Jesenných top 10 destinácií sveta

2013-10-29 12:00:00 |   |    | 

Vedeli ste, že najlepší čas na cestovanie je práve medzi septembrom a novembrom? Či už je to Kambodža, Veľká Británia, Kanárske ostrovy alebo akákoľvek iná destinácia, máme tu obdobie jesene. Čas, kedy sa svet prefarbuje, tak teda zbaľte si kufre a fotoaparát. Tu je desať miest, ktoré sú v tomto období top.



 

  • Toskánsko

Skvelé v septembri a októbri z niekoľkých dôvodov: je tu ešte stále horúco, talianski turisti už dávno zmizli a koná sa dlhoočakávané vinobranie. La vendemmia je oslavovaná ako žiadna iná udalosť v živote talianskych poľnohospodárov a zber má až rituálny význam pre Talianov, ktorí sa ho zúčastňujú.

 

  • Marakéš

Lepšie je zavítať sem na jeseň, kedy začína vietor fúkať dolu z pohoria Atlas. Počasie je ešte stále teplé, no oveľa príjemnejšie. Ubytujte sa v Tigme, je to hotel hodinu od mesta na úpätí Atlasu. Hotel je prevedením berberskej dediny s bludiskovými zakrivenými bielymi stenami, eukalyptom a banánovníkmi. Oplatí sa, pretože sa do Marakéša dostanete prostredníctvom kyvadlovej dopravy, ktorá premáva trikrát denne.

 

  • Egypt

Cestovanie do Egypta je počas jesenného obdobia oveľa lepšie, nenájdete tu davy dovolenkujúcich. Pokoj nájdete najmä v Luxore na západnom brehu. Ohromujúce archeologické náleziská, ktoré zahŕňajú Údolie kráľov, hrobky šľachticov. K tomu osviežujúci mätový čaj a kokteily.

 

  • Kambodža

V novembri zažijete v Kambodži najväčšie a najokázalejšie udalosti. Vodný festival navštívi až milión ľudí, ktorí sledujú obrovské dračie lode pretekajúce na počesť ich dediny. Ohňostroj rozžiari nočnú oblohu, toto a ešte omnoho viac zažijete počas troch krásnych dní.

 

  • Východná Afrika

Veľkolepé divadlo - migrácia pakoňov, ktorú vidieť od Tanzánie po Keňu, sa koná každoročne od júla do októbra. Je to jeden z vrcholov exkluzívnej 10-dňovej expedície. Cesta zahŕňa návštevu africkej prírody, safari v národných parkoch Východnej Afriky vrátane Amboseli a Tsavo West.

 

  • Santorini

Zástupy ľudí sa pomaly začnú upokojovať, teplota vzduchu sa začne ochladzovať a krásne západy slnka sú počas jesenného obdobia ešte oveľa krajšie. Očarujúci grécky ostrov navštívte práve teraz, ceny nie sú také vysoké a izbu si nájdete oveľa ľahšie.

 

  • Kanárske ostrovy

V lete sú Kanárske ostrovy v obkľúčení horúčav a bez klobúkov sa nemôžete ani pohnúť. Ale na jeseň sú teploty príjemné, môžete absolvovať pešiu turistiku, preskúmať Grand Canariu. Nevynechajte výlety do pieskových dún Maspalomas alebo na vrch Viso, ktorý poskytuje nádherný výhľad na Atlantik.

 

  • Západné Švédsko

Otvorenie jesenného obdobia vo Švédsku začína 27. septembra sezónou homára, ktorého si môžete najskôr chytiť, uvariť a potom zjesť. Práve september a október sú najlepšími mesiacmi pre rybích fanatikov, ktorí si pochutnajú na čerstvých daroch mora.

 

  • Cornwall

Oveľa tichší po letných prázdninách a more je oveľa teplejšie, ideálne na surfovanie. Sennen, malebné miesto, ktoré ponúka začiatočníkom surfovania zdokonaliť si svoje schopnosti. Jesenné obdobie je špeciálne aj kvôli hostine v podaní miestnej produkcie. Ochutnajte ustrice, také skvelé ste ešte nejedli.

 

  • Nové Anglicko

Existuje jediné synonymum jesene a tým je Nové Anglicko. Je známe vzburou farieb lístia, farmami s čučoriedkami, tekvicami, kukuricou. Týždenne môžete byť informovaní o tom, kde je príroda ešte zelená, kde je oranžová či červená. Október je najlepší čas na návštevu Massachusetts kvôli všetkým druhom gaštanových stromov. Výlet môže smerovať aj do Bostonu, kde nájdete skvelé jedlo a jedinečné nákupy.

 

Zdroj/autor: allaboutyou.com, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (18 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa