinovým vodopádom a prenikavá vôňa ju charakterizuje ako  najpríťažlivejšiu popínavú lianu. Vistéria dodáva záhrade romantickú atmosféru a tak si získava srdcia stále nových milovníkov kvetov. V Japonsku zaberá 1990 m² . Je stará 140 rokov a dodáva nevšednosť japonskému parku Ashikaga Flower Park.

 

  • Hora Roraima, Južná Amerika

Veľkou súčasťou venezuelského Národného parku Canaima (s rozlohou 30 tisíc km²), na hranici Venezuely, Guyany a Brazílie, sa rozprestiera hora Roraima. Ide o najvyšší bod v štáte Guyana a je zároveň jedným z najstarších geologických útvarov na Zemi. V diele známeho spisovateľa Arthura Conana Doyla sa o týchto stolových pohoriach môžete dozvedieť viac.

 

Zdroj/autor: Andrea Veliká, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.2/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa