FOTO To najlepšie z prírody National Geographic za rok 2013

2013-11-18 15:30:00 |   |    | 

Snímky zachytávajú jedinečné prírodné úkazy a okamihy zo života zvierat na celom svete. National Geographic sa zaoberá prírodou všetkých kontinentov; životom pod hladinou riek, jazier, morí a oceánov; vedou - od astronómie cez archeológiu až po výskum ľudských zmyslov a kultúrami mnohých krajín našej planéty.



National Geographic Society je nezávislá, nezisková, ale aj vzdelávacia inštitúcia. Bola založená 27. januára 1888 na základe večerného stretnutia tridsiatich troch nadšencov, ktorí sa 13. januára 1888 zišli vo washingtonskom klube „Cosmos Club“.

Hlavná myšlienka bola vo „vhodnosti organizovať spoločnosť zvyšujúcu a rozširujúcu zemepisné znalosti“. Prvým prezidentom National Geographic Society sa stal Gardiner Greene Hubbard, druhým prezidentom spoločnosti bol jeho zať, Alexander Graham Bell.

Pre National Geographic pracuje mnoho známych geológov a fotografov z celého sveta. Súťaž National Geographic Traveler predstavuje to najkrajšie zo zvieracej ríše za tento rok. Porota to mala poriadne ťažké, veď posúďte sami.

National Geographic má taktiež svoj vlastný TV program, tím geológov a biológov. Vydáva časopisy, knihy. Uskutočňuje záchranné operácie proti vyhynutiu niekoľkých druhov živočíchov. Vytvára priestor pre zviditeľnenie mnohých mladých fotografov.

 

Zdroj/autor: Andrea Veliká, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.9/5 (20 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa