To najkrajšie zo sveta

Najlepším staviteľom je vždy príroda: Týchto 7 údolí je najkrajších na svete

Romsdalen, Nórsko
2017-09-01 00:00:01

Ľudia sa môžu akokoľvek snažiť a stavať tie najkrajšie a najfascinujúcejšie stavby sveta, prírode sa však nikdy nevyrovnáme. Tá dokáže vytvoriť tak krásne diela, že nám často vyrážajú dych. Medzi ne nepochybne patria aj úžasné údolia, kombinácia riek, hôr a lesov je totiž dokáže pohladiť na duši. viac »

Najlepšie street food destinácie: Ochutnajte na cestách pravé domáce jedlo

Najlepšie street food destinácie:
2017-08-25 00:00:01

Strach nám zbytočne komplikuje život a taktiež cestovanie. Mnohí turisti sa z obavy ochutnať exotickú kuchyňu spoliehajú iba na celosvetové reťazce, ktoré však ponúkajú to isté, nech ste v Paríži alebo v New Yorku. Novú kultúru však nespoznáte iba podľa pamiatok, ľudí alebo zvyklostí. Veľkú sondu do nej vám sprostredkuje tunajšia gastronómia, ktorú najlepšie spoznáte podľa moderného street food stravovania. viac »

Pre každú peňaženku: Na najlacnejších miestach sveta môžete dovolenkovať aj teraz

Kyjev, Ukrajina
2017-08-20 00:00:01

Špecialisti na výskum a analýzu z Economist Intelligence Unit hľadali najlacnejšie miesta sveta pre rok 2017. Vo svojom výskume sledovali ceny 160 tovarov a služieb v 133 rôznych mestách. Z nich potom vytvorili rebríček tých najdrahších a najlacnejších. Najviac peňazí miniete v Singapure, ktorý si toto prvenstvo udržal už po tretíkrát. Opačnej strane rebríčka dominuje najväčšie mesto Kazachstanu Alma-Ata. viac »

Balzam na telo i dušu: Dovolenkujte na najzdravších miestach sveta

Dovolenku snov zažijete na
2017-07-22 00:00:00

Na svete sú tieto miesta skôr raritou. Čistý vzduch, priezračná voda a zachovaná príroda. Práve tam sa vám podarí nielen vypnúť od všetkých starostí, ale hlavne poriadne zregenerovať telo. Do zdravého životného štýlu však patrí aj kvalitné stravovanie a pokojná myseľ, vďaka ktorej okolo seba šírime pozitívnu energiu. Súčtom týchto benefitov vám potom vzniknú tie najzdravšie miesta na svete, ktoré za vás vyriešia počas jednej dovolenky veľa skrytých problémov. viac »

Top moria aj jazerá: 7 najlepších miest sveta pre milovníkov plávania

Top moria aj jazerá:
2017-07-04 00:00:00

Aktívnu dovolenku si každý predstavuje inak. Niekto potrebuje po celý čas behať či bicyklovať, iný chce spoznávať novú kultúru a navštíviť čo najviac pamiatok a potom sú tu aj ľudia, ktorí chcú celý čas stráviť pri vode, aby si mohli do sýtosti užiť plávanie. Netreba pritom zostávať len pri mori, na zoznam tých najlepších miest sa dostalo aj zopár jazier. viac »

Skvelá dovolenka nielen pre mladých: Užite si v najlepších party hoteloch sveta

Skvelá dovolenka nielen pre
2017-05-31 00:00:01

Výber hotela je pri plánovaní dovolenky či prázdnin takmer rovnako dôležitý ako lokalita. Ak totiž milujete zábavu, v ubytovaní rodinného typu by ste sa poriadne nudili a pobyt by bol pre vás utrpením. Našťastie aj pre vás tu existuje záchrana v podobe party hotelov, kde vám každý večer pripravia okrem dobrého jedla a miešaných nápojov aj poriadnu zábavu. Toto sú tie najslávnejšie. viac »

Oddychujte ako králi: Najkrajšie hotely vznikli v zámkoch a hradoch

Najkrajšie hotely vznikli v
2017-05-17 00:00:01

Pri návštevách hradov a zámkov ste sa už určite zamysleli nad tým, ako sa panstvu kedysi žilo v takýchto honosných priestoroch. Teraz to môžete spoznať na vlastnej koži. V Európe existuje množstvo hotelov, ktoré zariadili práve v bývalých historických sídlach. Toto sú tie najkrajšie z nich. viac »

Kedysi sem nešťastníkov privádzali nasilu, dnes lákajú turistov: 10 najslávnejších väzení sveta

Eastern State Penitentiary
2017-05-09 00:00:01

V minulosti bol pobyt vo väzniciach nočnou morou, dnes sa za ich múry dobrovoľne vydávajú zvedaví turisti. Na vlastnej koži chcú spoznať, v akých podmienkach žili otroci či zločinci neraz až do svojej smrti. Straty slobody sa tu už dnes našťastie báť netreba, tieto väzenia už slúžia len ako múzeá. viac »

Magické dielo prírody: TOP 7 najkrajších kaňonov na svete

Jeden z najkrajších kaňonov
2017-04-25 00:00:01

Kaňony patria k najvyhľadávanejším prírodným atrakciám. Dlhé úzke chodbičky pomedzi strmé svahy, často pestro vymaľované všetkými farbami prírody, sú práve tými miestami, kde si s obľubou prečistíme hlavu od starostí a necháme sa unášať okolitou krásou. Zároveň ponúkajú tie najkrajšie vyhliadky, ktoré neraz predčia aj tie najvyššie končiare. viac »

7 najznámejších veží sveta

Najznámejšie veže svetabránili mestá
2017-04-14 00:00:01

Prvé veže mali podobu samostatných stavieb a mali obranné účely, keď z nich strážcovia sledovali okolie a včas upozorňovali na nebezpečenstvo. Najstaršia veža na svete pochádza z roku 600 pred Kristom a ide o slávnu babylonskú vežu. Neskôr sa veže stali súčasťou mestských múrov či kostolov alebo hradov. Najpôsobivejšie sú však stále tie samostatné, posúďte sami. viac »


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa