Jesenný road trip po štyroch amerických štátoch

2013-09-28 10:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Zažite fascinujúce dobrodružstvo cez historicky a kultúrne výnimočnú oblasť Ameriky - od Gettysburgu, Pennsylvanie, cez Maryland a Západnú Virgíniu až po Monticello vo Virgínii. Preskúmajte miestnu krajinu a národné dedičstvo na ceste, kde sa postupne zrodila Amerika. Optimálnym obdobím na tento dobrodružný výlet je neskorý apríl až máj alebo práve skorá jeseň - september až október.



O čo ide?

Hallowed Ground je výlet cez posvätnú pôdu štyroch miest, ktorý je zameraný na zvýšenie povedomia o jedinečnej americkej histórii, ktorú si domáci obyvatelia veľmi vážia. Viac z histórie krajiny sa nedozviete v žiadnom inom regióne než práve prostredníctvom tzv. The Journey Through Hallowed Ground, ktorá bola uznaná kongresom ako národná pamiatka ponúkajúca autentické scenáre plné bojísk, historických pamiatok, malebných miest i ocenené vzdelávacie programy pre študentov všetkých vekových kategórií.

Táto oblasť sa môže pochváliť viac ako 10 tisíc zápismi v národnom registri historických miest. Národné pamiatky a prehliadky sú pulzujúcou oslavou americkej histórie a kultúry, v ktorých môžete vidieť indiánske osady, francúzske i indiánske vojny, občianske vojny, významný prelom prvej a druhej svetovej vojny a taktiež boj za občianske práva. Zažijete pohlcujúci zážitok z histórie, dostanete sa do domovov deviatich amerických prezidentov, reštaurácií, trhovísk a hostincov. Pozdĺž cesty je návštevníkom k dispozícii itinerár, ktorý približuje prehliadku historického ducha Ameriky.

 

Nielen Hallowed Ground

Máte jedinečnú šancu cestovať nielen po Hallowed Ground, ale aj zájsť do hôr, vychutnať si nádherný výhľad Frederick County či vidieť Camp David. A samozrejme, nemôžeme obísť ani Arendtsville v Pennsylvánii a národný festival jabĺk - Harvest Apple, ktorý sa zvykne konať v októbri. Okrem všetkých dobrôt z jabĺk ako napríklad domáce knedle, omáčky, koláče či lisované šťavy, vás čakajú súťaže, auto šou, rezbárske skvosty a umenie i remeslá od viac ako 300 tvorcov. Toto výstavisko South Mountain je len 10 km od Gettysburgu - národného vojenského parku, kde môžete skombinovať jablkový festival s prehliadkou Battlefield Park. Užite si aj vy jedno až dvojhodinovú prehliadku s licencovaným sprievodcom po historických skvostoch Ameriky.

 

Zdroj/autor: nationalgeographic.com, hallowedground.org, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa