Zabavte sa v najlepších aquaparkoch USA

2013-04-02 16:00:00 |   |    | 

Vodný adrenalín má jasnú rovnicu. Viac než stometrová šmýkačka, rýchlosť 100 km/h a k tomu ešte torpédový štýl hlavou dolu, pri ktorom vám voda strieka do očí ako prach z diaľnice. To je vodný park Water country vo Virgínii, ktorý tvorí len malú ukážku toho, na čo môžete naraziť v amerických aquaparkoch. Tie sa pre vás môžu na dovolenke stať nielen príjemným miestom pre schladenie nôh, ale i napeckovanou dávkou napätia a vzrušenia.



Pripravili sme pre vás výber niekoľkých skvelých vodných parkov, ktoré v USA môžete navštíviť - od Floridy až po Kaliforniu.

 

Žraloky medzi nohami

K najznámejším aquaparkom Ameriky patrí komplex Schlitterbahn v Texase. Po celom štáte nájdete celkom tri obrovské aquaparky tohto mena. Dohromady celý komplex tvorí 5 kilometrov šmýkačiek, 7 detských bazénov a 17 toboganov. Tiež tu bol po prvýkrát do chodu uvedený simulátor pre vytváranie umelých vĺn na surfovanie. Dodnes je miestny umelý surferský areál považovaný za najväčší na svete.

O kúsok vedľa na susednej Floride sa tiež vedia s vodou kreatívne hrať. V miestnom Disneylande sa nachádza i vodný park Typhoon Lagoon, kde vlny v bazéne o rozmeroch dvoch futbalových ihrísk dosahujú skoro až dvojmetrovú výšku. Najväčšou miestnou atrakciou je ale Žraločia zátoka, kde sa môžete potápať k ozajstným leopardím a kladivohlavým žralokom bez obavy o svoje končatiny.

 

Dinosaury v tme alebo let škorpióním chvostom?

Najväčší americký vodný chrám ale nájdete v Colorade. Miestny Water Word leží na 64 akroch príjemne zalesnenej plochy, na ktorej sa nachádza celkovo 42 atrakcií, z čoho 7 ich má status najvyššieho adrenalínového stupňa. Medzi spletitými toboganmi a šmýkačkami, kde sa preháňajú vysokou rýchlosťou neotrasiteľní dobrodruhovia, sa tiež nachádza Prehistorický tunel.

Oproti iným toboganom nestavia svoju atraktivitu na rýchlosti, ale na samotnom vybavení tunela. Tobogan je celý uzavretý a v jeho temných útrobách sa nachádza niekoľko modelov dinosaurov, ktorí na vás vyskakujú ako v strašidelnom dome.

Najväčšou konkurenciou Water Worldu je potom vo Wisconsine park zvaný „Noemova archa“ (Noah´s Ark). Miestni konštruktéri dokonca hovoria, že práve on je najväčším vodným chrámom v USA. O čom ale nie je pochýb, je fakt, že sa tu nachádza najväčší lievikový tobogan na svete - tzv. Time wrap. Až do poslednej sezóny bol najobľúbenejšou atrakciou parku.

Konštruktéri sa ale tento rok vyšvihli s novinkou, od ktorej si sľubujú veľký ohlas. Jedná sa o tobogan Scorpion´s tail (Škorpióní chvost). Už nástup do tohto toboganu je dosť netradičný. Návštevník sa musí postaviť do špeciálnej kade, ktorá vyzerá ako sprchový kút. Po chvíli netrpezlivého čakania sa pod ním otvorí dno a dotyčný dobrodruh padá v skoro v kolmom tuneli do neznáma. Dokonca vyvinie takú rýchlosť, že preletí zákrutou „chvostu“, ktorý tvorí do kopca stúpajúcu slučku.

 

Hororový zážitok medzi sršiacimi bleskami

Sever, východ i juh pobrežia sme už preskúmali a tak zostáva zamieriť ešte na západ. Najväčší kalifornský vodný park sa nazýva Raging waters a má hneď tri stanoviská - v Sacramente, San Jose a San Dimase. V poslednom menovanom navyše stojí unikátna atrakcia - tzv. Tunel hororu doktora von Darksa.

Pokiaľ jazda okolo dinosaurov v Colorade patrila k strašidelným, potom tento zážitok je skutočne „hororový“. Odvážlivec, ktorý sa pustí temným tunelom do „čriev“ tejto atrakcie, by sa mal vopred pripraviť, že ho bude požierať hologramová hlava žraloka, že v tuneli budú sršať fiktívne blesky a že bude prelietavať vizuálnymi ohnivými prstencami.

 

 

Reklamný odkaz Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, atď. vyberá z ponuky zájazdov do USA:

 

  • To najlepšie z Floridy: Preskúmajte v ôsmich nabitých dňoch tie najzaujímavejšie kúty Floridy - napr. Key West, Naples, Tampa, Orlando, Miami.
  • Mestá a príroda západu USA: Spoznajte ikony Ameriky: San Francisco, Los Angeles, Las Vegas. Pridajte Grand Canyon a ďalšie skvosty prírody amerického juhozápadu.
  • To najlepšie z USA: Unikátny program ESO travel, ktorý spája turistické šlágre východu USA s omračujúcou nádherou národných parkov juhozápadu zeme.

 

 

Zdroj/autor: Ondřej Moravec, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa