Masai Mara - skutočná divočina na vlastnej koži

2013-11-04 12:00:00 |   |    | 

KEŇA - Najkrajšiu prírodnú rezerváciu navštevujú turisti hlavne preto, že majú možnosť pocítiť na vlastnej koži skutočnú divočinu.



Masai Mara je prírodná rezervácia, ktorá sa nachádza v Keni a hraničí s Národným parkom Serengeti. Práve táto rezervácia je hlavným lákadlom pre turistov, ktorí sú dychtiví vidieť pravú africkú divočinu.

Názov rezervácie je odvodený od Masajov, domorodého národa, a rieky Mara, ktorá v parku preteká zo severu na juh. Masai Mara nájdete vo Východoafrickej priekopovej prepadline asi 270 kilometrov od hlavného mesta Nairobi. Založená bola v roku 1948, no až v roku 1984 nadobudla svoj dnešný štatút a rozlohu.

Rezervácia sa rozkladá na území 1 510 kilometrov štvorcových vo výške v rozmedzí 1 500 až 2 170 metrov nad morom. Nachádzajú sa tu zväčša trávnaté pláne a savany. Okolo rieky Mara sa nachádzajú akáciové lesy. Územie rezervácie je známe hlavne ako miesto, kadiaľ migrujú zvieratá. V tomto období nájdete v rezervácii neskutočné množstvo zvierat. Celoročne tu v rieke žijú hrochy a krokodíly.

Najväčšou atrakciou sú však levy, žirafy, slony, antilopy a pakone pásavé, ktoré sa tu stretávajú a začína boj o život. Najvhodnejšie je navštíviť park od júla do októbra, keď je v rezervácii najviac zvierat. Absolvovať tu môžete klasické safari, ale aj safari v teplovzdušnom balóne, alebo môžete vyraziť na výlet do domorodých dedín.

 

Zdroj/autor: about.com, maasaimara.com, masaimara.org, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.8/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa